Gå videre til innhold
Illustrasjonsbilde: Cecilia G. Salinas
Illustrasjonsbilde: Cecilia G. Salinas

Pressemelding -

Åpner nå på Teknisk museum: Utstillingen Privatlivets grenser

Privatlivets grenser

Når museet åpner utstillingen Privatlivets grenser: Nye samvær - nye skillelinjer, er det med et bakteppe av høyaktuelle temaer som privatliv og digital samhandling og er en helhetlig sanselig opplevelse.

Privatlivets grenser inviterer til refleksjon over nye sosiale skillelinjer, polarisering, ensomhet, og hva kroppslig nærhet betyr for kommunikasjon. Den gir også innblikk i digitalisering i forholdet mellom mennesker og dyr, gjennom bruk av droner og GPS i reindrift.

  • - Studentenes design for utstillingen motarbeider det kjølige uttrykket av glatte, blålysaktige skjermer og de tørre elektroniske lydsignalene som forbindes med digitale uttrykk. Du går inn i et stort og lysende knallrødt organ av stål og lateks som bølger og strekker blå-grønn-violette tentakler oppover til lysriggen. Inne i hulen er et innbydende sittelandskap der du ser og hører video og feltopptak fra forskningen om det digitale samfunnet, sier Karen Kipphoff, professor og programansvarlig for masterstudiet i scenografi ved Høgskolen i Østfold.

Utstillingsåpning: 28. september kl. 18.00

Sted: Teknisk museum, Kjelsåsveien 143, Oslo

Utstillingsperiode: 28. september 2023 til mars 2024

En dynamisk og aktuell utstilling

  • I I/O er det en egen sone som er satt av til kunstnere og forskere. Der presenteres, på skiftende basis, ulike arbeider. På den måten sørger vi for en dynamikk og samtidsaktualitet i utstillingen i årene som kommer. Vi gleder oss over å hele tiden kunne tilby våre besøkende nye og relevante opplevelser. Her får vi en nødvendig og spennende diskusjonsarena, et sted der alle skal kunne delta med sine kunnskaper og perspektiver, sier Henrik Treimo, førstekonservator og prosjektleder ved Teknisk museum.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Teknisk museum: Henrik Treimo, henrik.treimo@tekniskmuseum, mobil 907 38735

Høyskolen i Østfold: Karen Kipphoff, karen.e.kipphoff@hiof.no, mobil 977 39262

En forskningsbasert utstilling

Utstillingen springer ut av et forskningsprosjekt ved Sosialantropologisk Institutt, Universitetet i Oslo, i samarbeid med Norsk Institutt for Naturforskning, Norsk Teknisk Museum og Akademi for Scenekunst ved Høyskolen i Østfold.

Forskningen er utført av Marianne E. Lien, Cecilia G. Salinas og Tom Bratrud ved Sosialantropologisk Institutt og Tuva Beyer Broch ved Norsk Institutt for Naturforskning.

Utstillingsdesign ved Lisa Birkenbach, Irina Komissarova og Solveig Dagsdottir fra Akademi for Scenekunst ved Høyskolen i Østfold.

Forskningsprosjektet og utstillingen er finansiert av Norges Forskningsråd under programmet SAMKUL.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om Norsk Teknisk Museum

Nasjonalmuseet for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende i alle aldre og kåret som Oslo beste opplevelse for barn. 

Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet. Misjonen er å være nasjonalt referansesenter for forskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets tar mål av seg til å koble historien med nåtid og fremtid. 

Oslo vitensenter setter undring og opplevelse i fokus. Med over hundre interaktive installasjoner kan naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper utforskes innen temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Nasjonalt medisinsk museum er den sentrale forvalteren av materiell og immateriell kulturarv på helse- og medisinhistorie. Målet er å være en møteplass for ulike miljøer, forståelser og erfaringer. Det formidles eldre og nyere helse- og medisinhistorie åpent og tverrfaglig. Det legges til rette for utvikling av ny kunnskap og refleksjon. Den nyeste utstillingen er Liv og død. 

Kontakter

Laila Andersen

Laila Andersen

Pressekontakt Avdelingsleder for kommunikasjon og marked 90038772
Jill Bottolfsen

Jill Bottolfsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 92628011

En gullgruve for nysgjerrige i alle aldre

Nasjonalmuseet for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende i alle aldre og kåret som Oslo beste opplevelse for barn.

Teknisk museums utstillinger: Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å bli Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum.

Oslo vitensenter setter undring og opplevelse i fokus. Med over hundre interaktive installasjoner kan du utforske naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Nasjonalt medisinsk museum viser permanente og temporære inneholder medisinhistoriske utstillinger og har samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia. Museet er integrert i Norsk Teknisk Museum.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Norge