Declarații și poze de la evenimentul oficial de preluare a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan

Evenimentul oficial de preluare a proprietății fabricii Ford de la Craiova de către Ford Otosan s-a bucurat de prezența Prim-ministrului României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, de cea a Ministrului Economiei, domnul Florin Spătaru, precum și a reprezentanților ambasadelor Statelor Unite ale Americii și ale Republicii turce, a autorităților locale și bineînțeles a angajaților Ford Otosan Craiova.

În acest context, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat:

"Planul ambițios de investiții al companiei Ford răspunde unor obiective importante de dezvoltare economică, valorifică oportunitățile, potențialul uman și deschide perspective noi, adaptate la cerințele viitorului. Crizele actuale au arătat că este nevoie să producem mai mult în România și să reintegrăm industrii.

Faptul că vom produce în țară automobile electrice îi va încuraja pe români să renunțe treptat la vechile mașini poluante, iar acest lucru nu poate decât să ne ajute în atingerea obiectivelor de mediu ale României aliniate la politicile europene în domeniu", a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Stuart Rowley, președintele Ford Europa a transmis că: „Ford profită de parteneriatele strategice pentru a utiliza mai bine resursele prin partajarea investițiilor, astfel încât să beneficieze de o expertiză mai largă și de o capacitate crescută în producția vehiculelor electrice și comerciale în Europa. Operațiunile de la Craiova au un istoric puternic în a oferi competitivitate și flexibilitate de clasă mondială, așa cum demonstrează succesul pe care l-au avut Ford EcoSport, Ford Puma și motorul EcoBoost de 1,0 litru pe piața europeană.”

În urma cu câteva zile, Ford Otosan a anunțat, de asemenea, că intenționează să investească 490 de milioane de euro în fabrica de la Craiova în următorii trei ani pentru a extinde creșterea producției.

Viitoarele generații Transit Courier și Tourneo Courier, respectiv versiunea de transport marfă și cea de transport pasageri, proiectate și dezvoltate de Ford Otosan, vor fi produse la Craiova și vor fi lansate în 2023, cu versiuni electrice a căror producție va începe în 2024.

Ford Otosan va continua să producă la Craiova cel mai bine vândut vehicul de pasageri Ford din Europa, modelul Puma, care din 2024 va dispune de o versiune complet electrică.

„Odată cu achiziția fabricii din Craiova, Ford Otosan își extinde experiența și capabilitățile de producție la nivel internațional. Angajații cu înaltă calificare de la fabrica din Craiova și munca lor remarcabilă în producția unora dintre cele mai apreciate modele Ford vor duce mai departe povestea de succes a Ford Otosan. Craiova va beneficia de baza de competențe și de transferul de experiență al Ford Otosan în proiectarea, ingineria și construcția de vehicule comerciale, precum și în ceea ce privește electrificarea”, a adăugat Güven Ozyurt, director general Ford Otosan.

Ford Motor Company (NYSE: F) este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, care se angajează să contribuie la construirea unei lumi mai bune, în care fiecare persoană este liberă să se deplaseze și să își urmeze visele. Planul Ford+ al companiei pentru creștere și creare de valoare combină punctele forte existente, noile capacități și relațiile permanente cu clienții pentru a îmbogăți experiențele și a spori loialitatea acestora. Ford dezvoltă și furnizează camioane Ford inovatoare, absolut necesare, vehicule utilitare sport, furgonete și mașini comerciale și vehicule de lux Lincoln, precum și servicii conectate. În plus, Ford își stabilește poziții de lider în soluțiile de mobilitate, inclusiv în ceea ce privește tehnologia de autoconducere, și oferă servicii financiare prin intermediul Ford Motor Credit Company. Ford numără aproximativ 182.000 de angajați în întreaga lume. Mai multe informații despre companie, produsele sale și Ford Company sunt disponibile la adresa corporate.ford.com.

Ford Europa produce, vinde și oferă service pentru vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 41.000 de angajați la facilitățile proprii și asocierile în participațiune consolidate și aproximativ 55.000 de angajați dacă sunt incluse și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 14 unități de producție (10 deținute integral și patru asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.

Related content