Pressmeddelande -

Optoga visar nya produkter på Light+Building

Optoga är stolta över att presentera trådlösa instickskort med ZigBee och flimmerfria LED-moduler för AC. Två nya produktlinjer som kommer visas upp på den stora fackmässan Light + Building i Frankfurt 13-18 mars.

Flimmerfritt
OptoDrive™ – Optogas produktlinje för AC-moduler utökas med nya funktioner. Flimmer hos LED-moduler för AC har varit ett omtalat ämne på senare tid och nu lanserar Optoga sina serier för CLARA, SVEA och THEO med flimmerfria alternativ. ”Praktiskt taget innebär det att vi elektroniskt simulerar en efterglöd, det som gör att gamla glödlampor inte upplevs som flimrande”, beskriver Tobias Gillberg, marknadsansvarig för Optoga. Med de nya modulerna mäts Flicker till ca 7%, något som kan jämföras med glödlampor som ligger på cirka 10%.

Ljuset från de nya FlickerFree-modulerna skiljer sig inte synligt från vanliga AC-moduler från Optoga som även de ligger på en frekvens om inte är märkbar för ögat. Dock kan hjärnan förnimma osynligt flimmer, något som gör att arbetsplatser med höga krav på arbetsmiljö kommer att uppskatta de nya modulerna.

Trådlöst
Den andra nyheten som presenteras under Light + Building är trådlösa instickskort för LED-modulerna SVEA och THEO. En revolutionerande smidig flexibilitet för belysningstillverkare. Nu finns det möjlighet att i efterhand bestämma vilken typ av kontroll man vill ha på ljuset. ZigBee, ett protokoll för trådlös styrning, är först ut. Philips Hue och Osrams Lightify använder ZigBee och OptoDrive modulerna fungerar utmärkt i dessa system. Senare kommer Bluetooth kort och olika typer av sensorer att lanseras.

Satsning på spotlightsUtöver de stora nyheterna kommer Optoga även att presentera nya moduler för COB med reflektorer, speciellt utvecklade för spotlights. Med de nya modulerna finns nu en utmärkt linje för till exempel butiksbelysning – flimmerfria spotlights som är möjliga att fjärrstyra.

Relaterade länkar

Ämnen

  • Teknologi, allmänt

Kategorier

  • flimmerfritt
  • trådlöst
  • Optodrive
  • led
  • optoga
  • mässa
  • light+building

Regioner

  • Arboga

Välkommen till Optoga!

Optoga gör LED-moduler som är enkla att montera och snyggt designade. Allt för att ge ett fantastiskt ljus och känsla i armaturerna där de används. 

Under 2015 fortsätter vi arbetet med att utveckla, producera och leverera ljus för att erbjuda vår värld av kunder nya idéer, produkter och koncept.

Kontakter

Stefan Larsson

Presskontakt Founder/CEO +46589490960