Press release -

Rototilt øker tempoet – oppgraderer den største tiltrotatoren

Under Vei og Anlegg 2022 viser Rototilt frem sin nyeste tiltrotatorinnovasjon for første gang – RC9, en solid tiltrotator for gravemaskiner opptil hele 43 tonn.

– Med RC9 ønsker vi at enda flere brukere av store maskiner skal kunne oppleve fordelene med tiltrotatoren, sier Per Väppling, salgs- og markedssjef i Rototilt.

Tiltrotatorprodusenten Rototilt er basert i Vindeln i Sverige og har egne selskaper i totalt syv land. I forbindelse med Vei og Anlegg 2022 viser selskapet for første gang frem den nyeste i rekken av tekniske utviklinger, RC9 for gravemaskiner mellom 32 og 43 tonn. Den lar brukere av store maskiner bytte mellom grøftegraving og oppgaver som krever mer presisjon, og den reduserer antall maskiner og utstyr som kreves for oppdraget.

«Målet vårt er å utvikle gravemaskinførerens hverdag, og med RC9 vil vi at enda flere brukere og enda større maskiner skal kunne oppleve fordelene med tiltrotatoren. I tillegg har produktutviklingsteamet vårt inkludert nye funksjoner som kommer til å forbedre sluttbrukerens kjørbarhet og fleksibilitet», forteller markeds- og salgssjef Per Väppling.

Den nye tiltrotatoren er Rototilts kraftigste hittil. Den er tilpasset for gravemaskiner med brytekraft opptil 280 kN. Ny trykkompensert hydraulikk fører til at tiltrotatorens funksjoner kan arbeide uavhengig av hverandre. Det lar brukeren tilte og rotere samtidig, uavhengig av hverandre. Det var ikke aktuelt med en lansering før denne løsningen var på plass og testet, ifølge produktsjef Sven-Roger Ekström.

«De større gravemaskinene jobber med enda tyngre oppdrag, og derfor har det vært viktig for oss å bruke mye tid på sikkerhet, presisjon og kontroll. Målet har vært å oppnå optimal samkjøring av tiltfunksjon og rotasjon for å sikre en bedre og mykere kjøreopplevelse der maskinføreren har full kontroll. Vi har ønsket å utvikle denne løsningen til fulle og uten kompromisser før lanseringen», forteller Ekström.

«Flere nyheter i vente»

Ifølge Väppling er ikke RC9 den eneste nyheten i året som kommer, og for fremtidige løsninger ligger også fokuset på økt kontroll.

«RC9 markerer starten på et spennende år for oss, for partnerne våre og ikke minst for sluttbrukerne. Den markerer også starten på en ny produktserie som legger kontrollen i maskinførerens hender, der RC9 er først ute. Det er ekstra gøy å kunne møtes igjen på messer og arrangementer der besøkende får se RC9 for første gang, først nå under Vei og Anlegg, og deretter under Svenska Maskinmässan. Det vil også komme flere nyheter i forbindelse med Bauma i høst», avslutter Väppling.

Topics

  • Contract issues, machines

Categories

  • rototilt
  • tiltrotator

Rototilt® is one of the leading supplier of tiltrotator systems, tools and attachments for excavators. With Rototilt® products we break new ground for construction machines by converting excavators to full-fledged tool carriers. Through a global service network, we offer a unique combination of technical expertise, quality, capacity and understanding of the customer’s business. Our main office and factory is situated in Vindeln, Sweden and we have daughter companies in Europe and North America. The family owned company goes back to 1950’s. Our customers are found around the world and we strive to ensure that they experience professionalism, precision commitment and added value in their contact with us.

More information is available at rototilt.com.


Contacts

Hans-Ronald Hohlweg

Country Manager Rototilt AS +4790545675