Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vil færgekapaciteten være afgørende for Bornholms muligheder for at vækste?

Vil Bornholms muligheder for at vokse som turistmål blive hæmmet af, at færgerne allerede er fuldt booket på de store rejsedage? Eller kan den kapacitet, der er til rådighed på andre dage, tværtimod kunne bruges til at skabe nye tilbud og rejsevaner? Disse spørgsmål blev diskuteret den 16. juni, på Folkemødet ved en paneldebat, hvor Ystad Havns direktør Björn Boström deltog.

Bornholm har i de senere år udviklet sig som turistmål, selv om kun få besøgende endnu har fundet vej dertil fra andre lande end Danmark. I 2021 steg antallet af overnatninger med 15 procent til 1,8 millioner, hvilket har givet Bornholms økonomi, som er afhængig af turismeindtægter, et kærkomment løft. Ystad har også stor gavn af Bornholmsturismen, idet 97 procent af de rejsende til og fra øen tager ruten gennem Ystad, og mange benytter sig af muligheden for at shoppe og spise på vejen.

Strømmen af rejsende er steget som følge af kortere overfartstider og lavere priser, samtidig med at Bornholm har arbejdet hårdt på at udvikle sig som turistmål. I højsæsonen kan færgen hurtigt være udsolgt på de vigtigste rejsedage. Er løsningen derfor at tilpasse færgekapaciteten? Eller kan turismen udvides ved at modernisere tilgangen til ankomstdage og udvikle tilbuddet på andre tidspunkter af året?

Dette blev diskuteret på Folkemødet af et ekspertpanel bestående af Björn Boström, administrerende direktør i Ystad Hamn Logistik AB, Bornholms borgmester Jacob Trøst (Det Konservative Folkeparti), Thomas Holm, senior vicepræsident i NOVASOL, der administrerer et stort antal sommerhuse på øen, og Pernille Kofod Lydolph, administrerende direktør for turistmarketingvirksomheden Destination Bornholm, Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen, der driver færgeforbindelsen mellem Ystad og Bornholm på vegne af den danske stat, og Mette Hjermind Dencker, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti og partiets talsmand for turisme- og ø-spørgsmål.

”Det er et meget vigtigt emne, som vi har drøftet. Bornholm har god kapacitet til at modtage endnu flere turister og vil gerne markedsføre sig som en spændende destination - også for et større svensk og europæisk publikum. Spørgsmålet er, hvordan vi kan arbejde sammen til gavn for Bornholm, og det synes jeg, at denne diskussion gav mange interessante indsigter i," siger Björn Boström, administrerende direktør i Ystad Hamn Logistik AB.

Kontaktperson:

Björn Boström, VD Ystad Hamn Logistik AB, +46 709 477 650

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Barbara Peters

Barbara Peters

Presskontakt Senior Advisor PR & Kommunikation +46 (0)727 39 41 38
Petra Amri

Petra Amri

Presskontakt Konsult PR & Kommunikation +45 31 61 48 54
Sanna Persson

Sanna Persson

Presskontakt Juniorkonsult PR & kommunikation +45 31 41 87 85

Ta del av det senaste från våra kunder och medarbetare!

EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation är en internationell och gränsöverskridande PR och kommunikationsbyrå, specialiserad på att etablera internationella verksamheter på sina lokala marknader – Sverige, Danmark och Tyskland.

EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation
Jungfrugatan 30
11444 Stockholm
Sverige