Gå videre til innhold
Santanders bilförsäkring i samarbete med Zurich Insurance               FOTO:GettyImages
Santanders bilförsäkring i samarbete med Zurich Insurance FOTO:GettyImages

Pressemelding -

Globala jättar skapar bilförsäkring unik för svenska marknaden

Pressmeddelande 1 oktober 2019

Globala jättar skapar bilförsäkring - unik för svenska marknaden

En av världens största försäkringsbolag, Zurich Insurance, har tillsammans med Santander Consumer Bank skapat en ny bilförsäkring – unikt för den svenska marknaden och för de som finansierar sitt bilköp via Santander.

 

Som en av de ledande aktörerna inom bilfinansiering i Sverige har Santander samarbeten med hundratals auktoriserade bilhandlare från norr till söder. Därigenom har banken stor förståelse för att bilens försäkring är en viktig del av bil-ägandet.

– Det är en enorm ansträngning och stor satsning att bygga en produkt från scratch, något som vi har förmånen att kunna göra på grund av vår globala storlek och styrka, säger Martin Brage, VD Santander Consumer Bank Sverige.

Samarbetet med Zurich Insurance grundar sig i behovet att kunna erbjuda våra partners en produkt med mycket hög kvalitet som stärker vårt erbjudande mot kund. Zurich som partner passar därför perfekt med tanke på deras historik inom försäkringsbranschen.

– Vi ser det som en otrolig förmån att få skapa en bilförsäkring, unik för den svenska marknaden med digital användarvänlighet i fokus, säger David Haak, CEO Zurich Insurance Nordic.

– Vi har utvecklat innehåll och digitala tjänster i bilförsäkringen som är enkla och kundvänliga, anpassade efter människors faktiska liv och vardag, fortsätter Haak.

Om Zurich Insurance

Zurich Insurance har varit verksamt i Sverige sedan 1875, är ett av världens största försäkringsbolag som erbjuder ett brett utbud tjänster och försäkringar till privatpersoner, små, medelstora och globalt verksamma företag.

Kontakt:
Annica Saltskog / Corporate Communication & PR Sweden annica.saltskog@santanderconsumer.se Tel: +46 72 454 00 27


Emner

Kategorier


Santander Consumer Bank växer stadigt och har i Sverige snart 400 medarbetare och en halv miljon kunder. Vi erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och för e-handel.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander som grundades 1857 och är en av de största bankerna i både Europa och världen med 142 miljoner kunder och 200.000 anställda.

Relatert innhold

Lån og sparing til små og store ideér

Santander Consumer Bank AS er en del av Banco Santander, et av verdens største finanskonsern. Banco Santander har 150 millioner kunder, over 13 000 filialer, og mer enn 200 000 ansatte

Santander
Strandveien 18
1325 Lysaker
Norge