Pressemelding -

Plan jakter på Jentepris-kandidater

På FNs første Jentedag 11. oktober, deler Plan Norge ut en ny Jentepris. Nå jakter juryen med Knut Storberget i spissen på aktuelle personer eller organisasjoner som jobber for jenters rettigheter. Det er mulig for alle å nominere kandidater fram til 30. september.

–Juryen håper Jenteprisen vil bidra til å løfte fram det formidable arbeidet mange legger ned for å forhindre brudd på jenters rettigheter, sier juryleder Knut Storberget som er glad for å støtte den viktige saken. Storberget har selv vært en pådriver i arbeidet for å stoppe vold mot kvinner, både i Norge og internasjonalt gjennom «UNiTE to End Violence against Women».  

Hva må til?
Aktuelle kandidater er mennesker eller organisasjoner som har gjort en innsats innenfor områder som fremme av utdanning, forhindring av tvangsekteskap, fordømming av voldtekt, forebygging av omskjæring, visning av kulturelle uttrykk eller formidling av stemmen til jenter som ellers ikke blir hørt i samfunnet.

– Det er mange rettigheter vi regner som selvfølgelig for jenter og kvinner i Norge, men som ikke alle deler selv her. Med Jenteprisen ønsker vi å løfte fram ildsjeler og organiserte grupper som arbeider for å stoppe krenkelser mot jenter og sikre deres rett til beskyttelse og frihet til å gjøre egne valg, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge.

I tillegg til Storberget består juryen av Birgit Skarstein, Gunhild Stordalen, Gunn Ovesen, Sarita Skagnes og Ulrik Imtiaz Rolfsen. De har alle engasjert seg i arbeid mot diskriminering av jenter og for fremme av rettferdighet og like muligheter for alle, uavhengig av kjønn.

Det er mulig for alle å spille inn kandidater til Jenteprisen fram til 30. september. Ta kontakt på e-post, telefon, hjemmeside eller via Facebook:
E-post: info@plan-norge.no, Tlf: 09909
Plan Norges hjemmeside www.plan-norge.no eller www.facebook.com/plannorge

Ved spørsmål kontakt senior kommunikasjonsrådgiver Ellen Høvik på ellen.hovik@plan-norge.no

Helen Bjørnøy, Plan Norges generalsekretær er tilgjengelig for kommentar.
Mobil: 958 70 120

Emner

  • Bistand

Kategorier

  • utdanning
  • utvikling
  • Jentekampanjen
  • jentepris
  • jenters rettigheter
  • barns rettigheter
  • plan norge

Plan Norge - 75 år for og med barn

Kontakter

Andreas Gjone

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 92 62 79 50

Ellen Høvik

Pressekontakt Kommunikasjonssjef (+47) 918 61 822

Ida Sem Fossvik

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Pressekontakt (+47) 936 30 982

Silje Budeng

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Pressekontakt (+47) 481 58 313

Relatert innhold