Komunikat prasowy -

Bagażnik Thule VeloCompact 926: wygodne przewożenie 3 rowerów i nowy system montażu na hak

Szwedzka firma Thule opracowała i właśnie zaprezentowała nowy system montażu bagażnika na haku. Pozwala on na zwiększenie ładowności bagażników rowerowych i umożliwia jeszcze prostsze ich montowanie. Nowy mechanizm sam się stabilizuje i umożliwia użytkownikowi puszczenie bagażnika od razu po umieszczeniu go na kuli haka (jeszcze przed ostatecznym zabezpieczeniem go za pomocą dźwigni zamykającej).

Nowy bagażnik na trzy rowerowy ThuleVeloCompact926 jest pierwszym produktem Thule, w którym zastosowano to rozwiązanie, dzięki czemu montowanie go na haku jest zdecydowanie łatwiejsze i wygodniejsze. Wystarczy umieścić bagażnik na kuli – samostabilizujący mechanizm sprawia, że nie trzeba go później trzymać i można wygodnie dopasować go przed ostatecznym umocowaniem. Zwiększona ładowność sprawia, że bagażnik Thule VeloCompact 926 można wykorzystać do transportowania nawet czterech rowerów (po dodaniu do zestawu opcjonalnego adaptera na czwarty rower).

Dzięki zastosowaniu mechanizmu samostabilizującego, niewielkim gabarytom całego bagażnika i zwiększonej ładowności, Thule VeloCompact 926 jest kompletnym, wszechstronnym bagażnikiem rowerowym do codziennego – i nie tylko – użytku.

Thule VeloCompact 926 – kluczowe cechy:

·  Wygodny montaż i regulowanie bagażnika przed ostatecznym umocowaniem – dzięki mechanizmowi stabilizującemu.

·  Możliwość zwiększenia ładowności bagażnika poprzez dodanie opcjonalnego uchwytu na 4. rower.

·  Wygodny montaż rowerów za pomocą odłączalnych uchwytów.

·  Możliwość transportowania rowerów o dużych kołach – dzięki regulowanym uchwytom na koła.

·  Wygodny dostęp do bagażnika auta – bagażnik na rower odchyla się (dzięki mechanizmowi sterowanemu pedałem).

·  Łatwe umocowanie kół dzięki długim paskom zabezpieczającym.

·  Składa się na płasko i wygodnie przechowuje – VeloCompact 926 zmieści się do większości bagażników aut.

·  Zamek zabezpieczający rowery w bagażniku i bagażnik na haku auta.

·  Dostarczany w postaci złożonej, fabrycznie zmontowany.

·  Pomyślnie przeszedł crash-test, zatwierdzony przez TÜV oraz EuroBE.

Thule VeloCompact 926 jest oficjalnie prezentowany podczas targów Eurobike we Friedrichshafen (27 – 30 sierpnia 2014), zaś do sklepów trafi w marcu 2015 r.

Więcej informacji o produktach Thule znaleźć można na stronie: www.thule.com

Zdjęcia wysokiej jakości oraz dodatkowe informacje dostępne są w biurze prasowym Thule Group: http://www.thulegroup.com/press

O Thule

Firma Thule powstała w Szwecji w roku 1942. Zgodnie z firmowym motto - Bring your life – Thule oferuje globalnie szeroki asortyment produktów premium, które ułatwiają aktywnym użytkownikom wygodne, bezpieczne i stylowe transportowanie wszystkiego, co jest dla nich cenne.

Thule oferuje m.in. bagażniki dachowe i rowerowe, boxy dachowe, torby na sprzęt sportowy, aparaty fotograficzne i komputery, a także produkty zaprojektowane z myślą o dzieciach – np. foteliki rowerowe oraz wielofunkcyjne wózki. Produkty te są dostępne w ponad 125 krajach na całym świecie.

Thule jest największą marką w ramach Thule Group.

Tematy

• Lifestyle, Fashion, Leisure

• velocompact 926
  • bagażnik na hak
  • bagażniki rowerowe
  • thule group

O Thule Group

Thule Group jest światowym liderem w segmencie produktów, ułatwiających transportowanie wszystkiego, co cenne dla naszych klientów – bezpiecznie, wygodnie i stylowo. Zgodnie z motto Active Life, Simplified oferujemy produkty w ramach trzech kategorii: Outdoor&Bags (bagażniki rowerowe i sprzęt dla rowerzystów, bagażniki na sprzęt do sportów wodnych i zimowych, bagażniki dachowe, przyczepki rowerowe, przyczepki do biegania z dziećmi, plecaki i torby na aparaty fotograficzne i komputery, plecaki, sakwy rowerowe, futerały na urządzenia mobilne), Towing (haki) oraz Specialty (łańcuchy śnieżne, samochodowe skrzynie na narzędzia).

Thule Group zatrudnia ok. 2,9 tys. pracowników w 45 fabrykach i biurach handlowych na całym świecie. Nasze produkty dostępne są w 125 krajach – w 2013 r. ich sprzedaż sięgnęła 5,1 mld SEK.

Więcej informacji: www.thulegroup.com

Kontakty prasowe