Historisk seger för Täby i Champions Cup

Täby FC spelade under helgen sin första Champions Cup- turnering och vann under söndagen finalen mot Kloten-Dietlikon Jets med 10-3. Likt semifinalen var det i tredje som det skulle avgöras, då drog Täby ifrån och stängde matchen.
-Det är fantastiskt, det är något jag bara kunnat drömma om innan, säger Lisa Carlsson om både SM-guldet och Champions Cup-guldet.

Det blev två jämna första perioder när det debuterande Täby FC mötte det rutinerade Kloten-Dietlikon Jets i Champions Cup-finalen i tjeckiska Ostrava. Men i tredje drog Täby ifrån och kunde med 26 sekunder kvar stänga matchen genom att göra 10-3-målet.

I april förra året vann Täby för första gången SM-guld, något som medförde en biljett till Champions Cup.

Matchen började till Kloten-Dietlikon Jets fördel när det första målet studsade in efter tio minuter. Men Täby svarade snabbt efter med två mål och gick till periodvila med en ettmålsledning.

Andra perioden var likt den första jämn och slutade till Täbys fördel, men likt semifinalen så var det i tredje som matchen skulle avgöras.
-Vi går in med inställningen att vi ska vara aggressiva och fortsätta kämpa och köra över dem och det gör vi i sista perioden, säger Julia Croneld.

I tredje drog de ifrån och vann den sista perioden med 6-0. Matchen slutade 10-3 och Täby vann sitt första Champions Cup-guld.
-Det var väldigt jämt i två, men jag tycker att vi hade ganska bra kontroll på matchen i 60 minuter och sen växlar vi upp i tredje och stänker dit några bollar som var väldigt viktigt, säger Lisa Carlsson som blev matchens lirare.

Matchfakta

Utvisningar: Täby FC 1x2 min Kloten-Dietlikon Jets, 1x2 min
Domare: Martin Petrik, Tomas Podlesny
Publik: 1103

Visste du att:
- Svenska Iksu var regerande mästare på damsidan.
- Finska Classic är regerande mästare på herrsidan, de vann mot Storvreta i finalen i fjol.
- Det är första gången Täby spelar Champions Cup.
- Täby vann sitt första Champions Cup-guld
- Det är sjätte gången Storvreta spelar Champions Cup och jagar nu sin tredje titel, de vann 2016 och 2012.