Gå videre til innhold
Det danske baderomskonsernet Dansani kjøper den svenske bransjekollegaen INR og blir størst på baderom i Norden

Pressemelding -

Det danske baderomskonsernet Dansani kjøper den svenske bransjekollegaen INR og blir størst på baderom i Norden

Dansanieier og administrerende direktør, Carsten Friis, kjøper den svenske konkurrenten INR Iconic Nordic Rooms. Med kjøpet blir Dansani/INR den største leverandøren av baderomsmøbler og dusjinnredning i Norden. Dansani er sterke i Danmark, INR i Sverige og begge selskapene er sterkt representert i Norge og Finland. Den totale omsetningen i de nordiske landene er på DKK 500 millioner, tilsvarende 67 MEUR.

INR/Dansani utgjør en sterk produktmix. INR er ledende innen skreddersydde dusjløsninger og Dansani er ledende innen baderomsmøbler. Den kortsiktige målsetningen er å fokusere på den eksisterende virksomheten som begge er kjent for i Norden samt å styrke samarbeidet. På lengre sikt er ambisjonen å ekspandere til nye markeder i Mellom-Europa.

"INR er en perfekt match for Dansani siden de to selskapene kompletterer hverandres sortiment, markedsposisjon og kultur. Med kjøpet blir Dansani/INR en betydelig aktør i våre produktkategorier og primærmarkeder. Enheten Dansani/INR får en størrelse og en styrke som er nødvendig for å øke salget på markedene våre og ekspandere til nye markeder. Jeg er utrolig glad for at dette oppkjøpet har lykkes", sier administrerende direktør Carsten Friis.

"At Dansani blir INRs nye eier er det beste mulige scenarioet. Sammenslåingen gir et markant løft for både medarbeidere og kunder. Spesielt for våre kunder vil det bety at begge selskapene kan tilby et større produktsorti-ment, bedre service og bredere kompetanse. Derfor er jeg glad for å kunne overlate stafettpinnen til Carsten Friis, som administrerende direktør for den nye Dansani/INR-konstellasjonen", sier Per Skårner, som etter kjøpet trekker seg fra det operasjonelle ansvaret, men fortsetter i styret til INR/Dansani.

For mer informasjon kontakt:

Carsten Friis
​Ejer og adm. direktør
​Dansani A/S
​cfr@dansani.dk
​+45 21 78 66 98

Johan Nyman
​Nordic Head of Sales and Marketing
​INR Nordic AB
​johan.nyman@inr.se
​+46 739 40 05 29

Om INR Nordic AB

INR designer, produserer og selger baderomsmøbler, skreddersydde dusjløsninger, blandebatterier og håndkletørkere. Designen er skandinavisk, enkel og premium kvalitet med fokus på detaljer. INR ble etablert i Skåne i 1988, og har hovedkontor i Malmø og produksjon i Jønkøping og Malmø. Siden 2010 har INR vært eid av kapitalfondet CapMan. Hovedmarkeder for INR er Sverige, Norge og Finland. Les mer på​ www.inr.no

Om Dansani A/S

Dansani utvikler og markedsfører produkter til baderommet og har dype røtter i dansk designtradisjon, hvor godt håndverk, enkelhet og funksjonalitet er selve kjernen i de stilrene løsningene. Dansani retter seg mot kvalitetsbevisste kunder. Dansani ble etablert i 1983 og har sitt hovedkontor i Haderslev, Danmark. Dansani har datterselskap i England, Nederland, Tyskland, Norge og Sverige. Over 80 % av omsetningen til Dansani kommer fra utlandet. Les mer på ​www.dansani.no


Related links

Emner


INR Norge AS

Fjordgaten 13 A, NO-3125 Tønsberg

Følg oss på:

Facebook

Youtube

Kontakter

Elisabeth Melsom Olsen

Elisabeth Melsom Olsen

Pressekontakt Kunde- og Markedskonsulent 3333 0200
Petter Kvernstrøm

Petter Kvernstrøm

Pressekontakt Direktør 9029 6020 Les mer

Relatert innhold

Skandinaviske baderom

INR står for svenskproduserte dusjløsninger og baderomsinnredning i skandinavisk design som legger forholdene til rette for et hyggelig og personlig bad på din måte.

INR
Prestegaten 5
3126 Tønsberg
Besøk våre andre nyhetsrom