Gå videre til innhold
Søknadsrekord for Norsk Lyspris!

Pressemelding -

Søknadsrekord for Norsk Lyspris!

Norsk Lyspris fremhever innovative, veldesignede og vel utførte lysprosjekter og -produkter i Norge. Prisutdelingen ble etablert av Lyskultur i 2001, og finner sted hver høst på Lysets Dag, som i år avholdes den 17. november.

Tidligere vinnere av Norsk Lyspris inkluderer Naturhistorisk museum i Bergen, Farrisbrua, restauranten Under Lindesnes, Biblo Tøyen, Østbanehallen, lampen Sun Bell, Stavanger Lysplan, Holmenkollbakken og Lærdalstunnelen.

- Vi er alltid spente på resultatet og for oss er kvantitet kvalitet. Det betyr mange gode søknader som vil kjempe for å bli årets vinner innen de fem kategoriene som prisen deles ut i. Norsk Lyspris har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse som stadig flere kjemper for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur.

Da søknadsfristen gikk ut onsdag kveld hadde hele 46 søknader kommet inn!

- Prisen synliggjør betydningen av godt lysdesign, og fremhever innovative belysningsprosjekter- og produkter. God belysning har stor påvirkning på klima, miljø, energi, helse og trivsel. Derfor er Norsk Lyspris viktig for å synliggjøre dette for samfunnet sier Banoun.

I løpet av september vil juryen annonsere de nominerte prosjektene.

Vinnerne kåres på Lysets dag 17. november

Vinnerne blir kåret på Lysets Dag den 17. november i Oslo. Én av årets vinnere blir nominert videre til Nordisk Lyspris. I bunken av søknader som nå overleveres til juryen ligger både store og små belysningsprosjekter og -produkter.

Årets juryleder er Laura Bernadet

Juryen for Norsk Lyspris 2021 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse og lysdesignfaglig bakgrunn. Laura Bernadet er den første internasjonale jurylederen for Norsk Lyspris.

FAKTA: Norsk Lyspris

  • Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge.
  • Prisen deles ut av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.
  • Vinnerne kåres på Lysets Dag, årets viktigste dag innen lys og belysning i Norge.
  • Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet.
  • Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris, som arrangeres av lysorganisasjoner i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island.
  • Norsk Lyspris kåres i kategoriene, "Beste innendørsprosjekt", "Beste utendørsprosjekt" "Beste produkt eller tekniske løsning og spesialdesignet produkt til prosjekt", "Åpen klasse" og "UNG”.

Emner


Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning . Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. 

Lyskultur er landsdekkende og medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Kontakter

Ida Thorendahl

Ida Thorendahl

Pressekontakt Daglig Leder 90654123
Jørgine Riise

Jørgine Riise

Pressekontakt Kurs- og markedskoordinator 90218181

Relatert innhold

Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Kort om Lyskultur:
Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning . Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende og medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Lyskultur
Lysaker Brygge 24
1366 Lysaker
Norge