Gå videre til innhold
Bilførere bør tenke seg godt om i helgen

Pressemelding -

Bilførere bør tenke seg godt om i helgen

Det meldes om både nattefrost, snø og is flere steder i landet.

– Det er en kjensgjerning at mange venter altfor lenge med å bytte til vinterdekk. Som sjåfør av bilen er du alltid forpliktet til å være «skodd etter forholdene», sier leder for skadeoppgjør i Storebrand Harald Lindeman.

Selv om det er 1. november (15. oktober for de tre nordligste fylkene) som er offisiell dato for å kunne skifte til piggdekk, plikter du å ha dekk som er tilpasset det føret det kjøres på.

– Hvis føret tilsier at du må bruke pigg- eller vinterdekk, så skal du gjøre det, sier Lindeman, som legger til at det ikke er noen begrensninger for når på året du kan bruke piggfrie vinterdekk.

Fare for nattefrost
Statsmeteorolog Marit Helen Jensen forteller om fare for lokal nattefrost i store deler av landet i helgen, og sier at folk må være oppmerksomme.

– Der det er meldt klarvær, er det også fare for nattefrost. Det gjelder hele Sør-Norge, fra Stadt og Dovre og sørover, sier Jensen.

Ifølge Yr.no har snøen allerede kommet svært brått på enkelte bilister. Brøytemannskaper jobbet i går på spreng for å rydde fjellovergangen E134 Haukelifjell for snø.

– Å kjøre over fjelloverganger uten vinterdekk nå, er å be om trøbbel, sier Lindeman.

Husk isskrapen!
Bilførere i lavlandet bør også passe på.

– Det er viktig at bilførere sørger for at rutene er fri for dugg og is før man kjører. Ta en ekstra sjekk nå at isskrapen ligger i bilen, sier lederen for skadeoppgjør.

Hvis bilen er utstyrt med air condition eller klimaanlegg, så bruk disse, for de fjerner duggen hurtigere. Skru også på varmetrådene, er rådet fra Storebrand.

Skulle uhellet inntreffe, og det blir konstatert at ruten var full av dugg og is, vil det kunne medføre avkortning i erstatning hos forsikringsselskapene.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Generelle mediehenvendelser +47 480 44 838
Anne Lindeberg

Anne Lindeberg

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Bærekraft +47 918 36 656
Vibeke Hoff Norbye

Vibeke Hoff Norbye

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 913 67 660
Sara Skärvad

Sara Skärvad

Pressekontakt Director of Communication Storebrand Asset Management +46 70 621 77 92
Stig-Øyvind Blystad

Stig-Øyvind Blystad

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 918 47 226
Annemarte Norevik

Annemarte Norevik

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 97 61 51 97
Robert Henriksen

Robert Henriksen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 41 02 04 02

Best på sparing til pensjon

Storebrand-konsernet er en ledende aktør i det nordiske markedet for pensjon, langsiktig sparing og forsikring. Konsernet består av livsforsikring, skadeforsikring, kapitalforvaltning og bank, som samlet tilbyr et helhetlig produktspekter til privatpersoner, bedrifter, kommuner og offentlige virksomheter.

Storebrand
Professor Kohts vei 9
1327 Lysaker
Norway
Besøk våre andre nyhetsrom