Skip to main content

I dag ble første spadetaket for Scandinavian Mountains Airport tatt. Flyplassen skal stå klar høsten 2019.

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2017 16:50 CEST

Forste spadetaket för Scandinavian Mountains Airport 10 oktober 2017

I dag ble første spadetaket for Scandinavian Mountains Airport tatt. Flyplassen skal stå klar høsten 2019.

Den svenske nærings- og innovasjonsministeren Mikael Damberg og Brett Weihart, VD i Scandinavian Mountains Airport, tok i dag det første spadetaket for fremtidens Scandinavian Mountains Airport, sammen med Ylva Thörn, Landshövding i Dalarnas län og flere representanter fra eierselskapene bl.a. Skistars VD Mats Årjes, Kläppens VD Gustav Eriksson og Stötens formann Fredrik Larsson m.fl.

- I dag har vi tatt et historisk spadetak for besøksnæringen i hele Scandinavian Mountains. Det er med stolthet jeg i dag har privilegiumet, som administrerende direktør i Scandinavian Mountains Airport, å representere nærmere 30 lokal-regionale private eiere fra både svensk og norsk side. Sammen med 9 driftaktører har de sagt at vi tør å satse og vi vet at økt tilgjengelighet er vår vei til fortsatt utvikling. Sveriges største alpine skidestinasjon Sälenfjällen og Norges største alpine skidestinasjon Trysil har nå mulighet i samarbeid med øvrige aktører i regionen, til å åpne opp internasjonale markeder med direktefly. Dette vil generere ytterligere vekst og arbeidsplasser, sier Brett Weihart, VD i Scandinavian Mountains Airport.

Den totale investeringen for hele etableringen er over SEK 1,1 milliarder, der nærmere 30 lokal-regionale private investorer står for 75 % av investeringen og resterende beløp er en svensk statlig investeringsstøtte på SEK 250 millioner.

Scandinavian Mountains Airport skal åpne i 2019.


Pressekontakt:
Brett Weihart, VD og pressekontakt i Scandinavian Mountains Airport AB +46 766 28 96 94 brett.weihart@scandinavianmountains.se         www.scandinavianmountains.no

Scandinavian Mountains är en världsdestination. Sveriges och Norges största alpina destinationer, Sälenfjällen och Trysil, tillsammans med Idre och Engerdal. Genom att skapa tillgänglighet ”rakt in i hjärtat” av regionen med förbättrad infrastruktur tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av den nya storregionen som växer fram, i Sverige och Norge. Vi blir en regional motor som genom förbättrad tillgänglighet, fler gäster och ökad verksamhet bidrar till ökad tillväxt och fler arbetstillfällen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.