Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Polaris Media selger FINN-aksjer for 2,5 milliarder kroner

Polaris Media har inngått en avtale med Schibsted om salg av konsernets samlede aksjepost på 9,99 % i FINN.no AS. Salgsprisen er 2,5 milliarder kroner, med oppgjør i Schibsted-aksjer.

Transaksjonen gjennomføres ved at Polaris Media tegner seg for B-aksjer i Schibsted for 2,5 milliarder kroner gjennom en rettet emisjon. Tegningskursen for aksjene vil baseres på gjennomsnittet av daglig volumvektet kurs for Schibsteds B-aksje i perioden fra og med 19. april til og med 3. mai 2024. Basert på kursen hittil i beregningsperioden blir Polaris Media Schibsteds fjerde største aksjonær.

– Vi er meget godt fornøyde med at vi har kommet til enighet med Schibsted om denne transaksjonen. Dette løfter vår opprinnelige investering på 5 millioner kroner i FINN til et nytt nivå, der våre FINN-aksjer byttes mot aksjer i Schibsted ASA til en total transaksjonsverdi på 2,5 milliarder kroner, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media.

FINN ble etablert i 2000 av regionavisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Adresseavisen, som en felles satsing på nettbaserte rubrikkannonser. FINN har siden etableringen vokst til å bli Norges ledende markedsplass på nett.

– Verdiutviklingen i FINN har vært sterk, og investeringen har gitt oss som minoritetsaksjonær god finansiell avkastning. I løpet av vår eiertid har vi mottatt totalt omtrent 970 millioner kroner i utbytter og vederlag for nedsalg fra en eierandel på 11,36 % til 9,99 %, forteller Koch.

Konsernsjefen er fornøyd med at Polaris Media nå blir aksjonær i Schibsted.

– Med oppgjør i Schibsted-aksjer vil Polaris Media fortsatt ha en betydelig eksponering innen nettbaserte rubrikkannonser, men nå utvidet til det nordiske markedet gjennom Schibsted Marketplaces. I tillegg får vi med denne transaksjonen vekslet en illikvid posisjon i FINN med fullt likvide børsnoterte aksjer i Schibsted. Dette gir oss en sterk finansiell fleksibilitet til videreutvikling av Polaris Media som mediekonsern, avslutter Per Axel Koch.

Aksjene i FINN eies i dag av Polaris Medias heleide datterselskaper Adresseavisen AS (9,96 %) og Polaris Media Nord-Norge AS (0,03 %).

Transaksjonen er betinget av at Schibsteds generalforsamling, som avholdes i dag (26. april), fornyer fullmakten styret i Schibsted har til å utstede nye B-aksjer for et beløp inntil 10 % av B-aksjekapitalen.

For ytterligere detaljer om transaksjonen, vennligst se børsmelding publisert kl. 7.00 i dag. Børsmeldingen er tilgjengelig på: https://live.euronext.com/nb/product/equities/no0010466022-xosl

Kontaktpersoner:

Per Axel Koch, Konsernsjef
+47 481 20 000
per.axel.koch@polarismedia.no

Jørgen Aune, CFO
+47 950 82 656
jorgen.aune@polarismedia.no

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår femton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Lerums Tidning, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt gratistidningarna Alingsås Kuriren och Melleruds Nyheter.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70

Välkommen till Stampen Media !

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier samt logistik- och distributionsföretaget VTD. I koncernen ingår femton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Lerums Tidning, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt gratistidningarna Alingsås Kuriren och Melleruds Nyheter.

Stampen Media

Polhemsplatsen 5
405 02 Göteborg
Sweden