Gå direkt till innehåll
Creating Shared Value Forum 2012: Affärlivets roll under utveckling

Pressmeddelande -

Creating Shared Value Forum 2012: Affärlivets roll under utveckling

Nestlé S.A. tillsammans med the Federation of Indian Chambers of Commerce och Industry (FICCI) är glada att kunna bjuda in till det direktsända Creating Shared Value Forum 2012 från 05:00CET till 13:30CET:  Engagemang med utvalda ledare och höra deras åsikt om affärslivets roll under utveckling .

Vad?
Mot bakgrunden av en snabb befolkningsökning, osäker livsmedelstillgång och en utmaning för världens vattenresurser, kommer mötet att föra samman
affärsvärlden med samhälls- och myndighetsledare från Sydostasien och internationellt  i en intressant paneldebatt.

Ämnen för paneldeltagarna att diskutera:

  • Introduktion
    05.00-05.30 svensk tid (09:30 - 10:00 Delhi time )
  • Creating Shared Value: Går längre än filantropi och Corporate Social Responsibility
    05.30-07.00 svensk tid (10:00 - 11:30 Delhi time)
  • Undernäringens dubbla börda
    07.00-08.00 svensk tid (11:30 - 12:30 Delhi time)
  • Vatten, energi och livsmedelsäkerhet
    09.00-10.15 svensk tid (13:30 - 14:45 Delhi time)
  • Jordbruksutveckling
    10.15-12.00 svensk tid (14:45 - 16:30 Delhi time)
  • Vad händer härnäst inom affärsliv och samhälle?  
    12.00-13.00 svensk tid (16:30 - 17:30 Delhi time)
  • 2012 Creating Shared Value Prize ceremony
    13.00-13.30 svensk tid (17:30 - 18:00 Delhi time)

Varför?
Vårt mål är att engagera paneldebattörer och deltagare till en eftertänksam diskussion kring hur myndigheter över hela världen kan arbeta tillsammans med samhället och den privata sektorn för att öka den hållbara utvecklingen. Nestlé vill dela med sig av sina erfarenheter av företagets affärsmodell – “Creating Shared Value”, som utgör ett starkt exempel på hur man kan bygga sådant samarbete.
Tillsammans vill vi söka innovativa engagemangs modeller som kan leverera businessens styrka i såväl långsiktig ekonomisk utveckling som för företagsvinst.

Detta är en möjlighet att lyssna på och utväxla idéer med toppexperter inom områdena nutrition, vatten och jordbruksutveckling. Se hela eventet eller välj de inslag som bäst passar Dina intressen.  

Webbsändningen är interaktiv och Du kan medverka i debatten genom att ställa frågor direkt. Du kan också sända frågor till Forumet i förväg.

Vem?
Vi har inviterat inflytelserika tankvärda ledare inom affärsvärlden, oberoende organisationer och myndigheter som är engagerade i att förbättra nutrition,
säkerställande av bra hantering av världens vattenresurser och förbättring av odlarnas levnadsbetingelser samtidigt som starka jordbrukssamhällen byggs:

  • Veerappa Moily, Minister of Corporate Affairs, Government of India
  • Agatha Sangma, Minister of State for Rural Development, Government of India
  • Basavaraj Bommai, Minister for Water Resources, Government of Karnataka, India
  • Peter Brabeck-Letmathe, Chairman, Nestlé S.A.
  • Rajya Vardhan Kanoria, President, FICCI
  • Paul Bulcke, CEO, Nestlé S.A.
  • Nandu Nandkishore, Executive Vice President, Zone Head Asia-Oceania-Africa (AOA), Nestlé S.A.
  • Prof. Asit Biswas, President, Third World Centre for Water Management
  • Ajay Chhibber, Assistant Secretary-General, United Nations, and UNDP Regional Director for Asia and the Pacific
  • John Elkington, Executive Chairman, Volans; Founder, SustainAbility
  • Dr. Harish Hande,  founder and managing director of SELCO India
  • Ajay Vir Jakhar, Chairman, Bharat Krishak Samaj
  • Naina Lal Kidwai, Senior Vice-President, FICCI and Chairperson, FICCI Water Mission
  • Mark Kramer, Senior Fellow, CSR Initiative, Harvard Kennedy School of Government
  • Venkatesh Mannar, President, Micronutrient Initiative
  • Rohini Nilekani, Chairperson and Founder, Arghyam
  • Ruth Khasaya Oniang'o, Professor of Food Science and Nutrition, Jomo Kenyatta University
  • Prof. Srinath Reddy, President, Public Health Foundation of India
  • Robert L. Thompson, Professor Emeritus of Agricultural Policy, University of Illinois
  • Ann M. Veneman, Former Executive Director, UNICEF

För detaljerat program se här:
http://www.nestle.com/Media/MediaEventsCalendar/Pages/AllEvents.aspx?PageId=88

Hur?
Gå till www.nestle.com där webbutsändningen är sparad. Du kan lätt gå in och ut ur webbutsändningen som det passar Dig bäst.

