Pressmeddelande -

Nyheter fra Italia

Denne sommeren er Italia vertskap for store utstillinger i Genova og helbredelsesritualer i Trentino. Føl pulsen i hjertet av Milano under Independent Days Festival eller besøk øya Procida, som har blitt kåret til årets kulturdestinasjon.

SuperBarocco - en hyllest til Genovas mesterverk
Den historiske byen til de rike bankfolkene, sjøfolkene og kjøpmennene, Genova, feirer sin kulturelle prakt med spesialutstillingen SuperBarocco, som varer til 10. juli. Barokkarkitektur med forgylt stukkatur, majestetiske inngangspartier og praktfulle hager med fontener og dekorasjoner vitner om at Genova ikke bare hadde økonomisk og finansiell makt i perioden 1600–1750, men også kulturell og kunstnerisk kapital. SuperBarocco-prosjektet feirer Genovas storslåtte periode med utstillingene «The shape of wonder» i Dogepalasset og «The Protagonists», hvor du kan hvile øynene på verk av store barokk-kunstnere som Peter Paul Rubens, Valerio Castello og Gregorio De Ferrari.

LES MER:
https://www.visitgenoa.it/en/node/31542


Musikkfestivalen Independent Days Festival i Milano er tilbake

Endelig! Independent Days Festival er tilbake etter en pandemipause og 9. – 12. juni er det igjen tid for tre fullsatte dager med festivalstemning i Milano. På scenen står internasjonale artister som Green Day, The Struts, Greta van Fleet, Mother Mother og Imagine Dragons. Benytt også anledningen til å oppdage andre spennende bydeler i nærheten - rusle rundt en tidlig sommerkveld i håndverkernes Isola eller ta en tur til det vakre kanalområdet Navigli.
LES MER:
https://www.italia.it/en/i-days-milan
https://idays.it/it
https://www.yesmilano.it/en


Detoks i Trentinos Dolomitter 

Spirituelle turer, beroligende yoga, barfotturer i fjellet og treklemming i skogen – finn roen og nyt en ferie for både kropp og sjel i naturskjønne Trentino. Med Alpene som bakteppe kan du nyte total avslapning og finne veien til indre balanse. I Trentino er det ikke mindre enn seks spa-fasiliteter, alle med ulik orientering. Provinsen kan skilte med hele seks landsbyer som har blitt kåret til noen av Italias vakreste, så benytt anledningen til å besøke minst én av dem. Bo godt på et av de miljøvennlige hotellene i regionen, hvor lav miljøpåvirkning ikke går på akkord med komforten. Ta et dypt pust og finn din indre zen i Trentino.

LES MER:
https://www.italia.it/en/detox-experiences-in-trentino
https://www.italia.it/en/trentino-slow-beauty
https://www.visittrentino.info/en/articles/italian-lifestyle/sleep-green-nature


Øya Procida - årets kulturelle reisemål

Gratulerer Procida! For første gang har en øy mottatt den prestisjetunge prisen Årets kulturdestinasjon i Italia. Nå står den pittoreske øya overfor det bittersøte dilemmaet å få sole seg i rampelyset, samtidig som den må forholde seg til et angrep av kulturinteresserte, midlertidige besøkende som lærer å få øynene opp for øya med utnevnelsen. Procidas kulturarv går langt tilbake i tid og øya har lenge vært elsket av forfattere, filmskapere og er anerkjent som en scene i filmer som The Postman - The Messenger og The Talented Mr. Ripley. Her kan du besøke den pittoreske fiskerlandsbyen Corricella eller oppdage vakre og Instagram-vennlige Callìa Belvedere, hvor du kan nyte en panoramautsikt over Napolibukta og et glimt av øya Capri. Øya investerer tungt i bærekraftig turisme på alle nivåer og er forsiktig med å overutnytte sine tilganger. Den initierte besøkende velger å reise hit i mellom- eller lavsesong når du virkelig kan gli inn på den lunkne øya og nyte kulturopplevelser, storslått kunst, utmerket musikk og strålende arkitektur uten å være overfylt. Se nettsiden for oppdatert arrangementskalender.

LES MER:
https://www.italia.it/en/procida-an-island-of-culture

Kontakt for mer informasjon:

For pressen: Anna Andersson, nordisk sjef for det italienske turistkontoret:
anna.andersson@enit.it
Andre: stockholm@enit.it
www.italia.it

Relaterade länkar

Kategorier

  • italia

Det italienske statlige turistkontoret (ENIT) har markedsført turistlandet Italia siden oppstarten i 1919, med hovedkontor i Roma og i dag via 27 kontorer rundt om i verden. Kontoret i Stockholm støtter reiselivsbransjen og media i de nordiske markedene, og informerer og inspirerer publikum i disse landene til nye spennende italienske oppdagelser.