Press release -

​Johan Castberg-kontrakt til Glamox

Glamox har signert en rammeavtale med Statoil for levering av LED-belysning til den flytende plattformen (FPSO) på Johan Castberg-feltet.

Statoil forventer at Johan Castberg-feltet vil være operativt i over 30 år og at hoveddelen av ringvirkningene vil skapes i den langvarige produksjonsfasen. Forutsatt en endelig investeringsbeslutning vil Johan Castberg generere stor aktivitet for leverandører i Nord Norge og skape ringvirkninger i hele landet, både i utviklings- og driftsfasen. I et vanlig driftsår vil Johan Castberg-feltet generere 1200 årsverk, hvorav 300 forventes å komme i Nord Norge. En plan for utvikling og drift (PUD) er forventet godkjent tidlig i 2018.

Glamox vil levere en komplett LED-belysningspakke, som omfatter armaturer og flomlys for både eksplosjonsfarlige og sikre områder. I tillegg kommer Glamox til å tilby et bredt spekter av belysningsprodukter til boligkvarteret. Valget av LED-teknologi sikrer Statoil og deres partnere betydelige fordeler slik som lang produktlevetid, lite vedlikehold, lavt energiforbruk og en bedre miljøprofil. En investerings- og driftsanalyse viser at nye LED-installasjoner reduserer CO2-utslippet og vedlikeholdsarbeidet kraftig.

- LED er fremtidens belysning. Basert på vår lange erfaring fra marin- og offshore-sektoren, har vi utviklet LED-belysning som er skreddersydd for krevende omgivelser. Vi er stolt av at Statoil har valgt oss som leverandør til et så viktig prosjekt, sier konsernsjef i Glamox, Rune Marthinussen. 

Topics

  • Environment, Energy

Categories

  • contract
  • statoil
  • johan castberg
  • offshore
  • lighting solution
  • led
  • glamox
  • aqua signal

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet. Glamox-konsernet er en ledende leverandør til verdens marine og offshore-markeder, og en betydelig leverandør til det profesjonelle byggmarkedet i Europa.

Glamox-konsernet er en global organisasjon, med 1300 ansatte og salg og produksjon i mange europeiske land, samt i Asia og Nord-Amerika. Den årlige omsetningen er på MNOK 2.509 (2016). Konsernet eier en rekke varemerker innen kvalitetsbelysning, inkludert Glamox, Aqua Signal, Luxo, Høvik Lys, Norselight og LINKSrechts. Glamox møter kundenes behov og forventninger ved å levere kvalitetsprodukter og -løsninger, service og support.

www.glamox.com

Contacts

Geir Bjørkhaug

International Sales Manager Oil & Gas +47 900 14 726