Gå direkt till innehåll
Trippel svenskt på prispallen i nordiska mästerskapen 2018

Nyhet -

Bilder från nordiska mästerskapen i Timbersports 2018

Den 8–9 juni avgjordes nordiska mästerskapen i Timbersports i danska Roskilde. Under mästerskapen gjorde Sverige en fantastisk insats och tog totalt åtta medaljer, varav guld i samtliga tävlingar.

Nu finns det fler bilder från mästerskapen att ta del av.

Pontus Skye höll en hög nivå under de individuella tävlingarna och i slutet av dagen titulerades han som nordisk mästare. Efter fem års hårt slit konstaterade Pontus att det var den bästa dagen hittills i hans tävlingskarriär. Han tog över titeln från Calle Svadling som blev nordisk mästare under tävlingarna i Göteborg i augusti 2017.

I lagtävlingarna dominerade Sverige än en gång, precis som förra året. Sveriges andralag kammade hem guldet medan förstalaget hamnade på en stark andraplats. Sveriges rookielag visade prov på skicklighet och teknik när de vann över det norska laget. Samma dag kunde även Emil Hansson titulera sig som nordisk juniormästare efter att han bevisat att formen höll i sig efter fjärdeplaceringen i juniorvärldsmästerskapen i Marseille i maj.

Bilder finns tillgänglig för nedladdning i bildbanken. Upphovsrätten tillhör STIHL Timbersports men får användas av media.