Gå videre til innhold
Foto: Ruter As / HyperRedink, Per Christian Lind
Foto: Ruter As / HyperRedink, Per Christian Lind

Fjerner alle koronaspor

Dato 27. september 2021 11:00 – 12:00

Sted Rød bybuss på holdeplass i Haakon 7 gate, plattform E (like ved butikken Riktige leker)

Raymond Johansen og Sirin Stav stiller på dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. 

Mandag kan du bli med byrådsleder Raymond Johansen og samferdsels- og miljøbyråd Sirin Stav når de skal fjerne alle koronaspor på en bybuss. Sperrebånd, klistremerker og plakater skal bort, og politikerne hjelper Ruter med arbeidet.

Signalet er godt for tilbakevending til en normal hverdag for innbyggerne i Oslo. Nå starter en ny jobb, som handler om å få folk til å reise med kollektivtrafikken igjen. Da må alle spor som minner om korona fjernes.

For kollektivtrafikken innebærer det fjerning av alle koronaspor på hver eneste buss, T-banevogn, trikk og båt i hele Ruters område. Det er en kjempejobb å få mer enn 1500 busser klare. Byrådsleder Raymond Johansen og samferdsels- og miljøbyråd Sirin Stav stiller seg til disposisjon, og blir med på dugnaden med å rive ned plakater, fjerne klistremerker på gulv og dører og fjerne sperrebånd fra første seterad, slik at all kapasitet kan benyttes.

Ruter stiller med en rød bybuss som lokasjon og om bord blir det fine muligheter for å ta video og bilder av klargjøringen av kollektivtrafikken.

Det blir også mulighet for intervju med byrådsleder Raymond Johansen, miljø og samferdselsbyråd Sirin Stav og markedsdirektør i Ruter Ellen Marie Rogde.

En sjåfør vil også være til stede, som representant for førstelinjen som har stått på og holdt hjulene i gang i hele pandemien.

Velkommen til å dekke kollektivdugnaden.

Har du spørsmål, ta kontakt med Ruters pressevakt på presse@ruter.no eller 4000 1518.

Kategorier

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518

Relatert innhold

Velkommen til Ruter AS!

Ruter er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Ruter AS
Dronningens g. 40
1030 Sentrum Oslo
Norge