Press release -

Christoffer Svanberg ny vd för Node Pole

Christoffer Svanberg har utsetts till ny vd för Node Pole. Han är sedan 2017 marknadsdirektör på Node Pole och har en mångårig erfarenhet av energibranschen och internationellt etableringsfrämjande.

Node Pole möjliggör hållbara industrietableringar i Sverige och de senaste åren har bolaget medverkat i ett antal stora industriprojekt som Northvolt och Microsoft. Bolaget ägs i dag av Skellefteå Kraft och Vattenfall.

”Vi glada att kunna utnämna Christoffer till vd för Node Pole. Han kan marknaden, bolaget och är en erkänt erfaren ledare med stort internationellt nätverk. Strategin ligger fast och vi ser fram emot bolagets fortsatta arbete för en hållbar industri och nya jobb”, säger Joachim Nordin, koncernchef för Skellefteå Kraft och styrelseordförande i Node Pole.

Christoffer Svanberg har över 20 års erfarenhet inom telekom- och energibranschen. Innan han började som marknadsdirektör på Node Pole 2017 arbetade Christoffer på Skellefteå Kraft som affärsområdeschef för Marknad och Affärsinnovation, och även som vd för SK Industry Locations.

”Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Node Pole tillsammans med kollegorna på en marknad där efterfrågan på hållbar industriproduktion fortsätter att öka. Vi är en möjliggörare av en ny industriera i Sverige och vi har fantastiska förutsättningar framåt”, säger Christoffer Svanberg.

Christoffer Svanberg är född 1972 och efterträder Patrik Öhlund som den 1 april tillträder som Director, Energy Markets at Microsoft Cloud in Europe, the Middle East and Africa.

”Vi är mycket tacksamma för Patriks insatser och önskar honom varmt lycka till i sin nya roll på Microsoft. Patrik har tillsammans med de övriga i teamet gjort ett fantastiskt jobb med att marknadsföra Sverige och hjälpa till att locka hit etableringar som resulterat i miljardinvesteringar, arbetstillfällen och grön energiomställning”, säger Joachim Nordin.

Christoffer Svanberg tillträder som vd för Node Pole 1 april 2021.

För ytterligare information kontakta: Christoffer Svanberg 070-620 88 70

Topics

  • Industry, manufacturing

Categories

  • microsoft
  • sweden
  • node pole
  • christoffer svanberg
  • patrik öhlund

Node Pole är Sveriges ledande industriella fastighetsrådgivare som erbjuder stöd till investerare inom elintensiva industrier som datacenter och batteriproduktion. Node Pole är känt från framgångsrika etableringar som Microsoft och Northvolt i Sverige och ägs av Vattenfall och Skellefteå Kraft. Med ett akut behov av att lösa den växande klimatutmaningen kopplar Node Pole snabbt samman växande elintensiva industrier med hållbara fastigheter för långsiktig hållbar och konkurrenskraftig tillväxt.

We make investments better!

Contacts

Christoffer Svanberg

Press contact Chief Executive Officer +46 (0)70 620 88 70