Blogginlägg -

Viktig seger mot Älta

Det var en viktig match mellan Hammarby och Älta som spelades i "det svenska sommarvädret". Regn och rusk fick Hammarbys tränare Pär Lagerström att coacha i mössa och vantar.

Hammarby började bäst. Man skapar några halvchanser, men inget som blir riktigt farligt. Inget av lagen lyckas få grepp om mittfältet, spelet böljar fram och tillbaka. Älta slår långa bollar så fort de får chansen och gör även ett par försök att skjuta från långt håll mot Hammarby målet, men utan resultat.

Det var halt och blött vilket gjorde att bollen rann iväg mest hela tiden och det tekniska fick stryka på foten. Det var ett ställningskrig på mittfältet där ingen av lagen skapar några vassa lägen.

Det farligaste som händer var då Hammarbys Emma Jansson blir neddragen precis utanför straffområdet i 42:a minuten. Det lede till en resultatlös frispark.

Men så plötsligt händer det. Tre minuter senare, i 45e minuten, får Hammarby en hörna. Bollen studsar på en gul Ältaspelare och går till slut in i mål. Linjemannen vinkar för offside, men efter lite diskussion mellan domarna, döms mål. Strax därefter blåser domaren av för halvtidsvila med 1-0 till Bajen på resultattavlan.

Andra halvleks inledning börjar på exakt samma sätt som i första. Spelet böljar fram och tillbaka. Helt plötsligt kommer en Ältaspelare helt fri men skjuter rätt på Hammarbys välplacerade målvakt.

Efter det vaknar Bajen till och tar kommandot över matchen. I 55e minuten får Emma Jansson en långboll på vänster kant, hon vänder skickligt bort sin försvarare och skjuter 2-0. Efter det korknar Älta, Bajen fortsätter att nöta på. Bajen matar in bollar centralt mot Ältas mittbackar. Trötta huvuden och fötter i Älta gör att det blir fler farligheter när bollen studsar fel.

Det rullar på för Bajen och i 66:e minuten slår Ellinor Lindbom en krossboll in mot straffpunkten. Bollen studsar och landar framför Emma Jansson som slår in sitt andra mål för dagen, 3-0 till Bajen.

En bra slagen hörna i 75:e minuten resulterar i att Alex Lindberg enkelt kan med en bredsida lägga in bollen i mål,  4-0.

I 82:a minuten slår Anna Linblom ett fint inlägg mot straffpunkten, inlägget når Emma Jansson perfekt som nickar in sitt tredje och Bajens 5:e mål för dagen.

Sammanfattningsvis gör Hammarby en mindre bra första halvlek men en stark andra. Älta orkar inte hänga med. Hammarby vinner rättvist med 5-0 och tar tre viktiga poäng i kampen om de två första platserna. Det var flera Hammarbyspelare som lyfte sig i andra halvlek. Nämnas bör Ellinor Lindbom som gör en mycket bra insats på det centrala mittfältet under hela matchen.

Hammarby - Älta, 5-0
Målskyttar: 45+2’ självmål, 55’ Jansson, 66’ Jansson, 75’ Lindberg, 82’ Jansson

Matchens lirare: Emma Jansson
Domare: Annika Andric, Ass. domare 1: Emanuel Tas, Ass. domare 2: Gojko Jajic