Gå videre til innhold
Fra venstre: Hamzah Sajid (22), Saif Khan (22), og Kafia Mohamud (19) jobber som erfaringskonsulenter når Vestre Aker bydel setter i gang Hovseterløftet.
Fra venstre: Hamzah Sajid (22), Saif Khan (22), og Kafia Mohamud (19) jobber som erfaringskonsulenter når Vestre Aker bydel setter i gang Hovseterløftet.

Nyhet -

Hovseterløftet er i gang

Når Hovseter skal oppgraderes er det tiltak for barn og unge som først prioriteres. – Det er mye engasjement for prosjektet, så vi håper mange involverer seg, sier Ragnhild Lorentzen, prosjekt­leder for Hovseterløftet.

To ganger i året publiserer Boligbygg et magasin for beboerne i Oslos kommunale boliger. Dette er en av sakene fra vårens utgave.

Vestre Aker bydel har nå startet en satsning på Hovseter som skal gå over flere år. Både sosiale og fysiske tiltak skal løfte området og gjøre det til et hyggeligere sted å bo.

Involverer beboerne

Bydelen og Boligbygg skal blant annet ruste opp bygningene og uteområdene. Men i første omgang er det barn og unge det skal være ekstra mye fokus på.

– Derfor ønsker vi nå å finne ut av hva de ønsker seg i området. Det er de som bor her som må si hva Hovseter trenger – ikke bare kommunen, sier Lorentzen.

Prosjektlederen har med seg tre ungdommer fra Hovseter som gjerne viser rundt på området og forteller om hjemstedet sitt. De skal jobbe sammen med bydelen om Hovseterløftet.

Ragnhild Lorentzen er prosjektleder for Vestre Aker bydel og ansvarlig for Hovseterløftet.

Vil snakke for den yngre generasjonen

– Dette prosjektet har potensial til å bli veldig bra. Ungdom jeg har snakket med er veldig fornøyde så langt. Får vi til bare en liten del av alt vi har snakket om, kommer dette til å bli bra, sier 22 år gamle Saif Khan.

Han har bodd på Hovseter i flere år av sitt unge liv og vil gjerne være med på å påvirke bydelen til det positive i årene som kommer. Det er hans to nye kolleger enige i.

– Vi kan snakke for vår generasjon og de som er yngre. Vi har også god kontakt med de unge i bydelen og jeg føler litt ansvar for å representere dem gjennom dette prosjektet, sier Kafia Mohamud (19).

Inviterer beboere til møter

I begynnelsen av juni inviterte de tre ungdommene og bydelen andre ungdommer til et møte. Der skulle de få komme med innspill og ideer til prosjekter bydelen kan gjøre nettopp for dem.

Og det kom mange forslag – alt fra grillplass til volleyballbane ble diskutert. Også praktiske bomiljø­tiltak som bedre belysning ble etterspurt blant 19- og 20-åringene som var med på møtet.

– Men det de fleste ønsker seg er nok en fritidsklubb. Dette er den eneste bydelen uten, og en fritidsklubb trenger vi for å få enda bedre samhold og fellesskapsfølelse blant ungdom her på Hovseter, sier Kafia.

Fra i år til år 2022

Områdeløftet er i en tidlig fase, men bydelen har allerede satt i gang konkrete tiltak for å få gjort mye på kort tid.

– Til høsten åpner vi blant annet et nærmiljøkontor for å engasjere beboerne enda mer, sier Ragnhild Lorentzen.

– Det blir spennende å se hva vi får til. Det er politisk engasjement for dette, og vi henter viktig læring fra områdeløftene på Tøyen og Grorud. Dette er en fin mulighet til å virkelig ta tak i ting, sier prosjektlederen.

Hele området rustes opp for å gi et bedre bomiljø.

Ekstraordinære midler til Boligbygg og bydelene

Byrådet bevilget 50 millioner i ekstraordinære midler til bomiljøtiltak på 25 adresser i seks bydeler i Oslo.25 av disse skal Boligbygg bruke på fysiske tiltak i eiendommene. På  Hovseter skal et bygg få ny belysning i fellesarealer og ute, og det skal oppgraderes på området rundt blokkene som er eid av kommunen.

De andre områdene som får ekstra oppmerksomhet er adresser på Sagene, Gamle Oslo, Grünerløkka, Stovner og Grorud (Romsås). Beboere i de samme områdene kan søke om midler til bomiljøtiltak via bydelen.

Vil du lese hele BoBra-magasinet?

Klikk her for komme til nettutgaven.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Harald Wisløff

Harald Wisløff

Pressekontakt Kommunikasjonssjef

Boligbygg Oslo KF

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Med ca. enn 11 500 boliger og en million kvadratmeter er foretaket Norges største utleier av boliger.

Vi skal sørge for trygge og gode boliger for innbyggere som trenger en tilpasset bolig eller er i en vanskelig livssituasjon.

Våre boliger er fordelt på alle Oslos 15 bydeler og ligger i alt fra verneverdige 1890-gårder til helt moderne nybygg. Som eiendomsforvalter skal Boligbygg bidra til å nå Oslo kommunes ambisiøse mål innen klima og miljø.

Boligbygg Oslo KF
Wergelandsveien 1/3
0167 Oslo
Norge