Gå direkt till innehåll
Stefanos Tsitsipas och Emil Ruusuvuori efter semifinalen i Stockholm Open

Grekiske världsfemman Tsitsipas finalklar

Tidigare Stockholm Open-mästaren och förstaseedade Stefanos Tsitsipas besegrade finländaren Emil Ruusuvuori med 6-2, 6-2 i den sista semifinalen i Stockholm Open. Tsitsipas visade upp ett riktigt stabilt spel och hade en relativt enkelt resa fram till final medan Ruusuvuori inte riktigt kom upp i den nivå som krävs för att matcha Tsitsipas kaliber.

- Jag stannade i matchen och höll mig fokuserad. Genom att hålla ihop alla viktiga moment kunde jag leverera ett bra resultat. Nu ser jag fram emot finalen mot Holger, som är i mycket bra form. Nu ska jag se till att jag är väl förberedd och kan bjuda på riktigt bra tennis, säger Stefanos Tsitsipas efter semifinalen på centrecourt.

Matchen inleddes något svängigt med tre serve-break på de fem första gamen. Tsitsipas hade övertaget och vann ytterligare ett game i finländarens serve fram till 5-2. I det efterföljande gamet gjorde Tsitsipas inga misstag när han komfortabelt servade hem första set till 6-2.

Andra set inleddes starkast av Tsitsipas, som via ett break och säkert spel i egen serve, stormade fram till ledning 4-2. Gamet därefter spelade sig Tsitsipas fram till två breakbollar och vann gamet redan på den första möjligheten. Världsfemman servade nu för seger i matchen och en plats i finalen. Stefanos Tsitsipas tog tillvara på chansen och servade hem andra set som likt det första slutade 6-2.

Söndagens final mellan Stefanos Tsitsipas och Holger Rune blir deras andra möte på ATP-touren. Spelarna möttes på Roland Garros i år där Rune segrade med 3-1 i set. I finalen i Stockholm Open jagar nu Holger Rune sin andra ATP-titel i karriären efter tidigare vinst i München i vår. Den grekiske världsfemman å sin sida spelar för sin andra titel i Stockholm Open (vinst 2018) och den tionde på ATP-touren.

Regioner

Stockholm Open

Klassiska ATP-turneringen Stockholm Open har levererat tennis i världsklass för tennisfantaster från hela världen sedan 1969. Genom åren har turneringen rönt flera stora svenska framgångar och är fortsatt en viktig avsändare för framtiden inom svensk tennis.

Stockholm Open, 15-23 oktober 2022 på Kungl. Tennishallen i Stockholm.

Rasmus Hult

Presskontakt VD BNP Paribas Nordic Open 0736–970 509

Över 50 år med tennishistoria och ett evenemang i världsklass!

BNP Paribas Nordic Open (tidigare Stockholm Open) är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren. Ända sedan den första upplagan 1969 har turneringen bjudit på oförglömliga tennisögonblick i Kungl. Tennishallen. Stornamn som Stefanos Tsitsipas, Björn Borg, John McEnroe och inte minst trefaldiga Stockholm Open-mästaren, tillika turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist är några av de som gett stjärnglans till turneringen genom åren.