Pressemelding -

Germany Travel Mart 2021: Gjenoppbygging av tysk innkommende turisme

Germany Travel Mart (GTM), den viktigste B2B-workshopen for Tysklands innkommende turisme, legger i år fokus på strategier for gjenoppbygging, utveksling av markedsinnsikt og forretningsmuligheter. Interessen blant tyske tilbydere og internasjonale innkjøpere er stor.

Aktuelle trender og strategiske tilnærmelser til hvordan tysk innkommende turisme kan hente seg inn etter korona, står sentralt under årets GTM, som arrangeres av Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT). Det viktigste salgseventet for tysk innkommende turisme finner sted digitalt mellom 27. og 29. april under tittelen vGTM 2021. Omtrent 240 tyske tilbydere og 460 innkjøpere fra internasjonal reisenæring har til nå meldt seg på.

– Til tross for at det fortsatt er reiserestriksjoner internasjonalt setter vi med vGTM 2021 et tydelig startskudd for innhentingen av tysk innkommende turisme. Reiseviljen internasjonalt er stor, samtidig har kundebehovene endret seg. Bærekraft er mer i fokus enn noen gang, og det har tysk reisenæring forberedt seg på. Sammen med våre partnere informerer vi om aktuelle tilbud i Ferielandet Tyskland. Målet er å skape fortrolighet og formidle trygghet i lys av den vedvarende pandemien, sier Petra Hedorfer, administrerende direktør i DZT.

I tillegg til å være en forretningsplattform for direkte kundesamtaler, tilbyr vGTM 2021 et omfangsrikt informasjonsprogram bestående av webinarer og paneldiskusjoner med eksperter fra DZT og tysk reiseindustri. Temaer som styrking av kundetillit og innføring av trygghetstiltak for å oppnå dette, står sentralt. Det fokuseres også på distribusjon av bærekraftige produkter samt at strategiske partnere presenterer sin portefølje. Webinarene vil informere om utvikling i etterspørsel i utvalgte markeder.

Mecklenburg-Vorpommern er partnerland under årets GTM. Grunnet pandemiens utvikling og gode erfaringer med digitale arrangementer, besluttet DZT i overensstemmelse med Mecklenburg-Vorpommerns turistforbund (TMV) at GTM 2021 skal finne sted digitalt.

Om GTM

GTM arrangeres årlig av DZT i samarbeid med vekslende partnerregioner og -byer. Workshopen utgjør arrangementets kjerne. Tilbydere innen hotell- og transportbransjen samt lokale og regionale turistorganisasjoner inviteres til å presentere sine tilbud for beslutningstakere i internasjonal reiseindustri og medierepresentanter fra sentrale markeder. Deltakerne kan knytte nye kontakter og pleie eksisterende kundeforhold, delta i faglige samtaler og gjøre forretninger med tyske tilbydere.

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • kultur

Om Tysklands Nasjonale Turistkontor

Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) representerer Tyskland på oppdrag fra det tyske nærings- og energidepartementet (BMWi) og mottar offentlig støtte. I tett samarbeid med bransjeforbund og partnere fra turistnæringen, utvikler og kommuniserer DZT strategier og markedsføringskampanjer som fremmer Tyskland som reisemål og øker turismen til landet. Til dette formål finnes 27 utenlandskontorer som betjener over 40 markeder.

DZT møter utfordringene skapt av covid-19-pandemien med en tredelt strategi for gjenoppbygging:

  • Øke merkevarebevisstheten og styrke merkevareprofilen til Ferielandet Tyskland
  • Relasjonshåndtering og kunnskapsoverføring for å støtte opp under reiselivsnæringen, som i stor grad består av SME-er
  • Målrettede markedsundersøkelser og -analyser av koronakonsekvenser, som skaper grunnlag for evidensbasert handling

Ved å øke markedsføringsinnsatsen gjennom krisa, satser DZT på å opprettholde dialogen med kundene, være lydhør overfor endrede kommunikasjonspreferanser, vise empati og inspirere sine kunder.

Kjerneområdene digitalisering og bærekraft

DZT fremmer en fremtidsrettet og bærekraftig turisme i samsvar med forbundsregjeringens målsettinger. Digitaliserings- og bærekrafttemaer hører til turistkontorets kjerneområder. DZT er bransjeledende i bruk av «immersive teknologier» som virtuell (VR), utvidet (AR) og blandet virkelighet (MR), samtalegrensesnitt, som for eksempel språkassistenter, og kunstig intelligens i eksempelvis chatbots. DZT koordinerer turistnæringens felles åpne data-prosjekt som utvikler en kunnskapsgraf for å synliggjøre turisttilbud på markedsføringsplattformer som tar i bruk kunstig intelligens.

Bærekraft har i årevis vært et sentralt tema og behandles strategisk på tvers av avdelinger i alle områder av selskapet. DZTs bærekraftstrategi kobler sammen ekstern kunnskapsutveksling med en tilhørende kommunikasjonssatsing og et internt bærekraftsinitiativ. Utbruddet av covid-19-pandemien har endret reiseadferden i mer bærekraftig retning. DZT posisjonerer Ferielandet Tyskland som et reisemål med bærekraftige og inkluderende tilbud og fremmer dermed en mer ansvarsbevisst turismenæring i fremtiden.


OBS: Dersom du bruker bildene våre, husk å oppgi copyright og fotograf.

Kontakter

Doreen Lampe

Pressekontakt Turistsjef Tysklands Turistkontor (Norge) +47 22 12 82 11

Relatert innhold