Gå videre til innhold
Foto: Jeanette L. Bækkevold
Foto: Jeanette L. Bækkevold

Pressemelding -

Noroff starter ettårig utdanning i UX-design

UX-design blir en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Studiet starter opp som nettstudier 15. oktober.

– Vårt nyeste tilskudd i porteføljen skal lære studentene å bli UX-designere, og gi dem praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign, sier Beathe Due, prorektor hos Noroff.

Hun er svært fornøyd med at UX-design starter opp allerede 15. oktober på Noroff Nettstudier.

– Vi registrerer at det er stor etterspørsel etter UX-designere. Hovedformålet med utdanningen er å gi deg praktisk og relevant opplæring i brukeropplevelsesdesign, og gjøre deg klar for jobb etter studiet.

– UX design, eller user experience design som forkortelsen kommer fra, handler om å forbedre totalopplevelsen et menneske har i møte med et digitalt produkt, tjeneste eller system, sier Due videre.

Hun utdyper:

– Studentene skal lære å skape interaksjoner med brukere som er både personlige og intuitive, og fokuserer på å bygge en dypere forståelse av brukerne. UX-designere er avgjørende for utviklingen av effektive samspillsmetoder, og industriaktører ønsker å tilby ferdigheter og kompetanser som oppnås i denne utdanningen. Studentene tilegner seg kunnskap, ferdigheter og kompetanse innen research og innsikt, wireframing og prototyping, brukervennlighetstesting og grunnleggende interaksjons- og designprinsipper.

Heltid eller deltid

Utdanningen er utviklet for personer som ønsker å skape vellykket bruker-sentrert design ved å oppnå en dypere forståelse for brukere, deres behov, verdier, evner og deres begrensninger. Programmet er åpent for studenter uten tidligere erfaring, men også for de som har jobbet i andre beslektede fagområder eller med en relevant utdanningsbakgrunn. Studiet har fått tilsagn om NOKUT-akkreditering og blir tilgjengelig for lån og stipend i Lånekassen.

Utdanningen blir tilgjengelig på heltid og deltid, og er åpnet for søknader allerede nå. Les mer om studiet her

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Noroff er en utdanningsinstitusjon med sterkt digitalt DNA. Vi utvikler og skreddersyr våre utdanninger, sammen med relevant industri, for å imøtekomme fremtidens yrkesliv og kompetansebehov. Vi jobber for at våre studenter skal få en utdanning tilpasset en digital- og teknologisentrert fremtid. Våre studenter kan og vil bidra i et arbeidsliv i endring.

Kontakter

Mathilde Stray Øksendal

Mathilde Stray Øksendal

Pressekontakt Innholdsmarkedsfører og webredaktør Pressekontakt 90718799

Fokus på digital kompetanse tilpasset næringsliv og bransjenes behov

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Utdanningstilbudet består av høyskole, fagskole og nettstudier. Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Noroff - School of technology and digital media
Elvegata 2A
4608 Kristiansand
Norge