Skip to main content

Humana äldreboende i Gävle - belysning i korridorer

Bild   •   Sep 06, 2017 17:01 CEST

Ljuset i korridoren ändras över dygnet så de boende kan få en känsla för vilken tid på dygnet det är, både via ljusnivåer och själva kompositionen av ljus, vad som är tänt respektive släckt. När man närmar sig sällskapsytorna på avdelningen - kök, vardagsrum och balkong så är plafonden placerad tätare för att höja ljusnivån ju närmre de sociala ytorna man kommer. På dagen: De olika ljuspunkterna samverkar till att skapa en behaglig och trivsam miljö som är lätt att se i utan att vara bländande. På natten: Endast ett svagt vägvisande ljus från ledstången och ett litet accentljus ovanför varje dörr.
Licens Creative Commons erkännande (?)
Fotograf/Källa Max Plunger
Storlek 2,26 MB
Format .jpg
Bildmått 2382 x 2000 pixlar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera