Press release -

Sony i Live Nataion predstavljaju nov muzički doživljaj u 360 Reality Audio tehnologiji

U nameri da demonstrira moć ove tehnologije i njene jedinstvene prednosti, kompanija Sony je udružila snage sa odabranim klubovima i salama Live Nation da bi snimila zvuk sa niza koncerata uključujući, pored ostalih, The Wombats, AJR, Good Charlotte i Kodaline.

360 Reality Audio proizvodi trodimenzionalno zvučno polje u kojem različiti zvuci i muzički elementi mogu da se projektuju u svih 360 stepeni, zahvaljujući object-based prostornoj audio tehnologiji kompanije Sony. Ljubitelji mogu da pristupe audio sadržaju prethodno pomenutih umetnika putem slušalica, odabirom “360 Reality Audio” sadržaja koji će biti na raspolaganju preko servisa Deezer, nugs.net, Qobuz i TIDAL. Tim putem, ljubitelji mogu da dožive magiju žive muzike.

„Naš 360 Reality Audio će nam omogućiti da ljubiteljima žive muzike pružimo nov i izuzetno realističan muzički doživljaj,” kaže Kičiro Kurozumi, rukovodilac Sektora za brendiranje i planiranje proizvoda u Sony Video & Sound Products Inc. „Veoma smo ponosni na ovu saradnju sa Live Nation, svetskim liderom u oblasti zabave uživo, i kompanijom Sony, koja radi sa stvaraocima i umetnicima na pomeranju granica muzičkih kapaciteta.”

“Preslušavanje našeg živog koncerta putem nove 3D tehnologije je za mene bilo iskustvo koje je napribližnije prisustvu u publici na koncertu grupe Klodaline, nikada pre toga nisam nešto slično doživeo,” rekao je Stiv Garigan, kompozitor i pevač grupe Kodaline.

„Neprekidno istražujemo inovativne načine da unapredimo doživljaj žive muzike za ljubitelje i umetnike. Novi 360 Reality Audio kompanije Sony zaista će ljubiteljima pružiti muzički doživljaj nalik na slušanje muzike uživo i nakon što prođe dosta vremena od samog koncerta”, rekao je Teri Libler, potpredsednik kompanije Live Nation Media & Sponsorships.

Lokacije Live Nation na kojima je sniman 360 Reality Audio sadržaj uključuju, pored ostalih, Hollywood Palladium (Los Anđeles), House of Blues Chicago (Čikago), Irving Plaza (Njujork), The Fillmore (Filadelfija), The Masonic (San Francisko) i The Wiltern (Los Anđeles).

Dodatne informacije su dostupne na www.livenationentertainment.com.

Dodatne vesti iz kompanije Sony su dostupne na https://www.sony.net/360RA/


Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/