Press release -

Sony dodaje super velike 8K HDR Full Array LED i 4K HDR OLED televizore asortimanu MASTER Series

Sony Europe je danas predstavio nove ZG9 8K HDR Full Array LED i AG9 4K HDR OLED televizore iz MASTER Series. MASTER Series televizori kompanije Sony predstavljaju vrhunac kvaliteta slike koji je dostupan gledaocima u njihovom domu, u stanju su da prikazuju slike koje verno prenose zamisao stvaralaca. MASTER Series je ime koje se daje samo najboljim televizorima kompanije Sony i pruža premium kvalitet slike, boju, kontrast i jasnoću koje se približavaju onima koje pruža profesionalni monitor. MASTER Series televizori takođe poseduju Netflix Calibrated Mode i IMAX Enhanced kako bi dodatno obezbedili da se sadržaj realizuje shodno zamisli stvaralaca.

Oba nova modela sadrže procesor za obradu slika X1™ Ultimate najnovije generacije koji obezbeđuje precizne detalje i kontrast. Predstavljen prošle jeseni sa prvim AF9 i ZF9 MASTER Series modelima, ovaj procesor igra ključnu ulogu u pružanju slike visokog kvaliteta u MASTER Series. Procesor za obradu slika X1 Ultimate ima jedinstveni algoritam koji je posebno razvijen za rezoluciju 8K i može da inteligentno detektuje i analizira svaki predmet u slici što rezultuje izuzetnim detaljima i kontrastom čime se postiže realističnija slika koja tačnije predstavlja zamisao stvaralaca. Zvuk premium kvaliteta takođe je ključni deo doživljaja gledanja i ujedno ZG9 i AG9 modeli sadrže novi Sound-from-Picture Reality koji verno reprodukuje položaj zvuka na ekranu, tako da kada glumci govore deluje da zvuk dolazi direktno iz njihovih usta, a ne iz udaljenog zvučnika koji se nalazi u podnožju televizora.

ZG9 super veliki televizori

Veći televizori sve su popularniji i cilj kompanije Sony je da se novim ZG9 televizorima od 98 i 85 inča maksimizira doživljaj super velikog ekrana u dnevnoj sobi. U cilju pružanja premium kvaliteta slike na takvim ekstra velikim ekranima, Sony uvodi dodatnu rezoluciju svojim prvim 8K HDR televizorom za potrošačko tržište. Uz dvaput veći broj horizontalnih i vertikalnih linija, rezolucija 8K pruža četiri puta više piksela od 4K (ili 16 puta veću rezoluciju od Full HD). Ova viša rezolucija obezbeđuje bolji uranjajući doživljaj gledanja jer rezolucija 8K podrazumeva da veći televizori odlično izgledaju izbliza gotovo bez uočljivog razdvajanja pojedinačnih piksela.

Međutim, nije samo rezolucija važna. Kako se povećava veličina ekrana, procesor igra još veću ulogu u pružanju premium kvaliteta slike. Koristeći sopstveni algoritam, snažan procesor za obradu slika X1 Ultimate je optimizovan za obradu 33 miliona piksela rezolucije 8K. Isti procesor takođe omogućava novorazvijenom 8K X-Reality PRO da poveća kvalitet veće slike svakog sadržaja i približi ga istinskom kvalitetu slike rezolucije 8k uz pomoć nove, posebne baze podataka rezolucije 8k kojom raspolaže u cilju još preciznijeg, detaljnijeg poboljšanja kvaliteta većih slika. Sa svojom dugom istorijom i stručnim znanjem u razvoju profesionalnih fotoaparata, kamera i monitora, Sony shvata da preciznost u izgradnji finihkomponenti obrade signala vidljivo poboljšava kvalitet cele slike.

Pored toga, sasvim nove posebne tehnologije rezolucije 8K razvijene su za seriju ZG9, uključujući Backlight Master Drive® sa full-array lokalnim zatamnjivanjem i 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive® na ZG9 ima ultra-dense LED module koji se pojedinačno kontrolišu, pružajući najbolji kontrast do sada uz snažno osvetljenje i najdublje crne. Kako bi maksimalno iskoristio ovaj sistem pozadinskog osvetljenja, 8K X-tended Dynamic Range PRO koristi ušteđenu energiju u cilju inteligentnog povećavanja osvetljenja u zonama gde ono treba da se poveća.

