Press release -

1 av 3 med funktionsvariation i Europa säger att hotell inte tillgodoser tillgänglighetsbehov

Dessutom sa över hälften (52%) av de tillfrågade att de inte hade all tillgänglighetsinformation före besöket.

[22 mars 2020] Ny europeisk forskning om tillgänglighet* av Handiscover visar att nästan en tredjedel (32%) av personer med funktionsvariation i Europa säger att hotell där de har bott inte har uppfyllt deras tillgänglighetsbehov. Handiscover, en ledande organisation för tillgänglighets- och funktionsvariation data, uppmanar nu hotellbranschen att förbereda sig för en rese-omstart efter Covid anpassad till alla resenärer genom att förbättra deras tillgänglighet eller tillgänglighetsinformation, något som är mycket behövligt enligt undersökningen.

Man tror att mer än 45 miljoner människor i Europa lever med en långvarig sjukdom eller funktionsvariation som kräver specifika tillgänglighetsbehov, vilket betonar vikten av denna undersökning för uthyrnings och hotellbranschen. Handiscover anser att om tillgänglighet, tillgänglighetsinformation och ökad utbildning fanns inom resebranschen skulle EU: s ekonomi kunna öka med upp till 25% jämfört med nuvarande nivå - det är nästan 196 miljarder euro.**

För att hjälpa företag har Handiscover nu utvecklat och släppt en branschledande ”tillgänglighetsstandard” för hotell som tillhandahålls gratis för att hjälpa hotell att börja arbeta med deras tillgänglighet på egen hand. Företag som behöver hjälp för att förbättra tillgängligheten kan anmäla sig till Handiscovers program för tillgänglighetshantering (engelska: Accessibility Management Program). Programmet omfattar hantering och utvärdering av tillgänglighetsdata, marknadsföring expertis för att hjälpa till att kommunicera tillgänglighet till kunderna och tillgänglighets- och funktionsvariation utbildning för att hjälpa hotellbranschen att återhämta sig i en post COVID-värld.

“Att förbättra tillgängligheten inom hotellbranschen är inte bara en” trevlig ”sak att göra, det är det” rätta ”att göra och kan generera enorma intäktsökningar för fastigheter! Handiscover Accessibility Management Program finns för att hjälpa hotell och andra företag att arbeta med och förbättra tillgängligheten på ett enkelt sätt till förmån för det dagliga livet för miljontals människor som lever med funktionsvariation. ” säger Magnus Berglund, tillgänglighetschef på Handiscover.

Sebastien Archambeaud VD på Handiscover sa "Ända sedan vi lanserade Handiscover har vårt mål helt enkelt varit att använda tillgänglighetsdata för att göra bokning av boende enklare för personer med funktionsvariation. Vi vill nu ta den kunskap och erfarenhet vi har från att arbeta med dem som har tillgänglighetsbehov och hjälpa hotell och resebranschen att förbättra tillgängligheten och kunskapen. Vi vill låta företag veta att förbättrad tillgänglighet inte är en kostnads börda utan ett sätt att faktiskt förbättra affärer genom att tillgodose fler kunder ”.

Forskningen från Handiscover.com avslöjade också att 58% av de funktionshindrade som behövde hjälp säger att personalen på hotell inte var så kunniga kring tillgänglighetsbehov som de kunde ha varit. Detta påvisar vikten av tillgänglighet träning och utbildning om tillgänglighet bland personalen, inte bara på hotell utan över branscher.

Intervju möjligheter:

Magnus Berglund (och Dixie), tillgänglighet chef, Handiscover.

Magnus har över 25 års erfarenhet av att arbeta med tillgänglighet inom hotellbranschen och har konsulterat globalt inklusive i New York och House of Lords.

Fatmir Seremeti, paralympic, författare och inspirerande talare.

Sebastien Archambeaud, VD, Handiscover.

Mediefrågor och intervjuförfrågningar:

Alex McNab, Handiscover Chief Communications Officer

E-post: alex.m@handiscover.com

Telefon: +45 21 31 44 87

Related links

Topics

  • Travels

Categories

  • survey results
  • accessibility management

Om Handiscover

Handiscover grundades 2015 och bygger den globala ledaren inom data om tillgänglighet och funktionshinder med målet att möjliggöra världen för personer med funktionsnedsättning. Handiscover startade som en webbplats för online-community och boende för personer med begränsad rörlighet, men lägger nu till tillgänglighetshantering för en affärsmarknad inom hotellbranschen och andra, och kombinerar ett tillgänglighetscertifierings- och utbildningsprogram. Kärnan ligger i en unik tillgänglighetsstandard och frågeformulär som hjälper till att samla in unika detaljerade uppgifter om tillgänglighet som kan verifieras med Handiscovers QA-team.

För mer information, besök www.handiscover.com

För mer information om Handiscover Accessibility Management Program, besök: accessibility.handiscover.com

Om undersökningen

* Handiscover undersökte 961 personer i Storbritannien, Sverige, Danmark och USA i åldrarna 18-65+, som har funktionshinder eller en familjemedlem som har funktionshinder. Undersökningen genomfördes i februari och mars 2021. Undersökningen ställde en rad frågor om tillgänglighet i allmänna utrymmen inklusive hotell, köpcentra, kontor och kollektivtrafik.

** Europeiska kommissionen, ”Ekonomiska konsekvenser och resemönster för tillgänglig turism i Europa

- Slutrapport ”, 2014.

Contacts

Alex McNab

Press contact Chief Communications Officer PR and Communications +45 21 31 44 87