Linköpings ASS i Essenuoto Sprint Event i Motala

Vid första dagens tävlingar i Essenuoto Sprint Event i Motala simhall blev det sammanlagt 20 medaljer till simmarna från LASS i uppgörelser med 248 simmare från Filipstad, Karlstad, Landskrona, Norrköping, Sjöbo, Skövde, Trollhättan, Västerås och Örebro.

Först ut var Jakob Dorch som tog hem segern på 50 fjärilsim för herrar 17 år och äldre. Segertiden blev 25.69. Grim Sjöberg tog hem ett silver på 50 fjärilsim för herrar 15-16 år med tiden 28.56 och Carl Norlander tog även han hem ett guld på 50 fjärilsim i klassen 14 år och yngre med tiden 28.51.

100 fjärilsim för damer gick i öppen klass och där kom Sanna Öhgren på silverplats med tiden 1:03.69.

100 ryggsim för herrar var också en öppen klass. Samuel Bälter vann på tiden 58.31 före Alexander Linge som blev silvermedaljör med 59.19.

På 50 ryggsim för damer kom Daniela Kindstrand på andra plats i ålderklassen 14 år och yngre med tiden 33.89. I äldsta åldersklassen 17 år och äldre vann Caroline Palm på tiden 29.53 och Frida Jakobsson kom på tredje plats med 30.62.

Jakob Dorch vann 100 bröstsim , öppen klass, med tiden 1:04.44 och Gustav Jerlvall-Jeppsson kom på tredje plats med 1:09.27.

Den yngsta åldersklassen i 50 frisim, 14 år och yngre, för herrar vanns av Carl Norlander på tiden 27.00. åldersklassen 15-16 år vanns av Grim Sjöberg på tiden 25.90 och i den äldsta åldersklassen, 17 år opch äldre, kom Alexander Linge på tredje plats med tiden 24.46.

Caroline Palm kom trea i 100 frisim för damer, öppen klass, med tiden 57.67.

Jakob Dorch vann 200 medley på tiden 2:06.47 med Alexander Linge på tredje plats med 2:12.13.

I 400 frisim kom fem damer från LASS på de första fem platserna: Caroline Palm etta med 4:20.69, Frida Jakobsson tvåa med 4:22.47, Vilma Ekström trea med 4:24.66, Tove Törnström fyra med 4:32.80 och Sanna Öhgren femma med 4:33.08.

Här finns alla resultat från lördagens finaler. Essenuoto Sprint Event fortsätter även under söndagen.

• Linköping

Linköpings Allmänna Simsällskap - LASS - har vunnit SM och JSM upprepade gånger samt erövrat titeln Sveriges bästa simidrottsklubb 2007, 2008, 2009 och 2010.

LASS är en av Linköpings största idrottsföreningar och har verksamhet inom simundervisning, friskvård och tävlingsverksamhet.