Tačan položaj zvuka je još jedan ključni faktor kako televizori postaju veći. Uz pomoć iskustva koje je stekao na osnovu Acoustic Surface Audio u OLEd televizorima, Sony je proširio koncept na ZG9 Full Array LED televizor sa Acoustic Multi-Audio. U cilju pružanja Sound-from-Picture Reality doživljaja, novi Acoustic Multi-Audio na ZG9 televizoru koristi četiri zvučnika okrenuta ka napred; dva u podnožju i dva na vrhu – kako bi pružio veran položaj zvuka. Gledaoci će čuti zvuk kako dolazi sa ekrana, a ne sa mesta na kome se nalazi zvučnik. Pored toga, ZG9 televizor ima TV Centre Speaker Mode za one koji imaju sistem kućnog bioskopa – televizor postaje centralni zvučnik. Dolby Atmos™1 takođe unapređuje doživljaj zvuka, dodavanjem širokog, bogatog zvučnog polja. (1 Dostupno putem budućeg softverskog ažuriranja.)

ZG9 televizor takođe sadrži X-Wide Angle kako bi obezbedio da slika zadrži svoj kvalitet i prave boje bez obzira na ugao gledanja smanjivanjem promena boja pri gledanju ekrana iz ugla. Takođe, X-Motion Clarity svodi na najmanju moguću meru zamućenost pokreta bez kompromisa u pogledu osvetljenja ekrana.

AG9 Premium OLED televizori

AG9 je novi vodeći 4K HDR OLED televizor kompanije Sony dostupan u vidu veoma slim modela od 77, 65 i 55 inča. Slika oživljava uz super široki ugao gledanja, precizan kontrast i apsolutne crne boje OLED tehnologije. Preko 8 miliona piksela sa sopstvenim osvetljenjem se precizno i pojedinačno kontroliše procesorom za obradu slika X1 Ultimate. Pored procesora, AG9 ima Pixel Contrast Booster koji obezbeđuje više boje i kontrasta u svetlim područjima ekrana. Zahvaljujući tome, AG9 pruža premium kvalitet slike približan onom koji pruža profesionalni monitor, verno prikazujući slike i boje, onako kako je to stvaralac zamislio. Procesor poboljšava SD i HD sadržaj i približava ga kvalitetu rezolucije 4K HDR i prikazuje sadržaj rezolucije 4K HDR sa zapanjujućom jasnoćom.

Acoustic Surface Audio+ pruža potpuno uranjajući zvučni doživljaj pri čemu zvuk dolazi od celog ekrana, preplavljujući gledaoce uzbudljivim novim zabavnim doživljajima, uz slike i zvuk u savršenom skladu. Pored toga, TV Centre Speaker Mode pruža mogućnost korišćenja televizora kao centralnog zvučnika u sistemu kućnog bioskopa.

AG9 televizor je po dubini veoma tanak; kada se montira na zid uz pomoć SU-WL850 nosača za montažu na zid2, on će stajati blizu zida na oko upola razdaljine kod prethodnog modela kompanije Sony3. Štaviše, u cilju pružanja najboljeg položaja za gledanje i fleksibilne upotrebe, SU-WL850 ima funkciju rotiranja tako da položaj televizora može da se podesi prema želji. (2 Dostupno odvojeno. 3 U odnosu na seriju AF9 koja koristi kompatibilan nosač za montažu na zid.)

Radi dobijanja vrhunskog kvaliteta slike, AG9 spaja briljantnu jasnoću rezolucije 4K sa osvetljenjem, bojom i detaljima visokog dinamičkog raspona (HDR). Prethodno sakrivene zone tamne senke i sunčeve svetlosti sada su jasne i detaljne. Kao i ZG9 modeli, AG9 televizori sadrže Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced, Dolby Vision™ i Dolby Atmos™ u cilju pružanja doživljaja gledanja baš onako kako je to zamislio stvaralac.

