Sony nawiązuje współpracę z Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie

Sony nawiązuje współpracę z Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie. Firma została partnerem technologicznym rozpoczynającego się 12 października 2012 roku festiwalu WARSZAWA W BUDOWIE. Podczas festiwalu produkty marki Sony -

„Emilia” pozwala nam rozwinąć skrzydła i dotrzeć do szerokiej publiczności. Tworzymy dla niej zupełnie nowe miejsce i program łączący sztukę z najbardziej aktualnymi tematami, jakie podsuwa życie w wielkiej metropolii – bo nią właśnie staje się Warszawa. Dzięki współpracy z Sony zaoferujemy widzom szereg unikalnych atrakcji. Przy użyciu tabletów Xperia S będzie można na przykład zapoznać się z wykorzystaniem rozszerzonej rzeczywistości przez reklamę – specjalnie dla nas powstały aplikacje, które wygenerują ruchome, trójwymiarowe obrazy w wirtualnej przestrzeni wystawy - mówi Marcel Andino Velez, wicedyrektor Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie.

Nawiązanie współpracy z Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie jest wyrazem zaangażowania Sony w najciekawsze wydarzenia kulturalne. Festiwal „WARSZAWA W BUDOWIE” pokazuje sztukę w unikatowym kontekście i otoczeniu, wykorzystując bogactwo form i technologii. Zaawansowane technologicznie i wyróżniające się wzornictwem produkty Sony są naturalnym dopełnieniem przestrzeni festiwalu. – powiedział Piotr Papaj, rzecznik prasowy Sony w Polsce.

Festiwal WARSZAWA W BUDOWIE potrwa do 9 grudnia 2012. Szczegółowy program festiwalu znajduje się na stronie www.warszawawbudowie.pl. Wystawa „Miasto na sprzedaż” będzie czynna od wtorku do niedzieli, w godzinach 12:00 – 20:00. Wstęp wolny.

Sony Corporation jest podmiotem odpowiedzialnym w Sony Group za dział Electronics Products & Solutions (EP&S). Realizując wizję „dalszego zapewniania Kando i Anshin(*) ludziom i społeczeństwu na całym świecie poprzez technologię i poszukiwanie nowych wyzwań”, Sony będzie opracowywać produkty i usługi z takich segmentów jak rozrywka i dźwięk w domu, obraz cyfrowy i telefonia komórkowa. Więcej informacji: http://www.sony.net/

Welcome to Biuro Prasowe Sony Polska!

Biuro Prasowe Sony Polska