Pressmeddelande -

Turvallisuutta ihmiselle ja koneelle

AVENTICSin uudet AS3-SV-turvaventtiilit edistävät luotettavaa, standardisoitua turvallisuutta myös nopeilla sykliajoilla! Digitalisointi jatkuu teollisuudessa ja koneiden turvallisuus on erittäin tärkeää. Turvaventtiili on helppo integroida muiden AS-sarjan ilmankäsittelylaitteiden kanssa tai käytettäväksi erillään.

– Kaksikanavaisen omavalvonnalla ja varmennuksella varustetun signaalinkäsittelyn ansiosta AS3-SV:n käyttäjät voivat saavuttaa kategorian 4 turvaluokituksen ja korkeimman tason ”e” (PLe) standardin ISO 13849-1 mukaisesti, sanoo Carina Johansson, joka on AVENTICSin tuotevastaava. Venttiili täyttää turvallisuustoiminnot ”turvallinen ilmanpoisto” ja ”ei-toivottu ilman lisäys”.

AS3-SV aktivoi paineilman vasta sitten, kun kaikki turvallisen järjestelmän käynnistyksen edellytykset täyttyvät. Tämä suojaa hallitsemattomalta ilman tulolta, joka estää sylintereiden tahattoman paineistumisen, josta voi aiheutua onnettomuuksia. Konevian sattuessa hätäpysäytys tai jännitteen katkeaminen poistaa ilman venttiilin käyttöputkista ja takaa turvallisen paineettoman tilan.

Pehmeä käynnistintoiminto
Pehmeä käynnistintoiminto on integroituna AS3-SV:ssa, jolloin toimilaite palaa varoen alkuasentoonsa, ennen kuin paine vaihtuu täydelle työpaineelle. Säätöruuvilla voidaan säätää vaihtoaikaa täydelle paineelle. Venttiili vaihtaa järjestelmäpaineelle, kun n. 50 prosenttia syöttöpaineesta on saavutettu.

Turvalliset tulot ja lähdöt sekä venttiilin omavalvonta ovat integroituina AS3-SV:ssa.

– Tämän tuloksena koneen valmistaja tai järjestelmän integroija voivat implementoida turvaelektroniikan laitteistoihin ja ohjelmistoihin vaivatta, lisää Carina Johansson. AS3-SV soveltuu käytettäväksi yhdessä ovikytkimien ja valoverhojen kanssa turvalliseen kulkuun tai turvalaitteena hätäpysäytyssovelluksessa.

Ämnen

  • Vetenskap, teknik

Kategorier

  • jouni lehtoranta
  • pneumatik

Tietoja Emersonista
Emerson (NYSE: EMR), jonka pääkonttori on St. Louisissa, Missourissa, on globaali teknologiaja insinööriyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja teollisilla, kaupallisilla ja yksityisillä sovellusalueilla. Emerson Automation Solutions -liiketoimintayksikkö auttaa prosessi-, hybridi- ja erillisiä tuotantolaitoksia maksimoimaan tuotantonsa, suojaamaan henkilöstöä ja ympäristöä sekä optimoimaan energia- ja käyttökustannuksensa. Emerson Commercial and Residential Solutions -liiketoimintayksikkö auttaa varmistamaan ihmisten elämänlaatua ja terveyttä, suojelemaan elintarvikkeiden laatua ja turvallisuutta, lisäämään energiatehokkuutta ja luomaan kestävää infrastruktuuria.

Saat lisätietoa vierailemalla täällä https://www.emerson.com/fi-fi/automation-solutions.

Tietoja AVENTICSISTA
Aventics on pneumatiikkakomponenttien ja -järjestelmien sekä räätälöityjen sovellusten johtava valmistaja. Pneumatiikkaan erikoistunut yritys valmistaa tuotteita ja palveluja teollisuusautomaatioon erikoisalueinaan Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy ja Marine Technology.

Integroidun elektroniikan, innovatiivisten materiaalien ja ajankohtaisiin alueisiin painottumisen, kuten koneturvallisuus ja teollisuus 4.0, ansiosta Aventics on todellinen helppokäyttöisyyden ja älykkään teknologian keihäänkärki.

Aventicsilla on yli 150 vuoden kokemus pneumatiikasta ja se työllistää noin 2 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Saksan, Ranskan, Unkarin, Yhdysvaltojen ja Kiinan tuotantolaitosten lisäksi yhtiö on edustettuna yli 1000 maassa omilla myyntiorganisaatioilla ja jälleenmyyjillä. Aventics on sertifioitu laatustandardien ISO 9001 ja ISO/TS 16949, ympäristöjohtamisen standardin ISO 14001 sekä energianhallinnan standardin ISO 50001 mukaisesti.

Lisätietoja on annettu osoitteessa www.aventics.fi

Presskontakt

Jouni Lehtoranta

Sales manager FINLAND +358 10 2774 051