Korisničko iskustvo

I ZG9 Full Array LED i AG9 OLED televizori sadrže Sony Android TV koji podržava širok niz aplikacija sa Google Play™, uključujući YouTube™ i Netflix. Kako bi TV i dom učinili još pametnijim, ZG9 i AG9 televizori imaju ugrađenog Google Asistenta. Pored toga, oba televizora imaju ugrađene mikrofone koji će osloboditi ruke korisnika. Gledaoci mogu da se jednostavno obrate televizoru uz pomoć Google Asistenta kako bi brzo planirali dan, otkrili sadržaj ili puštali televizijske emisije, filmove i još toga. (Raspoloživost Google Asistenta zavisi od regiona.) Televizori takođe funkcionišu sa popularnim pametnim zvučnicima poput LF-S50G i SRS-XB501G kompanije Sony ili pametnim zvučnikom Google Home. Pametnim zvučnicima korisnici mogu da upravljaju svojim televizorom i da jednostavno strimuju sadržaj putem glasa – pri čemu će još funkcija biti ponuđeno tokom ove godine.

Radi još veće pogodnosti u korišćenju, novi lak način upravljanja pametnim daljinskim omogućava gledaocima da upravljaju svojim povezanim uređajima kao što su kablovske/satelitskekutije, Blu-ray plejeri, igračke konzole (podržani uređaji variraju u zavisnosti od regiona) bez naizmenične upotrebe više daljinskih upravljača. RF je takođe dodat pametnom upravljaču tako da televizorom može da se upravlja bez usmeravanja daljinskog. Novorazvijeni korisnički interfejs takođe pruža neometan i brz pristup omiljenim aplikacijama i podešavanjima.

Pored toga, Sony Europe je najavio AG8 4K HDR OLED, XG95/XG90 4K HDR Full Array LED, XG85 4K HDR LED i WG6 Full HD HDR LED televizore, koji takođe treba da postanu dostupni 2019.

Novi Sony TV modeli i ključne funkcije

MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED TV (modeli od 98 i 85 inča)

Rezolucija 8K kompanije Sony oživljava zamisao stvaraoca uz istinski autentičan doživljaj spajanjem briljantne rezolucije 8K HDR sa jedinstvenom filozofijom MASTER Series kompanije Sony.

Sadrži procesor za obradu slika X1™ Ultimate i 8K X-Reality PRO; slike se izoštravaju i doteruju u realnom vremenu, a kvalitet slika se povećava bliže istinskom kvalitetu rezolucije 8K uz pomoć ekskluzivne baze podataka rezolucije 8k kompanije Sony.

Sadrži Backlight Master Drive®, full-array LED tehnologiju pozadinskog osvetljenjakoja kombinuje ultra-dense, pojedinačno kontrolisane LED module podešeneza 8K, u cilju pružanja neverovatno duboke crne boje, blještavih svetala i živopisnije boje.

Sadrži 8K X-tended Dynamic Range™ PRO koji obezbeđuje 20 puta veći kontrast od klasičnih LED televizora.

Sadrži Acoustic Multi-Audio koji realizuju četiri zvučnika okrenuta ka napred; uz Sound-from-Picture Reality doživljaj kompanije Sony, pokret i zvuk su precizno usklađeni i gledanje postaje uranjajući doživljaj na višem nivou.

Sadrži TV Centre Speaker Mode; koristite TV kao centralni zvučnik u sistemu kućnog bioskopa.

Sadrži X-Wide Angle koji svodi na najmanju moguću meru promenu boje kada se gleda sa strane; gledajte verne nijanse i boje odakle god da gledate TV.

X-Motion Clarity obezbeđuje jasnoću i besprekidnost brzih pokreta; pokretne slike se precizno kontrolišu u cilju svođenja na najmanju moguću meru mućenja slike, čak i tokom scena sa brzim pokretima, slike ostaju verne bez gubitaka jasnoće.

Sadrži Netflix Calibrated Mode koji donosi viziju stvaraoca direktno na TV.

Sadrži IMAX Enhanced koji donosi potpuno uranjajući doživljaj zabave kod kuće na TV maksimalnim korišćenjem IMAX Enhanced sadržaja.

