Gå videre til innhold
Bjørn Næss, adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening
Bjørn Næss, adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening

Pressemelding -

Handelsstandens reaksjoner på sosial nedstengning av Oslo

Vedlagt følger Oslo Handelsstands Forening sine kommentarer knyttet Byrådet i Oslo sin pressekonferanse om sosial nedstengning av Oslo i formiddag. 

Vi oppfatter at byrådets tiltak om å stanse skjenking av alkohol, som en krok på døren for utesteder og serveringssteder med skjenkebevilling. For bransjen blir dette i praksis et pålegg om næringsforbud. Det er derfor viktig at myndighetene erkjenner et ansvar for disse bedriftene som midlertidig må stenge dørene.

Bruk gjerne nedenstående sitater om dere ønsker. Siter i så fall Bjørn Næss, adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening.

- Vi forstår behovet for sosial nedstenging, og setter også pris på byrådslederens uttalelser om omsorg for handel og serveringsvirksomheter i Oslo.

- Det er en kritisk tid for handelsnæringen og serveringsbedriftene i Oslo, og særlig sentrum. Våre medlemmer ønsker å bidra med å få bort viruset, men vi må forvente at myndigheter som pålegger oss svært tunge byrder, blir med på å holde oss i live gjennom krisen.

- Med stenging av hele serveringsbransjen, så utløser dette en rettighet for virksomhetene til å kompenseres fullt ut – altså en erstatning for næringsforbud.

- Vi minner om at Oslos serveringssteder er trygge og seriøse. Det er derfor all grunn til å bruke disse stedene fremfor at private fester blir nye smittestuer.

-Når smitten er på et tidspunkt borte, må også myndighetene bidra økonomisk til å gjenskape handel- og serveringsstedene.

- Vi er veldig bekymret for konsekvensene hva to-meters-regelen vil bety for butikkene og kjøpesentrene.

Oslo Handelsstands Forening mener det er to grep som Oslo kommune kan sette verk på egenhånd, og som vil være til noe hjelp:

  • Vi mener at alle serveringssteder må få en generell adgang til å servere og skjenke utendørs, der det er fasiliteter (plass på fortau, varmekilder, gjerder, smittesikrete toaletter mv.) slik at både noe økonomisk aktivitet kan opprettholdes samtidig som det garanteres mot smitte. Dette må gjelde vinteren gjennom, og ikke bare de tre ukene som forbudet skal gjelde.
  • Faghandel og dagligvare som må innføre nye tiltak som krever bemanning og utstyr, må få direkte økonomisk støtte til å gjennomføre disse tiltakene
  • Vi minner om at Oslos serveringssteder er trygge og seriøse. Det er derfor all grunn til å bruke disse stedene fremfor at private fester blir nye smittestuer.
  • Når smitten er på et tidspunkt borte, må også myndighetene bidra økonomisk til å gjenskape handel- og serveringsstedene.

For mer informasjon, ta kontakt med Bjørn Næss, mobil: 91517765 eller kommunikasjonssjef Vibeke Norbye, mobil: 91367660

Emner

Kategorier

Regions


Oslo Handelsstands Forening (OHF) er en næringsforening for handel, service og servering i hele Oslo og Akershus. Vi har mer enn 2 000 medlemmer og jobber for at de skal ha best mulig rammevilkår.

Kontakter

Bjørn Næss

Bjørn Næss

Administrerende direktør + 47 91517765

Velkommen til Oslo Handelsstands Forening!

Oslo Handelsstands Forening (OHF) er en næringsforening for handel, service og servering i Osloregionen, som sysselsetter ca. 90 000 ansatte og omsetter for nær 190 milliarder kroner eks. mva. OHF har rundt 2 000 medlemmer innen dagligvare, faghandel, servering, kjøpesentre og eiendomsselskaper. Vi jobber for at de skal ha best mulig rammevilkår.

Oslo Handelsstands Forening
Karl Johans gate 37 A
0162 Oslo
Norge