Skip to content
STORT ANSVAR: Riggleder Emilie Haugli har hendene fulle når festivalområdet til ØYA trygt skal rigges opp og ned. FOTO: SKYDDA NORGE
STORT ANSVAR: Riggleder Emilie Haugli har hendene fulle når festivalområdet til ØYA trygt skal rigges opp og ned. FOTO: SKYDDA NORGE

Press release -

ØYA-festivalen: Bygger en hel by på halvannen uke

Riktig løfteteknikk, unngå bruk av mobil og hodetelefoner og "føtter på gress" er de viktigste huskereglene når flere tusen medarbeidere rigger opp - og ned - gigantarrangementet ØYA-festivalen.

8.-12.august er det duket for festivalstemning i Tøyenparken. Da samles over 100 000 musikkglade mennesker til tradisjonsrike ØYA-festivalen. I tillegg er flere tusen medarbeidere og frivillige i sving for at gigantarrangementet skal gå sin stødige gang.

- Det er en krevende logistikkøvelse å få så mange mennesker til jobbe trygt sammen. Vi rigger jo faktisk opp - og ned - en hel norsk by i løpet av ganske få dager i forbindelse med ØYA, forklarer riggsjef Jenny Berg.


FOLKEHAV: Over 100 000 publikummere samles hvert år til ØYA-festivalen i Oslo. FOTO: ØYA

Festivalen har en periode på halvannen uke for rigging av utstyr, og i etterkant er det satt av en uke til nedrigg og rydding.

Med omlag 200 medarbeidere på kontrakt og et sted mellom 2500-3000 frivillige, er fokuset på arbeidssikkerhet svært stort. Antall mennesker og ikke minst spennet i erfaring med arbeid på et anleggsområde, tilsier at HMS-reglene må være enkle og klare

- Her skal vi få alt fra ferske frivillige til profesjonelle anleggsarbeidere til å jobbe trygt side om side. For å få til det gjør vi nøye risikoanalyser i forkant, og følger opp dette med passende tiltak, forklarer Berg, som trekker frem været som den aller største bekymringsfaktoren. Regn og dårlig vær gjør at faren for å skade seg eller bli syk, går kraftig opp.

RIGGLEDER: Emilie Haugli. FOTO: SKYDDA NORGE

- Været er jo den eneste tingen vi ikke kan ha noen form for kontroll over. Alt det andre kan vi til en viss grad styre, understreker riggleder Emile Haugli (bilde). Hun avslører at det er de helt enkle tingene som legger grunnlaget for god HMS på ØYA:

  • Riktig løfteteknikk - rigging på ØYA dreier seg i stor grad om å løfte og flytte på ulike elementer
  • Bruk av hansker - gripeevne og beskyttelse av hendene er helt avgjørende
  • Ingen bruk av telefon og/eller hodetelefoner med musikk - fokus og oppmerksomheten må være på topp
  • Føtter på gress - på gangstier og veier kjøres det "alltid" maskiner som kan utgjøre fare. Det gjør det ikke på gresset
  • Være blide og samarbeidsvillige - god stemning gir god mental helse

MANGE I SVING: Med omlag 200 medarbeidere på kontrakt og et sted mellom 2500-3000 frivillige, er fokuset på arbeidssikkerhet svært stort under arbeidet med ØYA-festivalen. FOTO: SKYDDA NORGE

Nulltoleranse for arbeidsulykker

Skydda Norge har de siste årene vært ØYAs HMS- og arbeidssikkerhetspartner. Samarbeidet består blant annet i rådgivning og leveranser av utstyr som vernesko, ørepropper, forkle til kjøkkenarbeidere, arbeidshansker, sperremateriell, varselkjegler og førstehjelpsskrin.

Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge, sier det er viktig for HMS-selskapet å synliggjøre at HMS er like viktig på et arrangement som ØYA-festivalen som på en vanlig arbeidsdag i eksempelvis industrien.

- Det er svært positivt for Skydda å kunne være en bidragsyter og ta samfunnsansvar, slik at et stort profesjonelt arrangement som ØYA-festivalen kan gjennomføres på en trygg og sikker måte, sier Skydda-sjefen.

- Vi i Skydda har en visjon om nulltoleranse når det gjelder arbeidsulykker. Det gjelder enten du jobber på et verksted eller er frivillig og publikum på en festival, legger han til.

Topics


Skydda Norge er en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr. Takket være unik kunnskap og riktige produkter, skaper vi trygghet på arbeidsplassen. Å være trygg er både lurt og lønnsomt. For oss er èn arbeidsulykke èn for mye.

Contacts

Karoline Klatran

Karoline Klatran

Press contact Head of Marketing +47 47018768
Pål Tømmerhol

Pål Tømmerhol

Press contact Press Officer +47 90997158
Vegard Aune

Vegard Aune

Press contact Daglig leder

Enhancing Workplace Safety for 40 Years and Counting

For over 40 years, Skydda Group has been dedicated to making workplaces safer. And in today's world, that commitment is more important than ever. We're proud to offer a selection of top-notch protective equipment along with our expertise and services, to prioritize creating safer workplaces.

Skydda Norge
Vistaforsvägen 3
523 37 Ulricehamn
Sverige
Visit our other newsrooms