Pressmeddelande -

Imaje siger nej til methanol

Imaje kan nu (pr. 1/11-2008) levere methanolfrie blækpatroner til sine kunder for at forbedre de ansattes sikkerhed og beskyttelsen af miljøet.

Imaje er stolt over at levere forbrugsvarer af høj kvalitet og gør alt for at eliminere sundhedsfarlige stoffer. Efter at have opfyldt kravene i RoHS-direktivet har Imaje nu påtaget sig en ny udfordring - at udskifte methanol, som bruges til denaturering i de alkoholbaserede blækpatroner, med isopropanol (IPA). Aurélie Weber, der er produktleder for forbrugsvarer, siger, at løsningen er en del af "kunsten ved at finde den rigtige balance imellem tekniske, økonomiske og miljømæssige præstationer og begrænsninger."

IPA øger sikkerheden for de ansatte (indånding, hudkontakt eller indtagelse af methanol er giftigt) og bidrager til øget beskyttelse af miljøet.

Imajes initiativ kommer ikke som svar på krav fra sundhedsmyndighederne. Virksomheden har foretaget en bevidst handling for at kunne levere mere grønne, rene og sikre produkter til kunderne.

Skiftet til IPA har ingen indflydelse på udskrivningsprocessen. Det påvirker hverken blækstabiliteten i printeren, tørretiden eller mærkningskvaliteten. Skiftet kræver heller ingen tekniske indgreb. Skiftet til IPA berører alle alkoholbaserede blækpatroner; med andre ord næsten halvtreds referencer.

Sikkerhedsbladene for disse nye forbrugsvare opdateres med jævne mellemrum og kan nemt downloades fra Imajes webside (www.imaje.com).

Om Dover

Dover er en industriel koncern med en årlig omsætning på 7 milliarder $ fra firmaer, der fremstiller specialiserede industrielle produkter og udstyr. Besøg www.dovercorporation.com for yderligere information.

Oplysninger om Imaje

Imaje, er et 100%-ejet datterselskab af den New York-baserede Dover-koncern (NYSE: DOV), og hører til blandt markedslederne inden for fremstillingen af kodnings- og mærkningssystemer. Imaje blev grundlagt i 1982 i Bourg-lès-Valence, Frankrig, og beskæftiger over 1.700 personer i hele verden. Virksomhedens årsomsætning var i 2006 på 390 millioner dollars.

Imaje er med sine 32 datterselskaber, og 60 distributører repræsenteret i over 120 lande. Desuden bistås kunderne af virksomhedens 3 R&D-centre, 6 produktionssteder og 10 reparationscentre, der ligger fordelt rundt omkring i verden.

Imaje, en teknologisk knowhow: Inkjet-printere (LCP og SCP), højhastigheds laserprintere, termotransfer-printere, print & apply-systemer.

Kontakter

Adrian Piotrowski

Presskontakt Marketing Coordinator Nordic Nordic Region +46 8 534 707 50