Gå videre til innhold
De nye batteridrevne gressklipperne fra STIHL passer for små og mellomstore hager. Den nye generasjonen inneholder maskiner både med og uten hjuldrift, med oppfanger eller mulcher, med side- eller bakutløp og med klippebredder på 41, 46 og 51 cm.
De nye batteridrevne gressklipperne fra STIHL passer for små og mellomstore hager. Den nye generasjonen inneholder maskiner både med og uten hjuldrift, med oppfanger eller mulcher, med side- eller bakutløp og med klippebredder på 41, 46 og 51 cm.

Pressemelding -

Ny generasjon batteridrevne gressklippere fra STIHL

STIHL presenterer en ny generasjon batteridrevne gressklippere, produktseriene RMA 2 og RMA 4. Det nye sortimentet for små og mellomstore hager er bredt og inneholder maskiner med og uten hjuldrift, med oppfanger eller mulcher, med side- eller bakutløp og med klippebredder på 41, 46 og 51 centimeter.

Den nye generasjonen gressklippere fra STIHL legger stor vekt på ergonomi og brukervennlighet. Alle modeller er utstyrt med et justerbart komfortstyre som gir en komfortabel arbeidsstilling og gjør det lettere å fjerne gresset fra oppsamlingskassen. PV-modellene i serie 4 har et display på styret som blant annet viser batteriladenivået, og hos PV- og V-modellene kan hastigheten tilpasses ulike typer terreng.

Foruten avgassfri bruk gir batteridriften også et lavt lydnivå – en fordel både for den som klipper og for omgivelsene. Maskinene drives av 36 V litiumionbatterier fra batterisystemene AK eller AP, avhengig av modell og utstyr.

ECO-modusen med automatisk hastighetskontroll sikrer lang driftstid for serie 4-modellene; AUTO-BOOST-modusen garanterer at det er nok kraft tilgjengelig også når du klipper høyt og tykt gress. PV-modellene er utstyrt med to batterier og har en såkalt sekvensiell batteribruk: Når det første batteriet er tomt, bytter enheten automatisk til det andre batteriet og eliminerer behovet for å bytte batteri manuelt under arbeidet.

De nye modellene blir tilgjengelige hos utvalgte forhandlere fra og med februar 2024.

Høydepunkter:

  • Dekker alle behov i små og mellomstore hager: Med den store bredden av utstyrsalternativer til de nye batteridrevne gressklipperne i serie 2 og 4 kan STIHL tilby riktig maskin til gressplener på opptil 640 kvadratmeter. De nye batteridrevne gressklipperne finnes med klippebredder på 41, 46 og 51 cm og har, avhengig av type, også hjuldrift. V-modellene i serie 4 er utstyrt med Vario-drift som standard, som gjør at arbeidshastigheten kan justeres mellom 2 og 4,6 km/t for å tilpasse tempoet etter terrengforholdene.

  • Effektiv og høytytende: den nye generasjonen batteridrevne gressklippere fra STIHL drives av en elektromotor (EC) som i kombinasjon med det direktedrevne, optimaliserte bladet sikrer langvarig batteridrift. I tillegg har PV-modellene en såkalt sekvensiell batteribruk: Når det første batteriet er tomt, bytter enheten automatisk til det andre batteriet og eliminerer behovet for å bytte batteri manuelt under arbeidet. Serie 4-modellene har to ekstra driftsmoduser som gjør at klipperens motoreffekt kan reguleres etter gresshøyden og andre forhold: for eksempel kan ON/OFF ECO-modusen redusere hastigheten og dermed mengden energi som kreves til en kort sommerplen. AUTO-BOOST-modusen gjør på den andre siden at motoreffekten kan økes, for eksempel for å klippe høyt og tykt gress på våren.

  • Komfortabelt og ergonomisk: De nye batteridrevne gressklipperne i seriene 2 og 4 har en ny design som gjør det lettere å ta av den store gressoppsamlerkassen med én hånd. Styret kan justeres individuelt etter brukerens behov. Ytterligere komfort sikres av de doble kulelagrede hjulene og den sentrale klippehøydejusteringen. PV-modellene i serie 4 har også et digitalt LED-display integrert i styret. I tillegg til batteristatus viser det klippemodus – Standard, ECO eller Autoboost – når gressklipperen er i drift.

  • Én maskin – fire moduser: de nye modellene kombinerer fire klippemoduser i én enhet. Alle maskiner er utstyrt for å fange opp det klippede gresset og har bakutkast. Dessuten kan de gjøres om til mulchingklippere med noen få grep ved hjelp av medfølgende ekstradeler. Med mulching slipper brukeren å tømme gressoppsamlingskassen, og metoden gir næring direkte til gresset via det oppstrimlede gresset som faller tilbake på plenen – naturlig gjødsling. På begge seriene kan det monteres på en sidetømmingsanordning som gjør at enda høyere gress kan klippes.

  • Batteridrift: avhengig av utstyret og klippebredden drives de nye batteridrevne gressklipperne av et kraftfullt 36 V litiumionbatteri fra de batteridrevne systemene AK eller AP fra STIHL. Foruten til batteridrevne gressklippere fungerer batteriene til et stort utvalg av andre enheter innen andre bruksområder – praktisk for de som eier mer enn én maskin.

Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte:
Emma Birgersson, Nordic PR & Communications Manager,
+46 73-736 23 14, emma.birgersson@stihl.se.

Related links

Emner

Kategorier


STIHL leverer maskiner og produkter for hage, skog og grøntområder. Via sertifiserte forhandlere tilbyr vi blant annet batteridrevne hagemaskiner som robotgressklippere, hekksakser og gresstrimmere, samt høytrykksvaskere, motorsager, ryddesager og smarte løsninger for både privatpersoner og profesjonelle brukere. STIHL er et globalt konsern med kvalitet og sikkerhet som motto, og vi arbeider for å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Konsernet har rundt 20 550 ansatte, og hadde en omsetning på 5,49 milliarder euro i 2022. Det nordiske hovedkontoret ligger i Sverige, med virksomhet i Norge, Danmark og Finland. Les mer på www.stihl.no.

Kontakter

Emma Birgersson

Emma Birgersson

Pressekontakt PR og kommunikasjonssjef STIHL Norden +46 73 736 23 14

Tradisjon og kvalitet siden 1926

STIHL leverer maskiner og produkter for hage, skog og grøntområder. Via sertifiserte forhandlere tilbyr vi blant annet batteridrevne hagemaskiner som robotgressklippere, hekksakser og gresstrimmere, samt høytrykksvaskere, motorsager, ryddesager og smarte løsninger for både privatpersoner og profesjonelle brukere. STIHL er et globalt konsern med kvalitet og sikkerhet som motto, og vi arbeider for å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Konsernet har rundt 19 805 ansatte, og hadde en omsetning på 5,3 milliarder euro i 2023. Det nordiske hovedkontoret ligger i Sverige, med virksomhet i Norge, Danmark og Finland. Les mer på www.stihl.no.

STIHL Norge
Framnesveien 3B
3202 Sandefjord