Tredje guldet för Storvreta i Champions Cup

Storvreta inledde finalen i Champions Cup genom att snabbt sätta tre mål men bjöd sedan in motståndarna SV Wiler-Ersigen från Schweiz i matchen. I tredje vände de och vann matchen med 10-4 och ett efterlängtat guld.
- Det är fantastiskt och jag är jättestolt, säger kaptenen Mattias Samuelsson.

Simon Götz gjorde Storvretas viktiga första mål efter endast fyra minuter och laget utökade sedan sin ledning till 3-0.
- Fantastiskt! Jag vrider bara om och slänger den mot kasse och då går den in, säger Simon Götz om det första målet.

Efter 3-0-målet släppte de in motståndarna SV Wiler-Ersigen i matchen och gick till periodvila med resultatet 3-3 och andra slutade till SV Wiler-Ersigens fördel.

I tredje vände däremot Storvreta från 3-4 till en 10-4-seger och vann därmed sitt tredje Champions Cup-guld.
- Vi sa inför sista att vi ska spela vårt spel för då kommer vi att kunna vända och vinna, för vi är bättre och har bättre spelare med bra samtal, bra snack och en jäkla trygghet i laget, så väldigt starkt att vinna tycker jag, säger kaptenen Mattias Samuelsson efter matchen.

Matchfakta

Utvisningar: Storvreta, 3x2 min, 1x5 min SV Wiler-Ersigen, 1x2 min
Domare: Thomas Andersson, Rickard Wissmann
Publik: 1670

Visste du att:
- På damsidan vann Täby guld-i sin första medverkan i Champions Cup.
- Finska Classic var regerande mästare på herrsidan, de vann mot Storvreta i finalen i fjol.
- Det är sjätte gången Storvreta spelar Champions Cup och vann i år sin tredje titel, de vann 2016 och 2012.
- Svenska landslagsspelaren Alice Granstedt, Kloten-Dietlikon Jets, blev utsedd till MVP på damsidan. Hon var också Champions Cup:s främsta poänggörare (5+2=7).