Komunikat prasowy -

“Go Epic with Thule” – ceremonia wręczenia nagrody na ISPO 2014

Matthew Elsasser – kite-surfer z USA – został zwycięzcą zorganizowanego przez Thule konkursu wideo "Go Epic with Thule" i podczas targów ISPO 2014 w Monachium oficjalnie odebrał swoją nagrodę. Ceremonię jej wręczenia poprowadzili członkowie Thule Crew, Garret McNamara, Matthias Giraud oraz Flo Orley – odbyła się ona na scenie Snow, Ice and Rock w hali A4.

Oficjalnie o rozstrzygnięciu konkursu poinformowano 17 grudnia 2013 r. – Matthew wygrał dzięki swojemu poruszającemu filmowi, prezentującemu jego kite-surfingową pasję i pomysł na aktywne spędzanie czasu.

Ceremonię wręczenia nagrody poprowadzili członkowie drużyny Thule Crew – specjalista od narciarstwa górskiego i skoków B.A.S.E Matthias Giraud, surfer Garrett McNamara oraz profesjonalny snowboardzista Flo Orley. Uroczystość odbyła się na scenie Snow, Ice and Rock w hali A4, a później goście przenieśli się na dalszą część imprezy na stoisko Thule.

Jako zwycięzca konkursu "Go Epic with Thule” Matthew Elsasser będzie miał okazję odbyć przygodową podróż życia – weźmie udział w treningach i przygotowaniu filmu razem z Garrettem McNamarą oraz profesjonalnym kite-surferem Niccolo Porcellą.

Dodajmy, że konkurs był dla Thule Crew – drużyny sportowców i ambasadorów marki Thule – okazją do znalezienia nowych talentów sportowych, nie bojących się wyzwań i poszukujących prawdziwej przygody. "Go Epic with Thule" był więc dla wszystkich aktywnych osób szansą na trenowanie z najlepszymi sportowcami z Thule Crew (którzy aktywnie uczestniczyli w konkursie również jako członkowie jury).

Wideo Matthewa można obejrzeć na stronie www.epicthule.com.

O Thule

Firma Thule powstała w Szwecji w roku 1942. Zgodnie z firmowym motto - Bring your life – Thule oferuje szeroki asortyment produktów, które ułatwiają aktywnym użytkownikom wygodne, bezpieczne i efektywne transportowanie sprzętu sportowego i bagażu, a także przewożenie dzieci. W ofercie firmy znaleźć można bagażniki dachowe i rowerowe, boksy dachowe, przyczepy do przewozu łodzi i koni, torby i plecaki do transportu komputerów i aparatów fotograficznych, a także produkty dziecięce, takie jak foteliki rowerowe czy wielofunkcyjne wózki i przyczepki. Produkty te są dostępne w ponad 125 krajach na całym świecie.

Thule jest obecnie największą marką w ramach Thule Group. Więcej informacji znaleźć można na stronie www.thule.com

O Thule Crew

Thule Crew powstała w 2013 r. Drużynę stworzono, by realizować misję Thule – czyli zachęcać wszystkich do spędzania czasu na świeżym powietrzu i prowadzenia aktywnego trybu życia. Jej członkowie wyróżniają się sportową pasją i zacięciem outdoorowym, a także opartym na szacunku podejściem do przyrody – każdy z nich jest wzorem do naśladowania dla fanów i miłośników ich dyscyplin sportowych.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.thule.com/thulecrew

Related links

Tematy

• Lifestyle, Fashion, Leisure

• thule group
  • thule
  • go epic with thule
  • ispo

O Thule Group

Thule Group jest światowym liderem w segmencie produktów, ułatwiających transportowanie wszystkie, co cenne dla naszych klientów – bezpiecznie, wygodnie i stylowo. Zgodnie z motto Active Life, Simplified oferuje produkty w ramach czterech kategorii: Outdoor (bagażniki rowerowe i sprzęt dla rowerzystów, sprzęt do sportów wodnych i zimowych, bagażniki dachowe, przyczepki rowerowe, przyczepki do biegania z dziećmi), Torby (plecaki i torby na aparaty forograficzne i komputery, plecaki, sakwy rowerowe), Holowanie (haki i przyczepy) oraz Sprzęt roboczy.

Thule Group zatrudnia ok. 3,4 tys. pracowników i ma ok. 50 fabryk i biur handlowych na całym świecie. W 2012 r. sprzedaż produktów firmy sięgnęła 5,8 mld SEK.

Więcej informacji: www.thulegroup.com

Kontakty prasowe