Gå videre til innhold
Opplev I/O, utstillingen som drives av kunstig intelligens (AI), og få presentert en fersk undersøkelse om AI!
Opplev I/O, utstillingen som drives av kunstig intelligens (AI), og få presentert en fersk undersøkelse om AI!

Pressemelding -

Pressevisning på Teknisk museum av I/O, en utstilling som drives av kunstig intelligens

Pressevisning om I/O,  6. april mellom 0900 og 1100

Teknisk museum inviterer til

  1. å være med når ungdommer tester Teknisk museums spektakulære utstilling om data- og telehistorie, I/O, dagen før den startes offisielt
  2. presentasjon av blodfersk undersøkelse om familier og kunstig intelligens

Vi byr også på lunsj, som kan tas med eller spises på museet.

Program:

  • Kort introduksjon til I/O ved utstillingens kuratorer, Dag Andreassen og Henrik Treimo
  • Hva vet egentlig barn og deres foreldre om kunstig intelligens? Presentasjon av fersk kvantitativ undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av Computas og Teknisk museum. Ved Morten Forfang, fagdirektør i Computas og Ph.D. i kunstig intelligens.
  • Opplev utstillingen sammen med skoleelever, museets kuratorer og museets direktør, Frode Meinich, som alle stiller opp for bilder og prat

Journalister som kommer til pressevisningen får tilgang til hele Respons-undersøkelsen om familier og kunstig intelligens.

Vi ønsker å få beskjed innen tirsdag 5. april, kl. 12. Send melding til Kathrine Daniloff med pressevisning i emnefeltet. 

Alle som utforsker utstillingen får er en unik sjanse til å oppleve en grenseoverskridende, innovativ og unik museumsopplevelse på over 1200 m2, guidet av kunstig intelligens.

Utstillingen er designet av Snøhetta.

Utstillingen startes offisielt av H.K.H. Kronprins Haakon 7. april kl. 18, se her: https://www.mynewsdesk.com/no/tekniskmuseum/pressreleases/kronprinsen-aapner-utstilling-3168149

Se mer om I/O på museets nettsider: https://tekniskmuseum.no/io

Velkommen!

--------------------------

Om I/O:

Utstillingen I/O er museets største satsing siden museet etablerte seg på Kjelsås i 1986.

I/O er en skreddersydd, fleksibel og dynamisk utstilling om informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Den gir besøkende mulighet til å reagere på og delta i historier som blir fortalt gjennom museets samlinger. Mer enn en utstilling er I/O en arena for refleksjon, kunnskapsutvikling og dialog om viktige temaer i tele- og datahistorien, og om fremtiden.

Utstillingen drives av kunstig intelligens (AI). Ved bruk av en identifikator vil AI ta de besøkende gjennom utstillingen i ulike løyper, avhengig av preferansene som legges inn. Gjennom løypen vil en samle ulike gjenstander og historier. Endres preferansene, endres også anbefalingene. Slik vil utstillingen oppleves på ulike måter, igjen og igjen.

Siste stopp er Reaktor, der det vil foregå dialog på ulike plattformer med utgangspunkt i det som er opplevd i utstillingen. Der kan de besøkende delta selv og se debatt mellom kunstige intelligenser.

I/O er et samlingssted for dialog og felles kunnskapsutvikling mellom generasjoner, fagmiljøer og folk flest. Det er en møteplass for alle, uavhengig av alder og kunnskaper. Utstillingen er dynamisk og vil utvikle seg i takt med tiden. Med dette fornyer Teknisk museum hele den øverste etasjen, og innvier en nyskapende utstilling – laget for fremtiden!

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om Norsk Teknisk Museum

Nasjonalmuseet for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende i alle aldre og kåret som Oslo beste opplevelse for barn. 

Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet. Misjonen er å være nasjonalt referansesenter for forskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets tar mål av seg til å koble historien med nåtid og fremtid. 

Oslo vitensenter setter undring og opplevelse i fokus. Med over hundre interaktive installasjoner kan naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper utforskes innen temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Nasjonalt medisinsk museum er den sentrale forvalteren av materiell og immateriell kulturarv på helse- og medisinhistorie. Målet er å være en møteplass for ulike miljøer, forståelser og erfaringer. Det formidles eldre og nyere helse- og medisinhistorie åpent og tverrfaglig. Det legges til rette for utvikling av ny kunnskap og refleksjon. Den nyeste utstillingen er Liv og død. 

Kontakter

Laila Andersen

Laila Andersen

Pressekontakt Avdelingsleder for kommunikasjon og marked 90038772

Relatert innhold

En gullgruve for nysgjerrige i alle aldre

Nasjonalmuseet for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende i alle aldre og kåret som Oslo beste opplevelse for barn.

Teknisk museums utstillinger: Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å bli Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum.

Oslo vitensenter setter undring og opplevelse i fokus. Med over hundre interaktive installasjoner kan du utforske naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Nasjonalt medisinsk museum viser permanente og temporære inneholder medisinhistoriske utstillinger og har samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia. Museet er integrert i Norsk Teknisk Museum.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Norge