Ford E-Transit ajunge pe șoselele europene. Clienții de flote au început să testeze autoutilitara complet electrică Ford

• Autoutilitara complet electrică Ford E-Transit urmează a intra în teste la cele mai importante flote europene înainte de lansarea pe piață, din primăvara anului 2022
  • E-Transit este testat în condiții reale de exploatare de către operatori cheie din sectoarele poștale, municipale și de utilități, distribuție și livrarea produselor alimentare
  • Testele se fac pe o gamă largă de variante ale E-Transit, inclusiv conversii de șasiu cu cabină simplă cu suprastructură de tip furgon simplu, furgon frigorific, platformă și benă basculabilă.
  • Furgon refrigerat pentru distribuția de alimente, alimentat de un sistem integrat de 2.3kW
  • Benă basculantă pentru construcții cu lumini de ghidaj și senzori de greutate
  • Suprastructură pentru colectarea gunoiului
  • Carosare de tip cutie pentru livrari locale cu acces prin peretele despărțitor și suspensie spate cu pernă de aer
  • Furgon pentru livrari locale cu rafturi interioare fixe, acces prin peretele despărțitor si scaun față cu acces facil

DUNTON, Marea Britanie, Aug. 23, 2021 – Autoutilitara complet electrică Ford E-Transit ajunge pe șoselele din Europa, pe măsură ce clienții, operatori majori de flote, încep testele înainte de lansarea din primăvara anului 2022.

Testele încep cu 10 prototipuri E-Transit care sunt puse la încercare într-o varietate de scenarii de operare solicitante din sectoarele poștale, municipale, de utilități, distribuție și livrare de produse alimentare, din Germania, Norvegia și Marea Britanie. Printre partenerii de testare se numără firma AWB de eliminare a deșeurilor, Balfour Beatty, flota municipală a orașului Köln, DHL Express din Marea Britanie, DPD, Poșta Norvegiană, Ocado și Recover Nordic.

Flota de teste prezintă o gamă completă de variante E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV și derivate din șasiu cu cabină simplă cu o masă maximă autorizată între 3.5 și 4.25 tone, 1 precum și o varietate de conversii de vehicule specializate care reflectă cerințele complexe de utilizare pe care vehiculele Transit trebuie să le susțină.

“Vrem să demonstrăm că putem, în același timp, să ne ajutăm clienții să reducă impactul asupra mediului și să își îmbunătățească productivitatea”, a spus Dave Petts, Utilitare Urbane Electrificate, Ford Europa. “Kilometrajul real reflectat de testele clienților ne ajută să demonstrăm beneficiile comerciale pe care le poate oferi E-Transit și ne oferă un feedback valoros cu privire la tiparele de utilizare și comportamentul de încărcare, astfel încât să putem rafina experiența de utilizare. Îi considerăm pe clienții noștri parte din familie, iar acest program evidențiază valoarea pe care o acordăm acestor parteneriate strânse.”

Testele marchează cea mai recentă etapă a dezvoltării de către Ford a noului E-Transit, în urma unui program solicitant de testare la Centrele de testare Ford. Partenerii de testare vor utiliza prototipurile E-Transitpe perioade de 6 sau 12 luni.

O varietate de conversii specializate

E-Transit a fost proiectat cu atenție pentru a permite o conversie simplă și ușoară folosind aceleași dispozitive și accesorii dezvoltate pentru modelele deja-existente de Transit. Vehiculele de testare au fost convertite – cu ajutorul Rețelei de Carosieri aprobați Ford – pentru a demonstra versatilitatea platformei E-Transit. Exemple de conversii:

Programul de testări pentru clienții E-Transit urmează unei inițiative anterioare de succes pentru modelul Transit Custom Plug-In Hybrid, în cadrul căreia, clienții au parcurs aproximativ 240.000 Km, dintre care 75% au fost parcuși cu zero emisii, în centrul Londrei.2 Testarea ulterioară din Köln, Germania, a contribuit la demonstrarea beneficiilor unei tehnologii inovatoare de recunoaștere dinamică a poziției, care declanșează automat modul EV Now, cu emisii zero, în zonele cu poluare deosebit de mare, pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane.

În 2020, Ford a înregistrat al șaselea an consecutiv ca lider de piață în vânzarea de vehicule comerciale în Europa. Tendința a s-a menținut și în 2021, Ford păstrându-și poziția de cea mai bine vânduta marcă de vehicule comerciale din regiune, în prima jumătate a acestui an. 3

# # #

1 Încărcătura și capacitatea de încărcare limitate de greutate și distribuția greutății.

2 https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2019/07/08/hybrid-electric-vans-present-practical--accessible-solution-for-.html

3 https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2021/07/21/ford-of-europe-sales-highlights-q2-2021.html

Ford Motor Company (NYSE: F) este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, care se angajează să contribuie la construirea unei lumi mai bune, în care fiecare persoană are dreptul la liberă mișcare și este liberă să-și urmeze visul. Planul Ford + al companiei pentru creștere și creare de valoare combină punctele forte existente, noi capacități și relații permanente cu clienții pentru a îmbogăți experiențele și crește loialitatea clienților. Ford proiectează, produce, comercializează și furnizează o gamă completă de vehicule comerciale conectate, din ce în ce mai electrificate: autovehicule, camioane Ford, vehicule utilitare, camionete și autovehicule de lux Lincoln. Compania investește în electrificare, servicii de conectare a vehiculelor și soluții de mobilitate, inclusiv tehnologie de conducere automată, și oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 186.000 de angajați în întreaga lume. Mai multe informații despre companie, produsele sale și compania Ford Motor Credit sunt disponibile la corporate.ford.com.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea și deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale, având aproximativ 43.000 de angajați în unitățile proprii și în asocierile în participație consolidate și aproximativ 55.000 de angajați, dacă includem și societățile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienți Ford și 14 unități de producție (10 unități proprii și patru asocieri în participație neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost expediate în Europa în 1903 - în același an a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.

Related content