Gå direkt till innehåll
Miranda Tibbling åtta i freestylefinalen på VM

Under söndagsmorgonen tog sig Miranda Tibbling till final i freestyle på VM i parkour i Tokyo. I finalen slutade hon på en åttonde plats.

Miranda körde ett snyggt run där hon nyttjade hela banan på ett bra sätt. Några mindre missar och lite lättare svårighet i slutet än planerat drog emellertid ned poängen något. Den slutade på 21.0 och det gav en åttonde plats.

- Det var inte riktigt vad jag hade planerat i slutet men jag är ändå jättestolt över mig själv och att jag klarade mitt run utan att trilla. Jag gjorde mitt bästa och man kan inte göra mer, sa Miranda i en intervju direkt efter tävlingen.

Denna första VM-final i freestyle vanns av mexikanskan Ella Bucio. Silvret gick till Hanaho Yamamoto, Japan, och bronset till tjeckiskan Adela Merkova.

För Mirandas del kan detta VM summeras med ett fantastiskt resultat. Ett guld i speed och finalplats i freestyle.

Utöver damernas freestyle tävlade herrarna i speed. I ett tight och jämt startfält vann Bohdan Kolmakov från Ukraina. Silvret gick till italienaren Andrea Consolini och bronset gick till Tangui van Shingen från Nederländerna.

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med cirka 225 000 aktiva medlemmar i 990 föreningar över hela landet. Svensk Gymnastik möjliggör för alla att träna, tävla och uppleva rörelseglädje. Rörelse är vårt språk.