Press release -

E.ON Vind väljer svenska Breeze för vindmätning

E.ON ska de närmsta åren investera många miljarder kronor i vindkraft. För att investera på platser med bäst lönsamhet mäts vinden i omfattande mätningskampanjer. Nu väljer E.ON den svenska plattformen Breeze från Greenbyte för att hantera vinddata från mätningskampanjer.

Hjärtat i alla företag som arbetar med vindkraft är vinden. Det är vind som omvandlas till el som omvandlas till pengar. Företag som arbetar med vindkraft i industriell skala förvaltar information om vind med ett uttalat struktur och portföljtänk.

Vind mäts med höga mätmaster, med radarteknik och med laserteknik. Det blir mycket data att hålla reda på. För att få översikt, kontroll och struktur på data har E.ON nu valt Breeze som plattform. Breeze är en webbplattform speciellt framtagen till utvecklare av vindkraft från det svenska företaget Greenbyte.

E.ON arbetar i en global organisation där samarbete och utbyte av kunskap är nyckeln till framgång. Med Breeze underlättas samarbete och lärande genom direkt tillgång till vindresursen och snabbare feedback inom vindteamet.

Efter att ha gått igenom alla tänkbara lösningar för att hantera vinddata som finns på marknaden valde E.ON Breeze för dess struktur, användarvänlighet och förmåga att hantera data från alla typer av mätenheter.

Jonas Corné på Greenbyte, företaget bakom Breeze, kommenterar att E.ON väljer Breeze,

”Vind är så oerhört viktigt för att skapa affären i vindkraft. Det gläder oss att E.ON väljer Breeze och att vi har ett gott samarbete kring utvecklingsfrågor så både E.ON och Greenbyte kan fortsätta vara i framkant inom utvecklingen av framtidens energisystem.”

För ytterligare information, kontakta:

Jonas Corné  
Greenbyte
Telefon: 0702 25 00 75
Epost: jonas@greenbyte.se

Om E.ON

E.ON är ett av världens största privata energiföretag med etableringar i Europa, USA och Ryssland.

www.eon.com

Om Greenbyte

Greenbyte är en modern mjukvaruleverantör från Göteborg med inriktning på förnyelsebar energi.

www.greenbyte.se

Topics

  • Business enterprise

Categories

  • vindkraft
  • energi
  • greenbyte
  • mjukvara
  • miljö

Regions

  • Göteborg

Greenbyte levererar marknadsledande mjukvara för att skapa beslutsunderlag från stora mängder data inom projektering av storskaliga vind och solcellsanläggningar, produktionsuppföljning av förnyelsebara energiresurser och uppföljning av energikonsumtion inom industriell verksamhet. Bolagets kunder är kostnadsmedvetna och effektiva projektörer, producenter och industriella förbrukare av förnyelsebar energi.

Greenbyte har sitt huvudkontor i Göteborg. Grundarna till Greenbyte har bakgrund från Chalmers Tekniska Högskola. I bolagets finns lång erfarenhet av att driva tillväxtföretag inom den förnyelsebara energisektorn.


Contacts

Fredrik Larsson

Press contact CMO Marketing, Product Design +46(0) 730 46 61 66