Direkt länk till webbutsändningen
http://www.media-server.com/m/s/e4cmwg5r/lan/en

Highlights från Forumet kommer att finnas tillgängligt även i efterhand:
http://www.nestle.com/Media/MediaEventsCalendar/Pages/AllEvents.aspx?PageId=88

Se redan nu följande videos om Creating Shared Value:
Nestlés Koncernchef, Paul Bulcke, berättar om hur Nestlé omsätter Creating Shared Value i praktiken.  
http://www.nestle.com/Media/MediaLibrary/MediaVideos/Pages/VideoNewsSingle.aspx?guid=1_pa63a8ce

Nestlés Styrelseordförande, Peter Brabeck-Letmathe, förklarar Creating Shared Value som koncept.
http://www.nestle.com/Media/MediaLibrary/MediaVideos/Pages/VideoNewsSingle.aspx?guid=1_9cxonlc1

För mer information vänligen kontakta
Marie Louise Elmgren
Corporate Communication Manager
+46 42 19 91 27

 

 

Ämnen

Taggar


Nestlé är världens största matföretag och också det företag som investerar mest i forskning om mat (15 miljarder kronor). Företaget är branschledande i hållbarhet enligt ett flertal oberoende externa granskande institut och index. Nestlé finns i 189 länder världen över och de 328 000 medarbetarna arbetar för Nestlés mål att förbättra livskvaliteten och underlätta till ett hälsosammare liv. Nestlé erbjuder en mängd produkter och tjänster för människor och deras djur genom hela livet. Företaget har över 2000 varumärken med ikoner såsom Nescafé, Nespresso, Purina djurmat, Nestlé barnmat, Cheerios och Kit Kat samt lokala varumärken som Zoégas. Nestlés huvudkontor ligger i Vevey i Schweiz där företaget grundades för mer än 150 år sedan.

Presskontakt

Mikael Lindgren

Presskontakt Kommunikationschef, Nestlé Sverige Consumer & Corporate Communications +46 768 798 513

Välkommen till Nestlé Sverige!

Nestlé Sverige marknadsför och säljer en rad starka varumärken till konsument såsom NESCAFÉ, Nestlé barnmat, konfektyr som SMARTIES, LION och AFTER EIGHT, frukostflingor som CHEERIOS och FITNESS, ZOÉGAs kaffe, NESCAFÉ DOLCE GUSTO .

På den svenska marknaden finns även;
Nespresso, som marknadsför kaffemaskiner och drycker i ett stort urval av kapslar
Nestlé Purina säljer katt- och hundmat under varumärken som Gourmet och Pro Plan
Nestlé Professional marknadsför drycker och servicekoncept till hotell, restauranger, caféer
och andra storhushållsområden
Nestlé Health Science med nutritionsprodukter till vårdsektorn och Resorb
Alla våra produkter tillverkas med målsättningen att ge konsumenterna en kvalitetsprodukt som både smakar gott och gynnar en hälsosam livsstil.
Nestlé omsätte 44,1 miljard CHF, 2014 och har ca 340 000 medarbetare.
I Svergie arbetar 603 personer.
För oss på Nestlé är Creating Shared Value (CSV), det sätt som vi driver vår verksamhet på.
Nestlés främsta fokusområden kring CSV är; Nutrition, vatten och jordbruksutveckling.
CSV innebär ett långsiktigt hållbarhetsarbete inom alla områden där företaget verkar, och som ger alla led i värdekedjan någon form av vinst.
CSV ingår också i Nestlés Affärsprinciper som omfattar efterlevnad av lagar och förordningar- från EU´s lagstiftning till FN´s Global Compact, ILO´s konventioner samt lokala- och internationella lagar och regelverk.

Nestlé Sverige
Box 7173
250 07 Helsingborg
Besök våra andra nyhetsrum