Dolby Vision™ živopisno oživljava scene radi autentičnog gledanja, dok Dolby Atmos™ prostoriju ispunjava uranjajućim okružujućim zvukom.

Uz ugrađenu Android TV platformu i Google Asistenta možete da brzo pristupite zabavi, dobijete odgovore i upravljate uređajima u celom domu. Pronađite najnoviji hit film, proverite rezultat važne utakmice ili prigušite svetla – sve to možete učiniti uz pomoć samo vašeg glasa, nema potrebe za daljinskim. (Dostupnost Google Asistenta zavisi od regiona.)

Pametan daljinski koji se lako koristi; povezivanje set-top boksova i drugih uređaja putem HDMI sa televizorom i upravljanje svima njima uz pomoć jednog pametnog daljinskog (zavisi od regiona); tanji, zaobljeniji dizajn sa ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i poboljšanim rasporedom tastera koji omogućava lakše korišćenje.

Novi procesor za upotrebljivost bez stresa; brži odziv pokretanja aplikacija, paljenja televizora i još toga.

Više informacija na:https://www.sony.rs/electronics/televizori/zg9-series

MASTER Series AG9 4K HDR OLED TV (modeli od 77, 65 i 55 inča)

Sadrži procesor za obradu slika X1™ Ultimate koji pruža vrhunski 4K HDR doživljaj gledanja zahvaljujući sledećim tehnologijama: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing.

Sadrži Pixel Contrast Booster, osam miliona piksela sa sopstvenim osvetljenjem i originalni panel kontroler za OLED kompanije Sony koji donosi značajno obogaćen vizuelni doživljaj sa najboljom crnom do sada, autentičnom bojom i širokim uglom gledanja.

Sadrži Acoustic Surface Audio+; dva aktuatora i dva moćna sabvufera pružaju višedimenzionalan zvuk koji čini da uronite u sasvim novi zabavni doživljaj. TV Centre Speaker Mode pruža mogućnost korišćenja televizora kao centralnog zvučnika u sistemu kućnog bioskopa. Slike sa prelepim detaljima u kombinaciji sa Sound-from-Picture Reality kompanije Sony obezbeđuju zadivljujuće audiovizuelne performanse.

Slim dizajn zidnog nosača; nalazi se istoj udaljenosti od zida kao slika i sasvim lako se uklapa u prostoriju.

Sadrži Netflix Calibrated Mode koji donosi viziju stvaraoca direktno na TV.

Sadrži IMAX Enhanced koji donosi potpuno uranjajući doživljaj zabave kod kuće na TV maksimalnim korišćenjem IMAX Enhanced sadržaja.

Dolby Vision™ živopisno oživljava scene radi autentičnog gledanja, dok Dolby Atmos™ prostoriju ispunjava uranjajućim okružujućim zvukom.

Uz ugrađenu Android TV platformu i Google Asistenta možete da brzo pristupite zabavi, dobijete odgovore i upravljate uređajima u celom vašem domu. Pronađite najnoviji hit film, proverite rezultat važne utakmice ili prigušite svetla – sve to možete učiniti uz pomoć samo vašeg glasa, nema potrebe za daljinskim. (Dostupnost Google Asistenta zavisi od regiona.)

Pametan daljinski koji se lako koristi; povezivanje set-top boksova i drugih uređaja putem HDMI sa televizorom i upravljanje svima njima uz pomoć jednog pametnog daljinskog (zavisi od regiona); tanji, zaobljeniji dizajn sa ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i poboljšanim rasporedom tastera radi lakšeg korišćenja.

Novi procesor za upotrebljivost bez stresa; brži odziv pokretanja aplikacija, paljenja televizora i još toga.

Više informacija na: https://www.sony.rs/electronics/televizori/ag9-series

AG8 Series BRAVIA OLED 4K HDR TV (modeli od 65 i 55 inča)

Sadrži OLED kao uređaj za prikazivanje; 8 miliona OLED piksela sa sopstvenim osvetljenjem pruža značajno obogaćen vizuelni doživljaj sa najboljom crnom do sada, bogatom bojom i širokim uglom gledanja.

