Pressmeddelande -

Metanolfritt blekk: den nye Imaje- utfordringen

Imaje har forpliktet seg til å forsyne kundene sine med metanolfritt blekk, for å forbedre ansattes sikkerhet og verne om miljøet.

Vi i Imaje er stolte av å kunne levere forbruksartikler av høy kvalitet, og gjør alt vi kan for å utelukke miljøfarlige stoffer. Imaje imøtekommer nå kravene som er uttrykt i EU-direktivet RoHS, og har påtatt seg en ny utfordring: å erstatte metanolen som for øyeblikket brukes som denatureringsmiddel i det alkoholbaserte blekket, med isopropanol (IPA). Aurélie Weber, produktsjef for forbruksartikler, sier at løsningen er en del av «kunsten å finne den rette balansen mellom tekniske, økonomiske og miljømessige egenskaper og begrensninger.»

Isopropanol forbedrer brukerens sikkerhet (inhalering, hudkontakt eller inntak av metanol er som kjent giftig) og bidrar til et bedre miljøvern.

Imajes innsats på dette området kommer ikke som følge av lovmessige krav. Firmaet har foretatt en bevisst kursendring mot å forsyne kundene med grønnere, renere og tryggere produkter.

Skiftet til isopropanol påvirker ikke den generelle utskriftsprosessen. Det får ingen følger for blekkstabiliteten i skriveren, blekkets tørketid eller blekkvaliteten. Endringen krever heller ingen tekniske endringer av noe slag. Skiftet til isopropanol påvirker alt alkoholbasert blekk, med andre ord nesten femti artikler.

Sikkerhetsdatabladene for disse nye forbruksartiklene oppdateres regelmessig, og er lette å finne og laste ned fra Imajes hjemmeside (www.imaje.com).

Om Dover

Dover er en allsidig industriell produsent med 7 milliarder dollar i årlig omsetning fra driftsselskaper som produserer spesialiserte industriprodukter og -utstyr. For ytterligere opplysninger, besøk http://www.dovercorporation.com.

Om Imaje

Imaje, filial som eies 100 % av den New-York baserte Dover-gruppen (NYSE: DOV), er verdens ledende fabrikant av industrielle merkingssystemer. Imaje ble grunnlagt i 1982 i Bourg-lès-Valence i Frankrike, og har i dag over 1 700 ansatte rundt omkring i verden. I 2006 hadde selskapet en omsetning på390 millioner dollar.

Med 32 filialer og 60 distributører er Imaje representert i over 120 land. Kundene har også til sin disposisjon 3 FoU-sentre,6 produksjonsenheter og10 forskjellige reparasjonssentre fordelt over hele verden.

Imaje - teknologisk know-how:

Blekkstråleskrivere for små og store karkakterer, laserskrivere med høy hastighet, termotransferskrivere, etiketteringssystemer (Print & Apply).


Om Dover

Dover, noterat på New Yorkbörsen (NYSE:DOV), är en global och allsidig producent av industriprodukter som 2009 omsatte 5,8 miljarder dollar. Dover-koncernen omfattar 30 företag och över 30 000 anställda runt om i hela världen. Besök www.dovercorporation.com för mer information.

Markem-Imaje

Markem-Imaje är ett helägt dotterbolag i New York-baserade Dover-koncernen och en världsledande och beprövad tillverkare av produktidentifierings- och spårbarhetslösningar. Markem-Imaje erbjuder ett komplett sortiment med tillförlitliga och innovativa system för märkning och applicering, baserade på bläckstråle-, laser- och termotransferteknologier.

Med mer än 95 års erfarenhet levererar Markem-Imaje helintegrerade lösningar som säkerställer produktkvalitet och säkerhet, uppfyller krav från myndigheter och detaljister och förbättrar hanteringen av produktåterkallelser och tillverkningsprocessen.

Med huvudkontor i Bourg-lès-Valence, Frankrike förser Markem-Imaje över 30 000 kunder med optimala lösningar för produktmärkning och kodning. Dessutom har Markem-Imajes kunder stöd från mer än 30 dotterbolag, 6 forsknings- och utvecklingscentra, flertalet maskinserviceenheter och produktionsenheter strategiskt placerade runt om i hela världen. Se www.markem-imaje.se för mer information.

Kontakter

Adrian Piotrowski

Presskontakt Marketing Coordinator Nordic Nordic Region +46 8 534 707 50