Blogginlägg -

Amazon etablerer seg i Norden med base i Sverige – hva kommer det til å bety for Norsk e-handel. 

En e-handelsgigant har etablert seg Norden og du befinner deg plutselig i en helt ny konkurransesituasjon. Her gjelder gratis leveringer samme dag, gratis retur og levering også i helgene. Du må tilby service av høy kvalitet, og din e-handelsplattform må opprettholde en ekstremt høy standard. Lojalitetsprogrammer med fordeler er et must, fordi på det nye spillfeltet forventer alle en finslepet, sømløs kundeopplevelse. Normenns kjøpsatferd har endret seg, og det må du også. Amazon har gått inn i det svenske markedet og de søker nå etter ”Head of Marketplace” med ansvar for utvide Amazons muligheter i Finland, Danmark og Norge.


Slik kan det kommet il å se ut i Sverige og Norden i nær fremtid. Vi snakket med Måns Palmgren, tidligere Head of Expansion and Business Development hos Daniel Wellington i USA, og som har jobbet tett med Amazon. I dette innlegget deler han med oss på Ateles sin innsikt i hva Amazon vil bety for svensk e-handel og hvordan det vil påvirke forbrukerne.

Hvordan ser svenskene på Amazon

Svensker kan allerede handle via amazon.se, men blir ledet videre til det tyske nettstedet som tilbyr levering til Sverige. Amazon er ikke blitt stor i Sverige ennå, og Måns Palmgren mener at de som handler via Tyskland umulig kan få den "Amazon-opplevelsen" som vil bli tilbudt når Amazon er i Sverige på ordentlig. Den opplevelsen betyr blant annet raske, gratis leveranser og en helt sømløs kundeopplevelse. Og alt dette tas til et enda høyere nivå hvis du er medlem av deres lojalitetsprogram: Amazon Prime.

Nøyaktig hva som vil skje når Amazon kommer inn i Sverige med sin gigantiske "alt mulig butikk" er det umulig å si. Men en ting er sikkert: Det vil endre det svenske og det nordiske folks kjøpsatferd.

Slik er Amazon blitt tatt imot på andre markeder.

Amazon står i dag for over halvparten av all e-handel i USA, og selv om de selger "alt", er de størst innen elektronikk, bøker og leker. Men til tross for hypen da de kom inn i det australske markedet i 2017, ble dette en flopp og Amazon har hatt store problemer med å etablere seg på det kontinentet. Hvis vi derimot ser på Storbritannia, som ligger i Europa og som ligner på Norden i størrelse, så er Amazon stor. Amazons mottagelse skiller seg fra land til land, men alt tyder på at lanseringen i Sverige vil bli vellykket og betyr at eksisterende e-forhandlere i Norden vil måtte forberdre seg for å opprettholde samme standard som Amazon.

Pushe for å bli bedre

Budskapet fra Måns er klar: du må være minst like god som Amazon, om ikke enda bedre, for å fortsette å vokse som e-handler. Forventningene til din e-handel vil være høye når kundene begynner å innse hvilken kjøpsopplevelse de kan få hos Amazon.

Netthandel-giganten tilbyr gratis frakt, levering samme dag, gratis retur, alle typer varer, og er kjent for å ha god kundeservice. I tillegg holder de alltid prisene laveste nivå, og Amazon Prime gir kundene ekstraordinær service gjennom enda raskere leveranser, unike produkter som bare er synlige for medlemmer, og muligheten til å spare penger gjennom eksklusive tilbud. For tiden har Prime over 100 millioner medlemmer over hele verden.

Basert på hva Amazon gjør i dag, kommer her er noen forslag til hva du trenger å tilby for å opprettholde samme servicenivå:

  • Gratis levering og retur
  • Levering samme dag
  • Helgeleveranser
  • Sømløs kundeopplevelse
  • En plettfri e-handelsplattform som er oversiktlig og enkel å bruke
  • Lojalitetsprogrammer som kommer kunden til gode
  • Bør du selge produkter via Amazon? 

    På spørsmålet om hvor mange av Sveriges selskaper som etter hvert vil selge produktene sine via Amazon, hevder Måns at det vil bli omtrent 50 prosent. Årsakene til dette kan for eksempel være at du som e-forhandler vet at du ikke vil være i stand til å opprettholde den samme standarden som Amazon, eller at du vil øke kundegrunnlaget.

    Du vil kunne selge varer via Amazon på tre forskjellige måter:

    • Amazon håndterer varelageret ditt og er ansvarlig for levering av varene dine når de selges. For dette tar de en viss prosent av salget.
    • Varene dine er synlige på Amazon, men når de selges er du ansvarlig for å sende varene, fra ditt eget lager. For dette belaster Amazon en lavere prosentandel enn alternativet ovenfor.
    • Du blir en såkalt "leverandør" til Amazon - de kjøper produktene dine og selger dem som sine egne.

    Fordeler ved å selge via Amazon

    • På Amazon kan varene dine være synlige i flere forskjellige land, noe som betyr at du får en boost internasjonalt.
    • Du får markedsført produktene dine gjennom Amazon-markedsføringstjenester der du når millioner av kunder
    • Amazon vil mest sannsynlig være stor i Sverige og Norden, og du kan ride på deres suksess

    Forbered din e-handel allerede nå

    Selv om vi ikke vet når Amazon vil komme inn i det svenske markedet, er det ingen grunn til at du venter med forberedelsene. Begynn å utvikle din e-handel nå, så er du klar når Amazon åpner dørene.

    - Ikke vær redd for at Amazon kommer inn i markedet. E-handel vil øke totalt sett, noe som er en positiv utvikling for selgeren. Det som alle e-forhandler bør spørre seg selv om er hvordan de kan samarbeide med Amazon på best mulig måte samtidig som du beholder kontroll over ditt eget merke. Hvis det gjøres riktig, gir Amazon store muligheter for å utvikle din e-handelsvirksomhet, sier Christoffer Johansson sjef for salg og markedsføring Ateles.

    Nedenfor er noen tips om hva du kan gjøre i dag:

    • Gå igjennom produktporteføljen din - hva kan du muligens tilby via Amazon?
    • Jobbe med Amazon, ikke mot dem. Amazon vil bety forandring, og du vil ha fordel av å bli inspirert til å bli bedre i stedet for å kjempe mot denne e-handelsgiganten.

    Vi på Ateles er din partner innen digital handel og kan hjelpe deg med å forberede deg på best mulige måte. Vi har nå satt sammen en ekspertgruppe som fokuserer på Amazons inntreden i Sverige. Kontakt vårt kontor i Norge, eller Christoffer Johansson, leder av salgs- og markedsføringsoptimalisering, for eksperthjelp og tips om hvordan du kan utvikle din e-handel til å være forberedt og dra nytte av det økte utvalget av markedsplasser som Amazon vil innebære.

    Ämnen

    • Data, Telekom, IT

    Kategorier

    • e-handel
    • webbutik
    • ateles
    • omnichannel