Sadrži 4K HDR Processor X1 Extreme koji pruža vrhunski 4K HDR doživljaj gledanja na osnovu tri tehnologije: Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing.

Sadrži Acoustic Surface Audio; ceo ekran odaje odličan zvuk koji dopire direktno iz samog ekrana. To omogućava Sound-from-Picture Reality, savršeno jedinstvo slike i zvuka koje klasični televizori nisu u stanju da pruže.

Idealan za soundbar; rotirajte postolje za 180 stepeni i ono će da se podigne tako da lako možete da postavite soundbar pored televizora.

Sadrži IMAX Enhanced koji donosi potpuno uranjajući doživljaj zabave kod kuće na TV maksimalnim korišćenjem IMAX Enhanced sadržaja.

Dolby Vision™ živopisno oživljava scene radi autentičnog gledanja, dok Dolby Atmos™ prostoriju ispunjava uranjajućim okružujućim zvukom.

Uz ugrađenu Android TV platformu i Google Asistenta možete da brzo pristupite zabavi, dobijete odgovore i upravljate uređajima u celom vašem domu. Pronađite najnoviji hit film, proverite rezultat važne utakmice ili prigušite svetla – samo pritisnite dugme za mikrofon na svom daljinskom i koristite glas da biste počeli. (Dostupnost Google Asistenta zavisi od regiona.)

Više informacija na: https://www.sony.rs/electronics/televizori/ag8-series

XG95 Series (modeli od 85, 75, 65 i 55 inča) 4K HDR Full Array LED TV

Sadrži procesor za obradu slika X1™ Ultimate koju pruža vrhunski 4K HDR doživljaj gledanja zahvaljujući sledećim tehnologijama: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing.

Sadrži full-array lokalno zatamnjivanje pozadinskog osvetljenja sa X-tended Dynamic Range™ PRO koje obezbeđuje 6 puta veći kontrast od klasičnih LED televizora.

Sadrži Acoustic Multi-Audio sa Sound Positioning Tweeters; pružajući Sound-from-Picture Reality doživljaj kompanije Sony, pokret i zvuk su precizno usklađeni i gledanje postaje uranjajući doživljaj na višem nivou.

Sadrži X-Wide Angle koji svodi na najmanju moguću meru promenu boje kada se gleda sa strane; gledajte verne nijanse i boje odakle god da gledate TV (dostupno kod modela od 85 i 75 inča.)

X-Motion Clarity obezbeđuje jasnoću i besprekidnost brzog pokreta; pokretne slike se precizno kontrolišu u cilju svođenja na najmanju moguću meru mućenja slike, čak i tokom scena sa brzim pokretima, slike ostaju verne bez gubitaka jasnoće.

Sadrži Netflix Calibrated Mode koji donosi viziju stvaraoca direktno na TV.

Sadrži IMAX Enhanced koji donosi potpuno uranjajući doživljaj zabave kod kuće na TV maksimalnim korišćenjem IMAX Enhanced sadržaja.

Dolby Vision™ živopisno oživljava scene radi autentičnog gledanja, dok Dolby Atmos™ prostoriju ispunjava uranjajućim okružujućim zvukom.

Uz ugrađenu Android TV platformu i Google Asistenta možete da brzo pristupite zabavi, dobijete odgovore i upravljate uređajima u celom vašem domu. Pronađite najnoviji hit film, proverite rezultat važne utakmice ili prigušite svetla – sve to možete učiniti uz pomoć samo vašeg glasa, nema potrebe za daljinskim. (Dostupnost Google Asistenta zavisi od regiona.)

Pametan daljinski koji se lako koristi; povezivanje set-top boksova i drugih uređaja putem HDMI sa televizorom i upravljanje svima njima uz pomoć jednog pametnog daljinskog (zavisi od regiona); tanji, zaobljeniji dizajn sa ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i poboljšanim rasporedom tastera radi lakšeg korišćenja.

Novi procesor za upotrebljivost bez stresa; brži odziv pokretanja aplikacija, paljenja televizora i još toga.

Više informacija na: https://www.sony.rs/electronics/televizori/xg9505-series

XG90 Series 4K HDR Full Array LED TV (model od 49 inča)

Sadrži 4K HDR Processor X1 Extreme koji pruža vrhunski 4K HDR doživljaj gledanja na osnovu tri tehnologije: Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing.

