Gå direkt till innehåll
Gonzalez/Molteni vinnare i dubbel i Stockholm Open

Santiago Gonzalez från Mexiko och Andres Molteni från Argentina har skrivit ny tennishistoria och står som segrare i dubbeltävlingen i Stockholm Open. Paret vann finalen med 6-2, 6-2 mot Qureshi/Rojer och var totalt överlägsna matchen igenom.

Santiago Gonzalez och Andres Molteni hade inför finalen vunnit totalt 22 dubbeltitlar genom åren med olika partners på touren. Nu kan de addera ännu en titel till sitt prisskåp efter en övertygande insats i finalen.

Qureshi/Rojer, med sina totalt 47 titlar i dubbel genom åren, kom aldrig riktigt upp i nivå och tappade serven två gånger i första set. Paret skulle tappa tre game i andra set samtidigt som Gonzalez/Molteni bara blev brutna en gång under matchen.

2013 vann Qureshi/Rojer titeln i Stockholm Open efter finalseger mot Jonas Björkman och Robert Lindstedt, men fick i dagens final se sig besegrade mot ett betydligt bättre par.

Gonzalez/Molteni var oseedade i tävlingen och vann i tur och ordning mot Dodig/Melo, Göransson/Lindstedt, Ruusuvuori/Van De Zandschulp och till sist Qureshi/Rojer.

Regioner

Stockholm Open

Klassiska ATP-turneringen Stockholm Open har levererat tennis i världsklass för tennisfantaster från hela världen sedan 1969. Genom åren har turneringen dessutom rönt flera stora svenska framgångar och är fortsatt en viktig avsändare för framtiden inom svensk tennis.

Turneringen går av stapeln den 6-13 november 2021 på Kungl. Tennishallen i Stockholm.

Rasmus Hult

Presskontakt VD BNP Paribas Nordic Open 0736–970 509

Över 50 år med tennishistoria och ett evenemang i världsklass!

BNP Paribas Nordic Open (tidigare Stockholm Open) är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren. Ända sedan den första upplagan 1969 har turneringen bjudit på oförglömliga tennisögonblick i Kungl. Tennishallen. Stornamn som Stefanos Tsitsipas, Björn Borg, John McEnroe och inte minst trefaldiga Stockholm Open-mästaren, tillika turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist är några av de som gett stjärnglans till turneringen genom åren.