Pressmeddelande -

Specialdesignet gulv til Den Blå Planet

Flowcrete Sweden har udviklet en skræddersyet gulvbelægningsløsning til Den Blå Planet (Danmarks Akvarium), som reflekterer lyset og giver en betagende illusion af at være under vandet.

Akvariet på Amager, der er det største udstillingsakvarium i Nordeuropa, er godt på vej til at blive Danmarks nyeste arkitektoniske vartegn og har allerede vundet flere priser for sit elegante design.

Bygningen er tegnet af det danske arkitektfirma 3XN og flyder som en gigantisk hvirvelstrøm med organisk rundede vægge, genialt integrerede akvarier og glitrende gulve – hvilket giver de besøgende fornemmelsen af at befinde sig i havet.

En vigtig del af denne illusion er de hvirvler, som den vandlignende belysning kaster på gulvet i akvariets besøgsområder. Det krævede en glat, lysreflekterende overflade, som blev skabt ved at installere en løsning fra Flowcrete Sweden ved hjælp af unikke påføringsteknikker.

Effekten er mest dramatisk ved hovedindgangen, der oplyses med flimrende lyspletter på hele gulvet. Denne effekt opnås ved at lade lyset falde i bølger på den glatte kunstharpiksoverflade, så de besøgende får indtryk af at stå på havets bund.

Et vigtigt krav til gulvet var også, at det skulle være nemt at vedligeholde og robust nok til at kunne holde til det forventede årlige besøgsantal på 800.000 gæster.

Jukka Kaikkonen, der er administrerende direktør for Flowcrete Sweden, udtalte: "Det unikke design indfanger perfekt ånden bag akvariet, og det vil helt sikkert blive en af Danmarks mest ikoniske bygninger."

"Et projekt som dette byder på nogle svære udfordringer. Bygningen rummer f.eks. en 16 m lang glastunnel og skal kunne modstå et tryk på 600 tons fra den enorme oceantank."

"Projektet krævede også en glat og holdbar gulvbelægning, der kunne stå mål med den smukke arkitektur, men som samtidig skulle være yderst funktionel. Flowcrete-løsninger er det ideelle valg i den situation takket være kombinationen af smuk belægning og slidstærk kvalitet.''

For at opnå det ønskede resultat blev der påført i alt 6.600 m² belægning fra Flowcrete Sweden i hele akvariet. Der blev brugt 5.000 m² af den meget slidstærke epoxyharpiksbelægning Flowcoat TL i bygningens offentlige områder og tekniske lokaler, og der blev påført 1.200 m² Flowseal EPW på trapperne for at sikre et støvfrit miljø, der var nemt at vedligeholde. Der blev også påført 200 m² af malning Peran WW langs akvariets mure for at opnå en hygiejnisk, men samtidig smuk, blank finish.

Denne kombination af systemer gav en glat, skridsikker gulvoverflade uden opløsningsmidler med en klar farve, som bevarer sit smukke udseende og ikke forringes trods de mange besøgende.

Disse robuste belægninger kan også tåle kemikalier og ridser uden at blive ødelagt. Takket være Flowcrete-belægningernes fugefrie og slidstærke egenskaber er de desuden nemme at ren- og vedligeholde, da snavset er let at fjerne og ikke kan sætte sig fast i revner eller mellemrum.

Den Blå Planet åbnede i marts 2013 og vandt kort efter prisen i kategorien Completed Building Display på World Architecture Festival 2013

Den unikke bygning ligger på Amager lige ud til Øresund og skaber med sit arkitektoniske udtryk forbindelse mellem havet og landjorden med bølger af vand, der flyder op ad den smukt svungne facade, som er dækket af sølvfarvede plader, hvori himlen spejler sig.

Bygningen indeholder 7 mio. liter vand og 20.000 dyr, herunder hammerhajer og muræner, som udstilles i bygningens fem hvirvlende arme. Dette design er ikke blot iøjnefaldende, men også funktionelt, da hver arm indeholder hver sin specielle udstilling og kan udvides uden at komme i karambolage med bygningens integritet.

Slut 


Ämnen

  • Industri, tillverkning

Taggar

  • den blå planet
  • designgolv

Sedan 1968 har Flowcrete i Sverige utvecklat, tillverkat och marknadsfört ett stort urval fogfria golvbeläggningar för industriella och publika miljöer. Vårt breda utbud av golv- och väggsystem erbjuder många valmöjligheter vad gäller yta, slitstyrka, halkskydd, kemikalieresistens, färg och mönster.

Flowcrete Sweden AB är ett dotterbolag till Flowcrete Group Ltd som är en global koncern med 24 säljkontor världen över samt 7 produktionsenheter globalt. Flowcrete blev en del av RPM International Inc i april 2008.

Flowcrete Sweden AB finns i skånska Perstorp, där vi också har en modern och effektiv produktionsanläggning som levererar golvbeläggningar till den Europeiska och globala marknaden.

Relaterat material