Gå videre til innhold
Hanna og Anna-Karin Nilsson.
Hanna og Anna-Karin Nilsson.

Pressemelding -

Møte månedens innovatører: Anna-Karin & Hanna Nilsson

At spise i det fri og nyde et glas vin er et af sommerens højdepunkter. Det er i hvert fald hvad Anna-Karin og Hanna synes. Deres mor-datter-picnic foregår ofte på deres yndlingsklippe ved stranden i Falkenberg. Men det er ikke let at få glasset til at stå på klippen - indtil nu. Opfindelsen Vingel sørger for, at glasset står stabilt under hele picnicen på trods af ujævne overflader.

Moren, Anna-Karin, arbejder på et gymnasium i Falkenberg, og datter Hanna læser til folkeskolelærer i Varberg. Når vejret tillader det, kan de begge lide at spise aftensmad udenfor. Helst på deres yndlingsklipper i nærheden af deres hjem.


«Når vi holder picnic, er det ofte sommermad som sandwiches eller en god salat. Men nogle gange kan vi forkæle os selv med rejer og et glas vin, siger Anna-Karin.»


Men picnic-veteranerne er irriterede over, at vinen gang på gang spildes, når glasset falder ned på den ujævne klippe.


«Nogle gange er vinglasset endda blevet smadret, fortæller Hanna.»


Både Anna-Karin og Hanna mente, at det var på tide med en løsning.

«Jeg har i mange år overvejet, hvordan jeg kunne få glasset til at stå sikkert, uden at vælte, siger Anna-Karin.»


Men en dag, under en af familiens udflugter, kommer Hanna på en løsning.


«Vi havde en picnic, og Hanna fik ideen til Vingel. Nu vælter glasset ikke, men står fast på sten og ujævne overflader, siger Anna-Karin.»

«Mor er rigtig god til at sy. Så jeg foreslog, at hun kunne sy et hylster til glasset. Jeg kan huske, at mor stort set forlod maden og gik op til huset for at starte syprojektet, fortæller Hanna.»

Vingel blev opfundet ud fra et behov

At deres opfindelse ville gøre familieudflugter nemmere, og at en stofpose skulle balancere glasset, var klart tidligt i processen. Men både Anna-Karin og Hanna indså hurtigt, at stofposen havde brug for noget tyngde.

«Posens vægt giver glasset balance, siger Hanna.»

Men det var ikke helt klart, hvad stofposen skulle fyldes med. Anna-Karin forklarer, hvordan de prøvede forskellige materialer undervejs.

«Vi prøvede frø, ris og små kugler. Vi var ikke tilfredse. I sidste ende besluttede vi, at sand var den bedste løsning. Og vi har masser af det her, siger Anna-Karin.»

Hanna fortsætter med at tale om fordelene ved sand.

«Det er både formbart, miljøvenligt og fugtbestandigt. Materialets evne til at modstå fugt er særlig vigtig, da Vingel skal kunne stå på sten, græs og til tider, våde overflader.»

Da de havde besluttet, at sand var det rigtige materiale, begyndte produktionen af Vingel at køre på højtryk.

«I begyndelsen syede jeg selv Vingel, men i dag får jeg hjælp. Vingel er syet i et naturligt materiale, der er vandafvisende, og sandet er købt ind. Vi hjælper hinanden; hendes svigersøn tager billeder, og står for noget af markedsføringen, siger Anna-Karin.»

Anna-Karin griner og siger, at hun synes, det er godt, at hendes mand nu er pensioneret, da han har mere tid til at hjælpe til i familievirksomheden.

«Folk griner og siger nej, hvor er det smart»

I 2015 fik Hanna ideen til vinglasholderen, og siden da har processen kørt som smurt. Navnet Vingel blev opfundet af Eva Bergengren, en klummeskribent og veninde af Anna-Karin.

«I begyndelsen solgte vi Vingel til venner og troede, at det kun var os, der kunne lide det, siger Hanna.»

Selv om Anna-Karin og Hanna oprindeligt udviklede Vingel til deres egen fordel, er de ikke alene om at have brug for det. De fortæller os, hvordan folk bliver begejstrede, når de ser deres innovation.

«Folk griner og siger nej, hvor er det smart, siger Anna-Karin.»

Vingel - en god afskedsgave

Anna-Karin forklarer, at deres produkt er for alle, der nyder at spise, drikke og tilbringe tid udendørs.

«Det unikke ved Vingel er, at det er opstået på baggrund af et behov, og vi har ikke set noget lignende før. Det fungerer lige så godt på en picnic som i en båd, siger Anna-Karin.»

Vingel sælges ofte som en afskedsgave, ofte ledsaget af en flaske vin.

«Vores kunder køber ofte Vingel som en afskedsgave og bliver derefter selv glade for det og køber det til sig selv, siger Hanna.»

I fremtiden har hverken Anna-Karin eller Hanna nogen større planer om at arbejde med Vingel på fuld tid.

«Vi har vores normale job og gør dette i vores fritid. Så det er meget sjovt og meditativt at lave Vingel, siger Anna-Karin.»


Related links

Emner

Regions


SmartaSaker selger smarte, funksjonelle, finurlige, praktiske og innovative dingser. Her finner du smarte problemløsere og morsomme gaver til deg selv og dine kjære. En stor del av sortimentet vårt er svenske innovasjoner, så du kommer garantert til å oppdage mange nye, unike og ekstra smarte saker.

Kontakter

David Lundström Nilsson

David Lundström Nilsson

Pressekontakt

Relatert innhold

Smarte saker du har savnet

SmartaSaker selger smarte, funksjonelle, finurlige og innovative dingser. Her finner du smarte problemløsere og morsomme gaver til deg selv og dine kjære. En stor del av sortimentet vårt er svenske innovasjoner, så du kommer garantert til å oppdage mange nye, unike og ekstra smarte saker.

SmartaSaker.no

Sankt Eriksplan 11
113 20 STOCKHOLM
Sverige

Besøk våre andre nyhetsrom