Pressmeddelande -

Tyrkiske retter ved den 94. Oscar-utdelingen

For første gang har tyrkiske smaker gått inn i den offisielle Oscar-utdelingen. Kjendiskokk Wolfgang Puck inkluderte de tyrkiske rettene Black Sea Flatbread og tørkede aprikoser fylt med krem på menyen.

Oscar-utdelingen er en av de mest prestisjefylte prisutdelingene i verden. Nå på sitt 94. år ble den stjernespekkede prisutdelingen holdt på Dolby Theatre i Los Angeles natt til 27. mars. På den offisielle etterfesten fikk verdensstjernene smake på tyrkiske spesialiteter.

Wolfgang Puck, den verdenskjente kokken som har laget menyen til Oscar-utdelingen siden 1995, inkluderte Black Sea Flatbread (Karadeniz Pidesi) og tørkede aprikoser fylt med fløte (Kaymaklı Kayısı Tatlısı) på årets festmeny. Begge rettene ble for første gang nytes av filmverdenens største navn og ble satt stor pris på.

– Türkiye har et av de rikeste kjøkkenene i verden takket være sine tradisjonelle oppskrifter og økologiske produkter. Det er mye å oppdage i det tyrkiske kjøkkenet. Alle de syv regionene i Tyrkia er fulle av smak, historie og kultur. Det er mange byer i Tyrkia som må besøkes og som har deilig mat. Familien min og jeg besøker Türkiye hver sommer med glede, sier Wolfgang Puck.

For mer inspirasjon om tyrkiske smaker, se klippet nedenfor.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Sadettin Taşcı, direktør for tyrkisk kultur- og turismekontor i Stockholm.
Tlf: 00 46 (0) 76–877 97 49
E-post: info@turkiet.se
www.goturkiye.com

Kategorier

  • turkiet
  • türkiye

Tourism Promotion and Development Agency (TGA) jobber for å sikre Türkiye som en kjent merkevare for både nasjonal og internasjonal turisme. TGA fremmer alle aspekter av den tyrkiske arven og driver kommunikasjons- og markedsføringsaktiviteter for å øke andelen av reiselivsnæringen i den nasjonale økonomien og forbedre opplevelsen for alle som besøker Tyrkia. TGA er ansvarlig for å gjennomføre markedsførings- og kommunikasjonsaktiviteter for å hjelpe Türkiye med å nå sine turistmål, å markedsføre de nåværende turistattraksjonene globalt og å oppdage, utvikle og gjøre tilgjengelige potensielle turistressurser i henhold til strategiene og retningslinjene utviklet av Kultur- og turismedepartementet.