Press release -

Above Agency AB välkomnar Filip Sauer som ny VD

Styrelsen har utsett Filip Sauer som ny VD för Above Agency. I sin nya roll kommer Sauer att fortsätta verka för byråns syfte ‘To Drive Positive Change’ genom att främja en stark intern kultur, goda samarbeten med kunder och partners samt fokusera på byråns fortsatta tillväxt i Europa, USA och Asien. Detta fokus kommer att gynnas av hans breda erfarenhet av branschen, en Executive MBA-utbildning från Handelshögskolan och hans goda kännedom om Above i flertalet roller och positioner. Förutom att vara medgrundare till byrån har han tidigare haft rollen som VD, styrelsemedlem och fram till hans nyligen tillsatta roll som VD ledde han Above’s enhet Business Innovation. Den enhet som jobbar strategiskt nära kunder som exempelvis Scania, Stadler och Clas Ohlson med att utveckla deras portfolios av produkt- och tjänsteerbjudanden. Filip Sauer efterträder Claes Lundin som lämnar sin nuvarande roll som VD. Lundin går in i en ny roll som director i ledningsgruppen och som nyligen tillsatt styrelsemedlem kommer han att fortsätta den strategiska utvecklingen av Above parallellt med att jobba nära kunder och projekt.

Charlotte Boij, styrelseordförande, uttalar sig,

“Claes insats under sina år som VD har varit ovärderlig - han har varit en enastående ledare och vi är tacksamma för det stora värde han tillfört. Vi har full förståelse för hans beslut att skifta fokus till sin familj och det är med stor glädje vi ser honom fortsätta växa i sin roll som director och styrelsemedlem. Med det sagt känner vi att Filip Sauer är det naturliga valet till att efterträda Claes. Filip lägger stor vikt vid en stark kultur inom Above och han förstår marknaden extremt väl. Hans breda bakgrund som designer, tidigare VD och styrelsemedlem gör honom till den optimala kandidaten för den här utmaningen. Vi ser fram emot att följa honom i att ta byrån till nya höjder!”

Filip Sauer reflekterar,

“Under sin tid som VD har Claes verkligen bevisat sin styrka som ledare och jag är oerhört tacksam att få ha jobbat nära honom under den här tiden. Hans oändliga energi och driv att förflytta oss framåt har varit fantastisk, men vad som på riktigt särskiljer honom är hans förmåga att få människor omkring honom att växa. Han har satt ribban högt, en inspiration!”

Om vad framtiden har att ge, fortsätter Sauer,

“Jag är hedrad och peppad av att få den här chansen att leda en av världens mest spännande byråer. Det som jag tror gör Above unika är vår starka kultur och sammansättning av galet skickliga designers inom såväl strategi som design och teknik. Vi har etablerat oss som en av toppbyråerna på internationell nivå och jag är motiverad att ytterligare stärka den positionen genom att stötta nuvarande och framtida kunder att växa deras affär på ansvarsfulla och innovativa sätt. Above opererar i gränslandet mellan det digitala och fysiska. Vi är rustade för att hitta lösningar grundade i mänskliga behov i en värld i konstant förändring som accelereras mot en mer uppkopplad och cirkulär ekonomi. Vi verkar i osäkra men intressanta tider, där förmågan att kunna anpassa sig och att bygga nätverk är nyckelfaktorer till att lyckas. Jag ser fram emot att jobba tätt ihop med vårt team, kunder och partners i min nya roll.”

Above i siffror:

2019

— Above Agency AB ökade sin omsättning med 5% samt vinst till 10% från 2018 till 2019.

— Internationella uppdrag står för 46% av avkastningen (jämfört med 24% föregående år)

— Above välkomnar nya kunder: SONOS, Tata Industries, B&O, Google, Scania (med flera)

2020

— Kvartalsmål satta före COVID-19 har uppfyllts i kvartal 1 och 2

— Ledningen förhindrar permitteringar och uppsägningar av permanent personal genom att förbättra kundsamarbeten och intern kors-disciplinär samverkan.

— Ett snabbt skifte av fokus mot branscher som påverkats mindre av COVID-19-krisen; MedTech, IoT, Mobility, Entertainment.

Topics

  • Design

Categories

  • vd
  • sustainability
  • design
  • agency
  • leadership

Above is a Scandinavian innovation agency driving positive change through a seamless fusion of strategy, design, and technology. They are 80+ creatives who operate from their studios in Stockholm & Malmö (Europe), San Francisco (US), and Shenzhen (Asia). Above was founded in January 2017 with the merger of design agency Howl and tech agency Frankly. Today, they are one of Europe’s largest independent creative agencies, and the leading innovation partner to businesses that want to commit to an optimistic future. Key clients include Google, Sonos, iZettle, DELL, Scania, Huawei, IKEA just to name a few.

www.above.se

Contacts

Zoey Tsopela

Press contact Head of Marketing & Communications

Related content