Press release -

Hunkydory återuppstår i ny regi AW20

Hunkydory återuppstår med ny designer och en stark höstkollektion med fokus på hållbarhet i augusti 2020. Det är en efterlängtad nystart, som välkomnas av såväl stamkunder som av återförsäljare.

Odd Molly som återlanserar Hunkydory till hösten har valt att tydligt separera Hunkydory från sin övriga design. Det är designern Charlotte Simonsbacka som signerar höstens starka kollektion. Charlotte har tidigare varit verksam på Nina Ricci och på Plein Sud i Paris. Hon har även arbetat som designer på den svenska marknaden för flera olika starka bolag.

Höstkollektionen följer Hunkydorys tidigare manér, en bohemisk rock-chic stil som matchar väl med Charlottes personliga sätt att klä sig.

- Jag har alltid älskat Hunkydory. Det är både spännande och kul att få förvalta ett så fint varumärke. Min egen stil och silhuett är som att kliva rätt in i Hunkydorys DNA, säger Charlotte Simonsbacka.

I enlighet med varumärkets tidigare design återfinns plagg med inslag av läder, stickat samt klassiska skräddade modeller i höstkollektionen. Det är en stil som genomsyrat Hunkydorys tidigare design genom åren, som nu återuppstår i en uppdaterad och modern tappning. Kollektionen är efterlängtad av Hunkydorys stamkunder såväl som av återförsäljare, då Hunkydory under 2017 såldes hos 400 återförsäljare på 10 olika marknader. Försäljning till återförsäljare påbörjas i februari och mars men når butikerna med start i augusti.

Odd Mollys VD Jennie Högstedt Björk ser stor potential för varumärkets återlansering.

- Hunkydory har en tydlig stil och position på marknaden där man är noggrann med alla snitt, materialval och detaljer som kunder har efterfrågat. Ikoniska plagg som håller under lång tid är mer än någonsin aktuellt, och vi jobbar med vårt koncept ”lasting contemporary”. Vi ser en stor potential för varumärket, säger VD Jennie Högstedt Björk.

Ett stort fokus i Hunkydory är hållbarhet där man satsar på hög kvalitet i materialvalen för att plaggen ska kunna användas säsong efter säsong. Medvetna val kommer att göras kontinuerligt i distributionens alla led för att hålla varumärket så hållbart som möjligt.

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig via webbutik och via utvalda återförsäljare på flera marknader. Den skandinaviska wholesale-försäljningen kommer skötas av befintlig säljorganisation förstärkt av Evelina Thorell som rekryterats från Tiger of Sweden. Utgångspunkten är showroom i centrala Stockholm. Internationella partners distributionspartners är från start Martens Fashion Group i Benelux, MAB i Tyskland, Österrike och Schweiz samt Edwards Import i Australien.

Presskontakt

Sandra Vlajkovic, sandra@rmpr.se

Tel: 08-441 43 61 / 076-002 45 53

RMPR, Brahegatan 20, 114 37 Stockholm

För showroom produktutlån

RMPR showroom med start i februari 

showroom@rmpr.se

RMPR, Brahegatan 20, 114 37 Stockholm

Topics

  • Economy, Finance

Categories

  • mode
  • odd molly
  • hunkydory

Regions

  • Skåne

RMPR är en PR-byrå inriktad på mode och livsstil, grundad av Rossana Mariano.

Related content