Sadrži full-array lokalno zatamnjivanje pozadinskog osvetljenja sa X-tended Dynamic Range™ PRO koji obezbeđuje 6 puta veći kontrast od klasičnih LED televizora.

X- Motion Clarity obezbeđuje jasnoću i besprekidnost brzih pokreta; pokretne slike se precizno kontrolišu u cilju svođenja na najmanju moguću meru mućenja slike, čak i tokom scena sa brzim pokretima, slike ostaju verne bez gubitaka jasnoće.

Sadrži IMAX Enhanced koji donosi potpuno uranjajući doživljaj zabave kod kuće na TV maksimalnim korišćenjem IMAX Enhanced sadržaja.

Dolby Vision™ živopisno oživljava scene radi autentičnog gledanja.

Uz ugrađenu Android TV platformu i Google Asistenta možete da brzo pristupite zabavi, dobijete odgovore i upravljate uređajima u celom vašem domu. Pronađite najnoviji hit film, proverite rezultat važne utakmice ili prigušite svetla – samo pritisnite dugme za mikrofon na svom daljinskom i koristite glas da biste počeli. (Dostupnost Google Asistenta zavisi od regiona.)

Više informacija na: https://www.sony.rs/electronics/televizori/xg9005-series

XG85 Series 4K HDR LED TV (modeli od 85, 75, 65 i 55 inča)

4K HDR Processor X1™ reprodukuje više dubine, tekstura i prirodnih boja uz pomoć Object-based HDR remaster tehnologije.

Sadrži Acoustic Multi-Audio sa Sound Positioning Tweeters; pružajući Sound-from-Picture Reality doživljaj kompanije Sony, pokret i zvuk su precizno usklađeni i gledanje postaje uranjajući doživljaj na višem nivou.

Sadrži živopisan, proširen opseg boja uz TRILUMINOS™ ekran, koji je dalje unapređen radi tačnosti boja.

Dolby Vision™ živopisno oživljava scene radi autentičnog gledanja, dok Dolby Atmos™ prostoriju ispunjava uranjajućim okružujućim zvukom.

Uz ugrađenu Android TV platformu i Google Asistenta možete da brzo pristupite zabavi, dobijete odgovore i upravljate uređajima u vašem celom domu. Pronađite najnoviji hit film, proverite rezultat važne utakmice ili prigušite svetla – samo pritisnite dugme za mikrofon na svom daljinskom i koristite glas da biste počeli. (Dostupnost Google Asistenta zavisi od regiona.)

Pametan daljinski koji se lako koristi; povezivanje set-top boksova i drugih uređaja putem HDMI sa televizorom i upravljanje svima njima uz pomoć jednog pametnog daljinskog (zavisi od regiona); tanji, zaobljeniji dizajn sa ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i poboljšanim rasporedom tastera radi lakšeg korišćenja.

Novi procesor za upotrebljivost bez stresa; brži odziv pokretanja aplikacija, paljenja televizora i još toga.

Više informacija na: https://www.sony.rs/electronics/televizori/xg8505-series

WG6 Series Full HD HDR LED TV (modeli od 50 i 43 inča)

X-Reality™ PRO picture processing povećava rezoluciju svakog piksela radi izuzetne jasnoće slike. Kako se analiziraju kadrovi, svaka scena se poredi sa posebnom bazom podataka slika kompanije Sony u cilju doterivanja slika i smanjivanja buke – kako bi se dobila slika koja je neverovatno realistična.

ClearAudio+ prilagođava zvuk televizora radi uranjajućeg doživljaja koji je nalik na okružujući.

Obnovljeni korisnički interfejs radi bržeg umrežavanja i lakše pretrage sadržaja i aplikacija.

YouTube™ dugme na daljinskom upravljaču omogućava najbrži pristup do sada platformi YouTube™ na ovom televizoru koji je spreman za internet.

Više informacija na: https://www.sony.rs/electronics/televizori/wg660-wg663-wg665-series

Dodatne vesti iz kompanije Sony dostupne su na http://presscentre.sony.eu/


Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/